17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaştrii, şerifi cu moldovenii

Alb-albaştrii, şerifi cu moldovenii

Alb-albaştrii au încheiat pregătirea din Antalya cu o victorie (foto: Alexandru Vîrtosu)
Alb-albaştrii au încheiat pregătirea din Antalya cu o victorie (foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de scor 2-1 în partida amicală disputată în ieri seară în compania formaţiei Sheriff Tiraspol, din Republica Moldova. Alb-albaştrii au deschis scorul prin Târnăcop (’29), cu un şut la colţul scurt de la 18 metri, lateral dreapta. Gruparea olteană şi-a majorat diferenţa prin Rocha (’44), care a şutat cu efect, la bara din stânga portarului, de la aproximativ 16 metri. Adversarii au marcat în minutul 70, prin Macritchii.

CSU Craiova: Straton – Achim, Frăsinescu, Acka, Briceag – Târnăcop, Madson (’73, Mateiu), Brandan (’85, Madson), Băluță (’73, Ivan) – Bawab (’83, Băluță), Rocha. Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârțu.

Sheriff: Pascenko – Potiguer, Ricardinho, Metoua, Leonel Olimpio, Kadu, Ernandes, Jaziri, Monroy, Macritchii, Susic. Au mai intrat: Juric, Degra, Antoniuc, Ginsari, Glvao, Balima, Paires, Rozgoniuc, Svinarenco, Satalkin, Semirov, Isa, Rebenja, Puntus. Antrenor: Zoran Zekic.

Nuno Rocha a reuşit un supergol cu Sheriff
Nuno Rocha a reuşit un supergol cu Sheriff

Acesta a fost ultimul amical susținut de CS Universitatea Craiova pe pământ turcesc. Rezultatele obţinute de Brandan şi colegii săi în amicalele din Antalya: primul cantonament: 1-1 cu Genchlerbirligi, 3-0 cu Khazar Lankaran, 0-1 cu Anji Mahacikala: cantonamentul doi: 0-0 cu Pogon Szczecin, 0-0 cu Kuban Krasnodar, 1-0 cu FC Sioni Bolnisi, 2-2 cu Shanghai East Asia, 2-1 cu Jagiellonia Bialstok, 2-1 cu Wisla Cracovia, 2-0 FC Pakhtakor, 0-2 cu Mordavia Saransk şi 2-1 cu Sheriff Tiraspol.

Alb-albaştrii vor pleca în această dimineaţă spre România, urmând să revină la antrenamente de luni.

 

Săndoi: Trebuie să fim încrezători

 

La finanul întâlnirii cu Sheriff Tiraspol, antrenorul CS Universităţii Craiova, Emil Săndoi, a făcut un scurt bilanţ, i-au „dat” bine calculele şi speră ca echipa sa să continue ascensiunea în campionat.

Săndoi, mulţumit de cum s-au pregătit elevii săi până acum
Săndoi, mulţumit de cum s-au pregătit elevii săi până acum

„Avem şase victorii, patru egaluri şi două înfrângeri. A fost bine din toate punctele de vedere. Asta şi discutam cu băieţii, la şedinţa de dinanintea jocului cu Sheriff Tiraspol, spuneam că ar fi bine să încheiem cu o victorie acest al doilea stagiu de pregătire, pentru că nu am avut accidentări şi aproape toţi băieţii au prins toate antrenamentele, toate jocurile. Aţi văzut că în primele partide am folosit câte două echipe, a jucat fiecare dintre jucători câte 45 de minute, după care, pe finalul cantonamentului, am început să folosim câte o echipă, care să joace un meci întreg. Din punctul nostru de vedere, în această perioadă ne-am cam atins toate obiectivele. Sperăm să păstrăm evoluţiile bune pe care le-am avut în jocurile amicale şi în turul campionatului. Avem un început de retur foarte greu, pentru că jucăm la Pandurii, după cu Steaua acasă, dar trebuie să fim încrezători”, a spus tehnicianul craiovean. „Au marcat mai mulţi jucători acum, la fel ca şi în turul campionatului. Nu a fost unul care să se distanţeze la acest capitol şi ăsta este un lucru îmbucurător. Vrem să avem cât mai mulţi jucători care să înscrie, să avem polovalenţă pe posturi şi asta ne ajută. Ne-am dori în Liga Europa şi vom încerca să facem tot ceea ce depinde de noi. Acum rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare, în campionat”, a completat Emil Săndoi.

 

Acka: A fost un cantonament greu

 

Fundaşul ivorian Stephane Acka a recunoscut că nu i-a fost uşor în pregătirea din Antalya şi că se aşteaptă la un retur foarte bun, atât pentru el, cât şi pentru CS Universitatea.

Acka şi-a propus să marcheze în retur
Acka şi-a propus să marcheze în retur

„A fost un cantonament greu, mă bucur că echipa a mers bine. S-a văzut că am făcut o pregătire bună şi toată lumea este mulţumită, mai ales că am câştigat şi meciul ăsta şi am terminat cu o victorie şederea în Antalya. Acum aşteptăm turul campionatului şi sperăm să începem cu un rezultat bun la Târgu Jiu. Ne-am dori să continuăm seria meciurilor bune şi în viitor, privim fiecare joc cu încredere şi sperăm să adunăm cât mai multe puncte până la finalul sezonului. Ar fi bine să mergem în cupele europene. Sigur că mă gâdesc la Liga Europa, este un vis pentru toţi fotbaliştii să joace în cupele europene. Echipa mea de suflet este Manchester United, dar mai avem mult până ajungem să jucăm în Liga Campionilor cu ea. Trebuie să muncimm ca să fim sus în clasament şi uşor, uşor vor veni şi participările în cupele europene”, a spus Acka. „Nu vreau să zic că am câştigat lupta pentru postul de titular cu Kay, dar antrenorii mi-au dat încredere. Am muncit până am reluat la antrenamente, pentru că am stat departe de teren din cauza accidentării şi acum am revenit. Nu cred că am câştigat postul de titular, în fiecare zi trebuie să muncesc pentru asta. Sper să marchez şi eu de câteva ori în retur, dar mai important este să câştige echipa, nu cine dă gol”, a punctat Stephane Acka.

 

Galerie foto:

_DSC0031

_DSC0032

_DSC0037

_DSC0040

_DSC0044

_DSC0047

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS