16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportEchipele, mutate din Polivalentă înainte de Eurovision

Echipele, mutate din Polivalentă înainte de Eurovision

Dacă vor fi precipitaţii, meciurile vor fi întrerupte destul de des pentru ca angajatele Sălii „Ion Constantinescu“ să şteargă apa care curge prin plafon (Foto: Lucian Anghel)
Dacă vor fi precipitaţii, meciurile vor fi întrerupte destul de des pentru ca angajatele Sălii „Ion Constantinescu“ să şteargă apa care curge prin plafon (Foto: Lucian Anghel)

Sala Polivalentă din Craiova va găzdui pe 8 martie finala națională a concursului muzical Eurovision, iar pentru acest eveniment organizatorii au cerut ca sala să le fie pusă la dispoziție mai mult timp. Este vorba de 14 zile, perioadă în care echipele de volei, baschet și handbal de la SCM Craiova nu vor putea să se antreneze nici să desfășoare meciuri oficiale acolo.
Reprezentanții clubului au primit ieri informarea, iar în cazul echipelor masculine de volei și baschet care jucau în Polivalentă se pot disputa partidele de pe teren propriu în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“. O problemă în acest sens ar avea însă formația feminină de handbal SCM Craiova deoarece sala din strada Brestei nu este omologată pentru meciuri din prima ligă de handbal. În acel interval de timp, jucătoarele antrenate de Aurelian Roșca și Gheorghe Sbora ar trebui să joace o partidă pe teren propriu, mai exact pe 1 martie, cu Universitatea Cluj, formație pregătită de fosta antrenoare și jucătoare a Craiovei, Carmen Amariei.

Handbalistele, ori reprogramează meciul ori joacă în alt oraș

„Astăzi am primit și noi informarea și în ceea ce privește echipa de handbal încercăm să găsim soluții. Vom lua legătura și cu echipa din Cluj să vedem dacă putem reprograma partida“, a declarat ieri Petrișor Albu, directorul interimar al SCM Craiova. „Nu puteau să ne anunțe mai devreme? Acum stăm să ne gândim și la problema asta! Ei nu știau că nu putem juca în sala mică?“, s-a revoltat organizatorul de competiții al echipei craiovene de handbal, Tanța Florescu. „Iar ne mutăm? Este finala selecţiei naţionale a concursului Eurovision 2015, nu finala europeană. De ce au nevoie de atâta timp de pregătiri?“, a spus un oficial.
Cristi Mitricof, directorul Sălii Polivalente, a declarat pentru GdS, că organizatorii au cerut 14 zile pentru a face pregătirile: „A fost solicitarea celor care organizează Eurovisionul să le punem la dispoziție sala în perioada 25 februarie – 10 martie. Au nevoie de timp să construiască scena și decorurile. În acel interval de timp, echipele de la SCM nu se pot antrena și juca în Polivalentă“.
În cazul în care echipa de handbal din Cluj nu va accepta reprogramarea meciului din 1 martie, craiovenii pot cere ca partida să se dispute la Filiași, acolo unde au mai jucat acum două sezoane, până când s-a inaugurat Polivalenta, la Drobeta Turnu Severin, Râmnicu Vâlcea, Caracal sau Slatina.

În Sala „Ion Constantinescu“ plouă

Așa arată unul dintre pereții din sala „Ion Constantinescu” (foto: Lucian Anghel)
Așa arată unul dintre pereții din sala „Ion Constantinescu” (foto: Lucian Anghel)

În ceea ce privește Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, în perioada 25 februarie – 10 martie activitatea va fi aglomerată. Pe lângă antrenamentele celor cinci formații de la SCM-U, acolo se pregătesc și echipe de handbal juvenil, dar și handbaliștii de la CS Universitatea Craiova.
Sportivii trebuie să se roage să fie vremea frumoasă, pentru că, dacă va ploua sau va ninge, se vor antrena printre picături, la propriu, și printre găleți care sunt puse să colecteze apa care cade de pe acoperiș.
Sâmbătă, la partida de volei masculin dintre SCM-U Craiova și Explorări Baia Mare, jucătorii au solicitat aproape din două în două minute intervenția femeilor de serviciu pentru a șterge parchetul ud. Mai mult, pentru că a alunecat, jucătorul craiovean Bogdan Ene a fost aproape de o accidentare. După meci, antrenorul Dănuț Pascu s-a plâns de faptul că echipa sa a jucat ca în deplasare, deoarece elevii săi nu erau obișnuiți să evolueze în sala din Valea Vlăicii. În perioada în care nu se poate intra în Polivalentă, echipa masculină de volei va juca un meci acasă, cea feminină de volei – două, baschetbaliștii – două, baschetbalistele – unu, iar handbaliștii de la CS Universitatea Craiova – unu.

E nevoie de reparații multiple

Nu doar acoperișul de la Sala „Ion Constantinescu“ necesită reparații, ci și pereții, prin care se infiltrează apa, în timp ce geamurile dinspre stradă s-au spart și sunt lipite cu scoci. Fostul director al SCM Craiova, Victor Lazarciuc, a spus că este îngrijorat vizavi de pericolul la care ar putea să fie expuși craiovenii care trec pe trotuarul de lângă sală: „Geamurile sunt sparte și oricând pot cădea pe cineva. Cine va plăti dacă va fi rănit vreun om?“.

În Sala „Ion Constantinescu”, geamurile dinspre stradă sunt crăpate  și pot cădea în orice clipă
În Sala „Ion Constantinescu”, geamurile dinspre stradă sunt crăpate și pot cădea în orice clipă

În propunerea de buget trimisă de SCM Craiova către consiliul local și afișată pe site-ul Primăriei Craiova, fondul pentru reparații curente la cele două săli este de 50.000 de lei, mult sub ce propusese fostul director. „Eu am cerut un buget mult mai mare pentru reparații, dublu față de suma care apare acolo, dar nu au vrut să accepte, au zis că nu sunt bani. Cu banii pe care îi dau acum ce poți face mai întâi pentru că sunt multe de făcut la ambele săli?“, a mai spus Lazarciuc.
Despre problemele de la cele două săli a vorbit și șeful Serviciului Administrativ de la SCM, Sorin Turcu: „Eu am anunțat mereu prin referate conducerea SCM Craiova despre problemele existente. Este vorba despre acoperișul de la sala «Ion Constantinescu», unde apa cade prin niște guri de aerisire din acoperiș și pe la îmbinări. Avem și geamuri care s-au spart și le-am lipit cu scoci, dar unele tot se mișcă. Deasupra geamurilor am dat tencuiala jos, deoarece cădea în permanență. Acolo trebuie înlocuite toate jgeaburile. La Sala „Virgil Bălan“ avem problemă cu geamurile de termopan, la unele dintre ele defectându-se sistemul de închidere. Oricâtă căldură am băga noi, tot este frig în una dintre încăperile sălii. Acolo, acoperișul ar trebui decopertat în totalitate și pus carton cu smoală. Ţevile de scurgere trec prin sală și au fost sparte, iar apa curge pe jos. A curs chiar și pe tabloul electric. Să vedem ce buget vom primi și ce vom putea face. Am încercat să remediem și noi unele probleme după ce am preluat sala de la DJST, adică am reparat centrala, am pus dușuri, toalete“.

În nota de fundamentare, cei de la SCM cer bani pentru următoarele reparații curente: schimbat geam termoizolat la cele două săli, schimbat feronerie oscilobatantă la Sala „Virgil Bălan“ (30 de bucăți), reparații învelitoare panouri termoizolante, paratrăsnet și învelitoare condens Sala „Ion Constantinescu“, montat apometre Sala „Virgil Bălan“, înlocuire gresie pasarelă Sala „Ion Constantinescu“, reparat tencuială exterioară Sala „Ion Constantinescu“.

 

Galerie foto din Sala „Virgil Bălan”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS