22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBulgarii, mai „gospodini“ decât tricolorii

Bulgarii, mai „gospodini“ decât tricolorii

Aflată în cantonament în Antalya, naţionala divizionară a României şi-a început şirul amicalelor cu un joc împotriva reprezentativei Bulgariei, disputa încheindu-se cu un scor „alb“, 0-0, în care adversarii noştri au arătat mai mult fotbal. Printre remarcaţii trupei lui Anghel Iordănescu au fost oltenii Silviu Lung junior şi Bogdan Vătăjelu, fundaşul CSU Craiova debutând astfel sub tricolor, precum şi piteşteanul Prepeliţă. Introduşi pe finalul jocului, pandurii Paul Anton şi Mihai Roman au participat cu succes la ultimele acţiuni ale tricolorilor, dar nu au ieşit prea mult în evidenţă.
România: S. Lung jr – Cr. Manea, P. Papp, Sg. Muth, S. Filip (’64, B. Vătăjelu) – An. Prepeliţă (’88, P. Anton), M. Pintilii – Ad. Popa (’70, I. Hora), R. Rusescu (’59, C. Budescu), Fl. Tănase (’46, Cl. Bumba) – Cl. Keşeru (’84, M. Roman). Selecţioner: Anghel Iordănescu.
Bulgaria: B. Mitrev (’46, B. Makendjiev) – V. Vasilev, Al. Aleksandrov, B. Stoicev, P. Zanev (’46, M. Venkov) – S. Diakov, V. Gadjev (’46, L. Baltanov) – S. Manolev (’90+3, K. Despodov), K. Malinov (’64, Ştefan Velev), M. Aleksandrov – I. Isa (’70, R. Vasilev). Selecţioner: Ivailo Petev.
În programul de pregătire al României mai figurează două partide de verificare, prima mâine, de la ora 19.00 (Digi Sport), cu Sioni Bolnisi (locul 14 în Georgia), a doua cu Republica Moldova, pe 14 februarie.

Iordănescu: S-a văzut lipsa relaţiilor de joc

Selecţionerul divizionarei naţionale a României, Anghel Iordănescu, a recunoscut că jocul tricolorilor nu a fost grozav şi a dat vina pe lipsa omogenităţii. „Este un rezultat pozitiv, dar speram la mai mult din punct de vedere al jocului. Am întâlnit o echipă bună, cu jucători cu experienţă. În ceea ce ne priveşte, s-a văzut că avem un minus la capitolul experienţă şi la forţa de joc. Sunt bucuros că am încheiat meciul cu şase jucători sub 23 de ani, ceea ce spune foarte multe. Jocul a fost însă influenţat de lipsa de omogenitate. S-a văzut lipsa relaţiilor de joc. Nu era o prioritate să câştigăm acest amical. Ne interesează să avem consistenţă în joc şi să câştigăm câţiva jucători care să poată veni cel puţin în lotul lărgit“, a declarat Anghel Iordănescu.
De partea cealaltă, selecţionerul Bulgariei, Ivailo Petev, a declarat că amicalul a fost de ajutor echipei sale. „Am jucat bine tactic, cu destulă agresivitate, păcat că nu am putut să ne bucurăm de o victorie. Pentru mine e important că jucătorii au evoluat cu entuziasm şi încredere. Îi felicit pe toţi. Sunt optimist, naţionala Bulgariei a fost întotdeauna la un anumit nivel, cu excepţia ultimilor ani. Acest meci amical ne-a fost de ajutor, sper că la fel a fost şi pentru România. I-am urat succes lui Anghel Iordănescu“, a declarat Ivailo Petev.

Vătăjelu: Am avut emoţii

Fundaşul stânga al CS Universitatea Craiova, Bogdan Vătăjelu, nu va uita cu siguranţă această întâlnire cu Bulgaria, pentru el însemnând debutul sub tricolor. Menţionăm că Vătăjelu a mai fost convocat la prima reprezentativă la turneul din Elveţia din 2014, dar nu a bifat niciun minut în amicalele cu Albania şi Algeria. „Sarma“ a fost lăudat în câteva rânduri de selecţionerul Anghel Iordănescu, dar şi dojenit o dată, când a pasat unui adversar, în tentativa sa de a face un un-doi cu Budescu. „Este un rezultat echitabil, a fost un joc echilibrat. Consider că rezultatul este bun, având în vedere că bulgarii au venit aici cu o echipă foarte bună. Ne bucurăm că nu am pierdut, puteam să şi câştigăm, dar este bine pentru moralul echipei. Este debutul meu la echipa naţională şi au fost puţine emoţii, dar am trecut peste ele pe parcursul jocului, cu ajutorul colegilor. Abia aştept să debutez
într-un meci oficial, dar mai este mult de muncă, trebuie să-mi îmbunătăţesc unele aspecte ale jocului. Sper ca într-un an sau şi mai repede să pot să fiu în vederile selecţionerului pentru meciurile oficiale. Îmi doresc ca, din nou, cât mai mulţi jucători olteni, ai CS Universitatea, să îmbrace tricoul naţionalei“, a declarat Bogdan Vătăjelu.
Ceilalţi doi reprezentanţi ai CS Universitatea Craiova, portarul Cristi Bălgrădean şi fundaşul Andrei Dumitraş, au fost trimişi la încălzire de la început, dar nu au fost aruncaţi în lupta cu Bulgaria.
În tribunele stadionului „Mardan“ s-a regăsit întreaga echipă a celor de la Pandurii Târgu Jiu, staff-ul tehnic al Craiovei, compus din Emil Săndoi, Sorin Cârţu şi Ionuţ Moşteanu, componenţii formaţiei FC Viitorul şi naţionala Under 17 a României, în frunte cu selecţionerul Bogdan Argeş Vintilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS