7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaştrii, profesori pentru polonezi (galerie foto)

Alb-albaştrii, profesori pentru polonezi (galerie foto)

Alexandru Băluţă a freuşit un gol foarte frumos în meciul cu Wisla (foto: Alexandru Vîrtosu)
Alexandru Băluţă a freuşit un gol foarte frumos în meciul cu Wisla (foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a făcut o nouă victimă în rândul echipelor poloneze în stagiul doi din Antalya. După 0-0 cu Pogon Szczecin şi 2-1 cu Jagiellonia, alb-albaştrii s-au impus ieri seară cu scorul de 2-1 şi în faţa celor de la Wisla Cracovia, locul patru în prima divizie din Polonia. Prima repriză a fost controlată clar de polonezi, iar oltenii au „zburdat” în voie în cea de-a doua, speculând şi faptul că adversarii au rulat tot lotul. Alb-albaştrii au deschis scorul prin Pablo Brandan, care a executat perfect o lovitură liberă de la 20 de metri, poziţie centrală (’50). Gruparea din Bănie şi-a majorat diferenţa prin Băluţă, care a finalizat cu un şut, din piruetă, de la aproximativ zece metri, după o combinaţie între Ivan şi Bawab (’71). Polonezii au replicat în minutul 73, prin Guerrier, după o acţiune frumoasă, la care defensiva noastră a fost ezitantă.

CSU Craiova: Straton – Achim (’46, Băluță), Frăsinescu, Acka, Briceag – Mateiu (70, Ivan), Madson (’77, Kay), Brandan, Târnăcop – Bawab, Rocha (’89, Varga). Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârțu.

Wisla Cracovia, repriza 1: Miśkiewicz – Burliga, Głowacki, Guzmics, Sadlok – Uryga, Dudka, Jankowski, Garguła, Stilić – Brożek.

Wisla Cracovia, repriza a 2-a: Bieszczad – Sarki, Guerrier, Kuczak, Bartosz, Stępiński, Bangura, Bierzało, Szywacz, Żemło – Torric Jebrin. Antrenor: Franciszek Smuda.

 

Săndoi: S-au mişcat bine băieţii

 

La finalul întâlnirii, antrenorul CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, s-a arătat mulţumit de rezultat şi de faptul că nu s-a accidentat nimeni, recunoscând totodată că evoluţia a cam „scârţâit”.

Emil Săndoi susţine că elevii săi sunt gata să înceapă returul (foto: Alexandru Vîrtosu)
Emil Săndoi susţine că elevii săi sunt gata să înceapă returul (foto: Alexandru Vîrtosu)

„Am fi campioni în Polonia, dacă am câştigat două jocuri şi mai avem un rezultat de egalitate cu echipele lor. Păi cam aşa s-a întâmplat şi în Liga I până acum, paritatea cam tot asta a fost. Am făcut un joc bun şi rezultatul este bun. Ne apropiem de ultimele zile din pregătire şi este adevărat că băieţii au mai făcut şi unele greşeli, pentru că există un fond de oboseală. Mai avem două jocuri amicale, mâine (astăzi – n.r.) vom juca împotriva celor de la Pakhtakor Tashkent şi miercuri cu Sheriff Tiraspol şi sperăm să nu avem parte de nici o accidentare şi totul să se deruleze bine. Este a doua victorie consecutivă şi sperăm să păstrăm linia asta şi de acum înainte”, a spus Emil Săndoi. „Dacă ar începe campionatul acum am fi pregătiţi. Cred că am fi putut începe returul după vreo două săptămâni de pregătire, pentru că băieţii au respectat programul şi în vacanţă şi sunt în formă”, a completat tehnicianul Craiovei.

 

Pintilii nu este dorit la Craiova

 

Întrebat dacă ar fi interesat de serviciile lui Mihai Pintilii, Emil Săndoi a spus că CS Universitatea Craiova are suficienţi mijlocaşi în lot şi la fel de valoroşi: „Noi avem câţiva jucători buni la mijlocul terenului, care au dat un randament foarte bun în partea a doua a turului de campionat. Îl avem pe Madson, Mateiu şi Cârstea, care este tânăr şi care are perspective mari, deci suntem acoperiţi în zona aia. Cârstea a avut o problemă de sănătate, o entorsă de gleznă, s-a dus pentru un control medical în ţară şi sperăm să fie ceva uşor, să nu stea mult timp departe de gazon”, a explicat Emil Săndoi.

 

Brandan: Nu mi-am propus să devin golgheter

 

Căpitanul CS Universitatea Craiova, Pablo Brandan, speră să pună umărul la obţinerea rezultatelor pozitive şi în meciurile din campionat, nu doar în oficiale.

Pablo Brandan (dreapta) speră să facă echipă cu nepotul său, Luciano, la Craiova (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Pablo Brandan (dreapta) speră să facă echipă cu nepotul său, Luciano, la Craiova (Foto: Alexandru Vîrtosu)

„Nu mi-am propus să devin golgheterul echipei. Am avut o execuţie bună acum, am avut puţin şi noroc şi mingea a intrat în poartă. Important e că nu s-a accidentat nimeni şi că am câştigat. Ne dorim să fie la fel şi în campionat. Avem nevoie de rezultate bune şi pentru asta ne-am pregătit. Prima repriză a fost una grea, am întâlnit o echipă valoroasă, care stă bine nu doar fizic, ci şi tehnic, dar ne-am adaptat, ne-am apărat bine. Sunt meciuri tari în care trebuie să ne reglăm jocul. Important este că fiecare ştie ce are de făcut, iar în repriza a doua a fost altceva. În plus, astăzi (ieri – n.r.) mai mulţi jucători au evoluat toate cele 90 de minute, acumulăm fizic şi ne reglăm tactic. Sperăm să întâlnim Wisla şi în Europa, dar important este să batem în primul meci pe care-l avem, apoi ne vom gândi la următorul pas”, a spus Brandan, vorbind şi despre viitorul nepotului său, Luciano, la CS Universitatea: „Nu ştiu dacă Luciano semnează. E în teste, arată bine şi vom vedea ce va fi. A jucat mult la echipa a doua a lui River Plate, a fost şi campion. Aici a venit la un turneu unde a pierdut finala cu Beşiktaş, apoi a venit la noi. Vreau să-l ajut, dar e mare şi ştie ce face.

Partida amicală cu Wisla Cracovia a fost a noua disputată de gruparea din Bănie pe pământ turcesc. În celelalte partide, alb-albaştrii au înregistrat următoarele rezultate: 3-0 cu Khazar Lankaran, 1-1 cu Genchlerbirligi, 0-1 cu Anji Mahacikala, 0-0 cu Pogon Szczecin, 0-0 cu Kuban Krasnodar, 1-0 cu FC Sioni Bolnisi, 2-2 cu Shanghai East Asia şi 2-1 cu Jagiellonia Bialstok.

Următorul test al CSU va avea loc astăzi, de la ora 17.00, în compania celor de la FC Pakhtakor (Uzbekistan).

 

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):

Târnăcop a început meciul ca mijlocaş dreapta, apoi a coborât fundaş, în locul lui Achim, Băluţă fiind preferat în bandă
Târnăcop a început meciul ca mijlocaş dreapta, apoi a coborât fundaş, în locul lui Achim, Băluţă fiind preferat în bandă
Cătălin Straton a apărat bine cu Wisla
Cătălin Straton a apărat bine cu Wisla
Nuno Rocha nu a avut o evoluţie strălucită, acesta fiind primul său meci alături de alb-albaştrii  în 2015
Nuno Rocha nu a avut o evoluţie strălucită, acesta fiind primul său meci alături de alb-albaştrii în 2015
Alex Mateiu s-a zbătut mult la mijocul terenului
Alex Mateiu s-a zbătut mult la mijocul terenului
Bawab nu a făcut o partidă grozavă cu Wisla, a ratat câteva ocazii bune de gol
Bawab nu a făcut o partidă grozavă cu Wisla, a ratat câteva ocazii bune de gol
Madson a alergat enorm cu polonezii
Madson a alergat enorm cu polonezii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS