17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCristian Dulca: Euro 2017, un obiectiv realizabil

Cristian Dulca: Euro 2017, un obiectiv realizabil

Dulca

Noul selecționer al naționalei de tineret a României, Cristi Dulca (foto), a afirmat că obiectivul stabilit de FRF, calificarea la Campionatul European 2017, ce va fi găzduit de Polonia, este realizabil. „Obiectivul pe care ni l-am propus, calificarea la Euro, este realizabil. Cu multă muncă, dar și cu șansă vom fi la turneul final. Nominalizarea mea în funcția de selecționer al reprezentativei Under 21 reprezintă un motiv de mândrie. E important să te afli în familia echipei naționale“, a declarat Cristian Dulca, pentru frf.ro.
La tragerea la sorți a preliminariilor Euro 2017, programată astăzi, de la ora 10.00, la sediul UEFA de la Nyon, România se va afla în urna a doua valorică. „Din prima urnă valorică, toți adversarii sunt foarte puternici. Sunt de evitat Germania, Spania, Anglia. Cred că vom nimeri în grupă cu Portugalia. Mi-aș dori să mai picăm cu Slovenia, Moldova, Albania și San Marino. Indiferent de adversari, cel mai important să ne calificăm, să fim peste doi ani în Polonia“, a punctat selecționerul U21.

Astăzi aflăm adversarele din preliminarii

Urnele valorice stabilite pentru tragerea la sorți a preliminariilor Euro 2017: urna A – Spania, Anglia, Italia, Germania, Franța, Cehia, Portugalia, Olanda, Danemarca; urna B: Rusia, Elveția, Suedia, Serbia, Israel, Ucraina, Slovacia, România, Belgia; urna C: Turcia, Slovenia, Austria, Grecia, Scoția, Croația, Norvegia, Armenia, Muntenegru; urna D: Finlanda, Țara Galilor, Ungaria, Islanda, Bosnia-Herțegovina, Georgia, Moldova, Irlanda, Belarus; urna E: Bulgaria, Cipru, Macedonia, Lituania, Azerbaijan, Kazahstan, Albania, Letonia, Estonia; urna F: Feroe, Irlanda de Nord, Luxemburg, Malta, San Marino, Andorra, Liechtenstein.
Vor fi trase la sorți nouă grupe: șapte de câte șase echipe și două de câte cinci echipe, cu mențiunea că, în urma unei decizii a Comitetului Executiv UEFA, Armenia și Azerbaijan nu pot juca împreună. Cele nouă câștigătoare de grupă se vor califica direct la turneul final, iar cele mai bune patru ocupante ale locurilor secunde vor disputa un play-off pentru a decide ultimele două selecționate care vor merge la Euro 2017 din Polonia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS