16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM, al cincilea eșec consecutiv

SCM, al cincilea eșec consecutiv

Handbalistele de la SCM Craiova nu au mai cunoscut gustul victoriei din luna noiembrie a anului trecut, când învingeau pe teren propriu Neptun Constanța. Elevele lui Aurelian Roșca și Gheorghe Sbora au contabilizat ieri al cincilea eșec consecutiv în Liga Națională, fiind învinse pe teren propriu de una dintre candidatele la titlu, CSM București, cu scorul de 22-15 (11-7), în penultimul joc al rundei cu numărul 17.
Vedetele de la CSM București au intrat pe teren cu ecusoane la gât, semn că nu vor mai pierde la „,masa verde“ meciul, așa cum s-a întâmplat în tur, când antrenorii formației din Capitală nu au avut ecusoanele la ei, iar victoria echipei din teren s-a transformat în înfrângere cu 10-0, după ce cazul s-a judecat la mai multe comisii ale Federației.
Oaspetele au început în forță jocul, iar în minutul 13 aveau deja 5-0, pe fondul unor ratări incredibile ale craiovencelor. Primul gol al gazdelor, marcat de norvegianca Ane Eidem, a venit abia în minutul 15, spre disperarea spectatorilor. SCM s-a apropiat, mai întâi la un gol (4-5), apoi la două goluri diferență (5-7 şi 6-8), dar masiva Torstensson a mărit avantajul formației sale cu aruncări de la distanță, fără șansă pentru portarul Mirela Pașca. Arbitrii meciului, unii foarte tineri, i-au supărat pe antrenorii craioveni prin deciziile luate, iar la pauză au intrat la vestiare însoțiți de doi polițiști locali. În debutul reprizei secunde, experimentata formație din Capitală, cu jucătoare medaliate la mari competiții internaționale, a apăsat pe accelerație și s-a desprins în câștigătoare. Era 20-10 în minutul 48, moment în care antrenoarea Mette Klit și-a permis să ruleze tot lotul. Același lucru l-au făcut și omologii săi de pe banca formației craiovene. Meciul s-a încheiat cu victoria la șapte goluri diferență a celor de la CSM București, după ce norvegianca Eidem a mai redus din handicap pe final, cu trei goluri consecutive înscrise în ultimele cinci minute.

Roșca: Apărarea a fost bună

După meci, antrenorul Aurelian Roșca a spus că echipa sa a jucat mai bine decât în partida tur, câștigată de CSM cu 28-16, iar numeroasele greșeli le-a pus pe seama tinereții componentelor lotului. „A fost un joc pe care echipa oaspete, mai valoroasă, l-a controlat aproape în totalitate. A fost un început mai slab de joc al nostru, dar am revenit la 5-4. Am făcut multe greșeli care s-au resimțit. Le-am dăruit foarte multe mingi adversarelor. Apărarea a fost bună, am primit 22 de goluri. Din păcate, plătim tribut tinereții și lipsei de experiență și ratăm în situații nepermise. Am avut patru aruncări de la șapte metri ratate, niște pase pe care le-am dat greșit. Va trebui să remediem aceste lucruri și să gândim pozitiv. Am jucat mai bine ca în tur“. Despre arbitraj, antrenorul formației SCM Craiova a spus: „Arbitrii au fost lipsiți de experiență. Le-a fost teamă în prima repriză că poate fi și alt rezultat. Au fost niște decizii eronate, dar nu atât încât să influențeze rezultatul. Probabil că tot CSM câștiga, dar nu la această diferență“.

Tiron, patru goluri la debut

În partida cu CSM București, la SCM Craiova a debutat Bianca Tiron, interul transferat săptămâna trecută de la HCM Baia Mare. Tiron a marcat patru goluri și a spus că mai are nevoie de puțin timp pentru a se acomoda la noua sa echipă: „E primul meu meci, nu am arătat încă ce pot. Mai am de lucrat pentru a mă sincroniza cu echipa. Tragem de noi la antrenamente și vrem să învingem Brăila. Am fost primită cu brațele deschise, îmi place atmosfera de la echipă și sper să fac o treabă cât mai bună cu SCM Craiova“.
Pentru SCM au evoluat jucătoarele: Pașca, Munteanu – portari, Ianaşi,  Şelaru (1 gol), Zamfirescu (2), Georgescu (3 – toate din 7 m), Tănasie (1), Eidem (4), Apipie, Tiron (4), Lazarin, Tomescu, Cioaric, Amariei, Florica și Florea.
Pentru CSM București, formație supervizată din tribună de directorul sportiv Jakob Verstergaard, au evoluat:  Pessoa, Tolnai – portari, Curea (5), Da Silva (1), Tivadar, Torstennson (4), Vetkova (3), Martin, Glibko (4), Fachinello (1), Vizitiu (1), Zaremba, Bazaliu (3) și Nan.
Craiova a avut trei eliminări de două minute, iar CSM București – șase.
După acest insucces, SCM rămâne pe locul patru, cu 33 de puncte, iar CSM București revine pe poziția secundă, cu 44 de puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS