3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEdi stă bine cu teoria, așteptăm rezultatele practicii

Edi stă bine cu teoria, așteptăm rezultatele practicii

Edi Iordănescu speră să elimine problemele pandurilor până la începerea returului (Foto: panduriics.ro)
Edi Iordănescu speră să elimine problemele pandurilor până la începerea returului (Foto: panduriics.ro)

Antrenorul formației Pandurii Târgu Jiu, Edi Iordănescu, a dezbătut, pentru site-ul oficial al clubului, problemele cu care se confruntă de la venirea la echipă, explicând că elevii săi fac progrese zilnic în acest al doilea stagiu, din Antalya, punctând totodată că nu a auzit să se plângă cineva de metodele sale. „Avem o perioadă foarte încărcată, cu două antrenamente zilnic și ne interesează foarte tare să parcurgem etapele planificate fără accidentări. Noi nu ne facem programul în funcție de jocurile amicale. Jucătorii acuză o oarecare stare de oboseală, dar ăsta este specificul perioadei în care ne aflăm. Au fost foarte multe lucruri bune, au fost și semne care ne indicau ce nu mergea atât de bine și mă refer la problemele din tur, dar suntem pe cale să le remediem. Mai avem mult de lucru și, în special, la organizarea defensivă. Echipa a primit foarte multe goluri în tur, 24. Avem a șasea cea mai slabă apărare și asta e grav“, a declarat tânărul tehnician. „Le-am spus de la început că or să descopere foarte multe lucruri noi comparativ cu ce erau ei obișnuiți la antrenamente. Ceea ce lucrăm ne propunem să și jucăm, iar fiecare exercițiu are niște obiective pe care vreau să le atingem și este legat strict de filosofia noastră de joc. Am găsit un grup pe care-l știam ca și potențial, de aceea am și acceptat să vin aici. Cred că echipa a subperformat în tur, fără să acuz staff-ul tehnic care a fost, însă este o realitate, pentru că echipa a terminat pe locul 12, o poziție proastă. Suntem încă departe de ceea ce-mi doresc. Sunt multe lucruri care nu pot fi remediate de pe o zi pe alta, iar această perioadă de pregătire, care pare lungă, pentru mine nu este deloc așa, este scurtă, știind ce trebuie să reglăm, să construim și să consolidăm, pentru că am găsit și lucruri bune. La reluarea campionatului trebuie să fim într-o formă cât de cât bună, pentru că avem un debut de foc: întâlnim pe Dinamo în Cupa Ligii, apoi pe Craiova acasă, în campionat, și ieșim la CFR Cluj. Jucăm tot afară după, la Piatra Neamț, o echipă cu care suntem în luptă directă pentru evitarea retrogradării, apoi ne vine Steaua acasă“, a spus Edi Iordănescu.

Eric are de muncit să revină în prim-plan

O lovitură de imagine dată de Pandurii în această iarnă a fost „repatrierea“, pentru șase luni, a brazilianului Eric de Oliveira, cândva idolul tribunelor din Târgu Jiu. Eric a revenit la echipă însă cu destule probleme, iar Edi Iordănescu i-a temperat pe suporteri cu privire la ce poate în prezent mijlocașul cariocas. „Cu siguranță că Eric va fi un plus pentru echipă, dar, în primul rând, trebuie să-l punem pe picioare. Eric vine, din păcate, după o perioadă lungă de inactivitate, a suferit o operație la genunchi. A fost destul de gravă problema pe care a avut-o el și este foarte greu să-l repui pe picioare. Trebuie să recunoaștem că el are și tendințe de îngrășare și trebuie să-l ajutăm să ajungă într-o formă fizică bună, să dea câteva kilograme jos. Abia atunci va aduce Eric un plus pentru echipă. Este foarte greu de calculat perioada în care vom reuși să-l aducem acolo unde ne dorim, pentru că depinde foarte mult de el, de organismul și de dorința lui, de felul în care se va implica“, a spus antrenorul grupării gorjene.

„Trebuie să acceptăm realitatea“

Întrebat despre importanța pe care o acordă Cupei Ligii, Edi Iordănescu a spus că își dorește o calificare în finală, recunoscând însă că îl „doare“ mai tare de ce se va întâmpla în Liga I. „Este pus un trofeu în joc și sigur că este un obiectiv pe care eu vreau să-l îndeplinim. Vrem să mergem în finală și acolo să ne jucăm șansa. Nu va fi ușor, va fi o dublă manșă cu Dinamo, care nu va fi ușoară, indiferent de momentul pe care-l traversează. Chiar dacă îmi doresc să avem această realizare, de a merge în finala Cupei Ligii, principalul nostru obiectiv rămâne evitarea retrogradării. Le vorbesc jucătorilor despre o poziționare în clasament cât mai bună, însă trebuie să acceptăm realitatea“, a spus antrenorul gorjenilor, vorbind și despre schimbările pe care le va suferi Liga I din sezonul următor, când se vor regăsi la start 14 echipe: „S-au făcut foarte multe speculații și nu aș vrea să mă hazardez și să mă pronunț într-un mod categoric. Acest sistem cu play-off și play-out l-am experimentat anul trecut la Liga a II-a și nu am fost foarte încântat de el. La prima vedere pare că dă altă dinamică întrecerii, cu mai multe jocuri între echipele puternice, dar rămân la părerea că 14 echipe este un număr destul de mic. Eu susțin că e mai bine un campionat normal, cu 16 echipe. Nivelul fotbalului românesc este în scădere și lucrul care face să se întâmple asta e partea financiară. Oamenii cu bani nu se înghesuie să investească în fotbal, iar jucătorii se gândesc doar la un transfer în străinătate. Ei văd Liga I doar ca o rampă de lansare. Plecând în afara țării jucătorii buni, scade nivelul campionatului intern“.

Dacă-i ordin, cu plăcere!

Edi Iordănescu a vorbit și despre acțiunea inițiată de tatăl său, acel cantonament din Antalya al naționalei divizionare (3-15 februarie), din care vor face parte și doi dintre elevii săi: Paul Anton și Mihai Roman. „Pe mine mă dezavantajază, mai ales că sunt nou-venit la echipă și sunt foarte multe lucruri de pus la punct. Mi-aș fi dorit să am tot nucleul de jucători, dar e bine și pentru ei, pentru că este o experiență nouă chiar dacă este vorba de o selecționată divizionară. Mi-aș dori să meargă mai mulți la lot în viitor, și nu la cel divizionar, ci la cel normal. Mă bucur pentru ei, pentru moralul lor, pentru experiența pe care o vor căpăta, cu mențiunea că este în dezavantajul meu personal, neavându-i la ultimele trei jocuri amicale. Trebuie să ne gândim că va crește cota fotbaliștilor noștri și va fi mai bine în eventualitatea unui transfer în străinătate, deci este și în interesul clubului, iar rețeta financiară poate fi cea mai bună“, a încheiat Edi Iordănescu.

 

Pandurii, victorioşi cu Jagodina

Pandurii Târgu Jiu a disputat aseară cel de-al treilea amical din stagiul din Antalya. Trupa lui Edi Iordănescu a învins cu scorul de 2-1 formaţia FK Jagodina, ocupanta locului trei în Serbia în sezonul trecut. Golurile gorjenilor au fost marcate Mihai Roman (’6 – penalti) şi Matulevicius (’78), sârbii replicând în minutul 65.

Pandurii: Mingote – Unguruşan, Şandru, Vasiljevic, Momcilovic – Shamsin, Nistor, Elton, Brata – Smrekar, M. Roman. Au mai intrat după pauză: Gliwa, Pleaşcă, Horj, Piţian, Grecu, C. Predescu, Buleică, Nicoară, Matulevicius.

În primele două jocuri de verificare, Pandurii Târgu Jiu a depăşit-o pe Tom Tomsk cu 2-1 şi a fost învinsă de Bielsko Biala cu 2-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS