17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele de la SCM, fără punct în trei meciuri

Handbalistele de la SCM, fără punct în trei meciuri

Tiron vine să ajute Craiova să regăsească drumul spre victorie (Foto: hcmbaiamare.ro)
Tiron vine să ajute Craiova să regăsească drumul spre victorie (Foto: hcmbaiamare.ro)

Echipa feminină de handbal SCM Craiova, revelația turului de campionat în Liga Națională, a avut un start ratat de retur. Formația craioveană a pierdut toate cele trei meciuri disputate și a coborât pe locul patru, la doar un punct în fața ocupantei locului cinci, HCM Roman.
După eșecurile cu HCM Baia Mare (deplasare, scor 15-28) și HCM Roman (acasă, scor 20-26), marți, elevele lui Aurelian Roșca și Gheorghe Sbora au pierdut dramatic derbiul oltean cu HCM Râmnicu Vâlcea. Echipa pregătită de Dumitru Muși s-a impus cu scorul de 27-26 (12-13) și a marcat golul victoriei în ultima fază de joc, dintr-o lovitură liberă a Clarei Vădineanu, mingea trecând peste zidul format din jucătoarele oaspete. Vâlcea nu a avut nicio jucătoare eliminată pe parcursul jocului, în timp ce SCM Craiova a avut șase eliminări a câte două minute.
Pentru HCM Râmnicu Vâlcea au jucat: Băbeanu, Sîntămărean (portari), Vădineanu 10 goluri, Bădiță 5, Adespii 3, Cherăscu 3, Luca 3 (2 din 7m), Craiu 1, Ilina 1, Stoica 1, Semedo, Stoicănescu, A. Andrei. HCM Râmnicu Vâlcea acumulează 20 de puncte şi urcă pe locul 8.
La SCM Craiova au jucat: Pașca, Munteanu (portari), Cioaric 6 goluri, Zamfirescu 5, Tănăsie 3, Eidem 3, Apipie 3 (1 din 7m), Lazarin 3, Ianași 1, A. Amariei 1, Șelaru 1, Georgescu, Tomescu.
Pe primele trei locuri ale clasamentului Ligii Naţionale se află campioana HCM Baia Mare, cu 45 de puncte, urmată de CSM Bucureşti, cu 41, şi Corona Braşov, cu 39.

Bianca Tiron vine în Bănie  

După trei înfrângeri consecutive, persoanele care se ocupă de echipa feminină de handbal SCM Craiova au căutat soluții. Astfel, în Bănie va ajunge încă o jucătoare de la campioana HCM Baia Mare. Este vorba despre tânăra Bianca Tiron, în vârstă de 20 de ani, care evoluează pe postul de inter stânga. Tiron, născută în Iași, a fost adversara Craiovei sezonul trecut, pe când evolua la Neptun Constanța.
Ea va fi a patra jucătoare împrumutată de Craiova de la campioana HCM Baia Mare, după Tomescu, Zamfirescu și Tănasie.
Reamintim că în pauza competițională, Aneta Pârvuț, handbalistă care ajutase mult SCM Craiova în tur, a fost rechemată la HCM Baia Mare.
În etapa următoare, Craiova va juca pe teren propriu cu CSM București, luni, de la ora 17.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS