16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSimona Halep: Am șansa mea cu Wickmayer, dar va fi greu

Simona Halep: Am șansa mea cu Wickmayer, dar va fi greu

Simona Halep nu se simte complexată că nu a câștigat nici un set până acum în fața belgiencei Yanina Wickmayer
Simona Halep nu se simte complexată că nu a câștigat nici un set până acum în fața belgiencei Yanina Wickmayer

În drumul spre trofeul de la Australian Open, Simona Halep trebuie să treacă în optimile de finală de Yanina Wickmayer. Jucătoarea belgiană, aflată pe locul 80 WTA, a învins-o de fiecare dată pe româncă, însă în perioada în care Halep nu era în Top 5 WTA.

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală la Australian Open. Aceasta a trecut cu 6-4, 7-5 de Bethanie Mattek-Sands și va da piept în următorul tur cu jucătoarea belgiană Yanina Wickmayer, clasată pe locul 80 mondial. Meciul este programat duminică, de la ora 10.00.
Wickmayer, jucătoare văzută de mulți drept urmașa mult mai celebrelor sale conaționale Justine Henin și Kim Clijsters, s-a calificat în optimi, după ce a revenit spectaculos și s-a impus în fața italiencei Sara Errani, cu 4-6, 6-4, 6-3, după ce în setul secund a recuperat un break.
Belgianca, în vârstă de 25 de ani, are palmares pozitiv în fața româncei, câștigând precedentele trei întâlniri fără să fi pierdut vreun set, iar în două dintre acestea i-a luat Simonei un set la zero. Cele trei întâlniri au avut loc între anii 2010 și 2012, perioadă în care cele două jucătoare nu se afirmaseră la nivel mondial. Wickmayer a ocupat locul 12 WTA în aprilie 2010, aceasta fiind cea mai bună clasare din cariera ei.

Acum va fi altă poveste

Constănțeanca a declarat că se așteaptă la un meci foarte dificil. „Wickmayer m-a învins de fiecare dată când am jucat cu ea, dar următorul meci va fi altă poveste pentru că
mi-am îmbunătăţit mult jocul. Am şansa mea de a o învinge, dar mă aştept la un meci foarte greu. Este foarte înaltă şi foarte puternică. A fost în Top 20 în trecut, o cunosc. Loveşte mingea foarte, foarte puternic, serveşte bine. Dar rămân concentrată pentru fiecare punct şi voi lupta pentru victorie. Trebuie să mă mişc rapid şi să-mi fac jocul, să fiu agresivă şi să joc repede“, a spus Halep, potrivit site-ului oficial al Australian Open.

A avut probleme în setul al  doilea

Tenismana româncă, aflată pe locul trei WTA, s-a arătat mulțumită de evoluția sa în meciul cu americanca Bethanie Mattek-Sands, dar s-a plâns de căldură și de oboseală în setul al doilea. „Sunt mulțumită de jocul meu. Am jucat mai bine decât în turul al doilea, deci e un lucru bun. Bethanie a fost foarte puternică, iar eu am vrut să îmi fac jocul obișnuit, iar de aici a ieșit un meci foarte bun pentru ambele. Am lovit agresiv și am stat foarte aproape de linia de fund, am servit bine și sunt satisfăcută de jocul meu. E destul de ciudat pentru că Mattek-Sands este printre puţinele fete din circuit care vin la fileu, nu e uşor să te adaptezi, dar cred că m-am descurcat bine, am făcut câteva «passinguri» bune“, a adăugat Halep.
Presa internațională a notat că românca a avut dificultăți în fața americancei. „Forța și consistența lui Halep au fost decisive, în ciuda faptului ca românca a avut probleme în a decide meciul în setul 2, în care a condus cu 5“, a notat site-ul sportal.com.au. „Halep a avut dificultăți în a se impune în meciul cu Mattek-Sands“, a scris şi AFP. „Românca a condus cu 5-1 în setul secund înainte de a se cufunda într-o gaură neagră, în care adversara ei a depus eforturi pentru a reveni la 5-5. În cele din urmă, Halep și-a reluat bunele momente pentru a închide partida“, a adăugat sursa citată.

Begu, meci de foc cu Bouchard

România are două jucătoare în optimi la un turneu de mare șlem pentru prima dată de la ediţia 1997 a French Open (Irina Spîrlea şi Ruxandra Dragomir), după ce şi Irina-Camelia Begu (24 de ani, locul 42 WTA), a acces în optimi, învingând-o, vineri, cu 6-4, 6-4, pe Carina Witthoft, locul 104 WTA, după ce anterior a trecut de Kerber și Siniakova.

Irina Begu va evolua duminică în premieră cu sportiva canadiană Eugenie Bouchard, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 7, care a trecut cu scorul de 7-5, 6-0, de Carolina Garcia din Franţa, locul 36 WTA. Partida cu Bouchard va începe la ora 2.00 (ora României).
Begu va juca și la dublu sâmbătă, alături de Lara Arruabarrena (Spania), când va întâlni în turul secund cuplul Yung-Jan Chan/Jie Zheng (Taiwan/China), cap de serie numărul 14. Tot sâmbătă, în primul tur la dublu mixt, olteanul Florin Mergea şi olandeza Michaella Krajicek vor întâlni, în ultimul meci de pe terenul 7, perechea Elina Svitolina/Raven Klaasen (Ucraina/Africa de Sud).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS