10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJucătorii-problemă, pe făraş

Jucătorii-problemă, pe făraş

Managerul general al CS Universitatea Craiova, Felix Grigore (al doilea din stânga), a anunţat că jucătorii care nu au renunţat la salariile mari au fost puşi pe lista de transferuri (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Managerul general al CS Universitatea Craiova, Felix Grigore (al doilea din stânga), a anunţat că jucătorii care nu au renunţat la salariile mari au fost puşi pe lista de transferuri (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a plecat în primul cantonament din Antalya fără trei nume importante și s-a declanșat un „război“ tacit între conducerea clubului și fotbaliștii respectivi, care sunt protejați de înțelegerile pe care le au. Unul dintre aceștia este Ovidiu Dănănae, care mai are un an și jumătate contract și a refuzat toate propunerile clubului privind rezilierea, fiind dispus să transpire alături de juniorii de la echipa a doua până la final. Ceilalți doi, Viorel Ferfelea și Costin Curelea, nu au acceptat diminuarea salariilor și au rămas în București să „mediteze“ și să-și rezolve totodată problemele medicale. Ferfelea a repetat o analiză (Creatinkinaza – n.r.) care nu-i ieșise bine și este apt de efort, în timp ce Curelea încearcă să se pună la punct cu pregătirea după problemele cauzate de osul trigonum de la piciorul drept. Între timp, conducerea i-a mai „intervievat“ și s-a ajuns la un compromis.
„Ferfelea și-a refăcut acea analiză, este apt din punct de vedere medical și este pe lista de transferuri. Curelea a început și el antrenamentele, nu este la capacitate maximă, dar și el este transferabil. Ferfelea nu a fost penalizat pentru că a vorbit cu presa. Pentru ca un jucător să fie amendat sunt niște proceduri care se fac prin Comisia de Disciplină, dar noi nu apelăm la astfel de lucruri. Și Dănănae este tot pe lista de transferuri“, a declarat managerul general al CS Universitatea Craiova, Felix Grigore, pentru GdS.

Sin va fi „mascat“

Conducătorul grupării din Bănie a dat, în schimb, vești bune în privința lui Andrei Sin, fotbalist care s-a ales cu nasul spart la un antrenament în Antalya și a fost trimis la București pentru un consult amănunțit. „Sin e bine, în sensul că nu este nevoie de intervenție chirurgicală. Nasul lui a fost doar deplasat. Va mai face totuși un control și, dacă se constată că este OK, o să revină la antrenamente, dar, bineînțeles, cu o mască, pe care o să o comandăm în curând. Din păcate, se întâmplă și astfel de accidentări la antrenamente“, a spus Felix Grigore.
Managerul CS Universitatea Craiova a punctat că în perioada de transferări ar putea să mai apară jucători noi, dar maximum doi. „Am făcut deja două transferuri și probabil că nu vom mai face decât unul sau maximum două. Perioada de transferuri nici măcar nu a început (27 ianuarie – 23 februarie). Am făcut destule mutări astă-vară. Dacă mai vine vreun atacant în cazul plecării lui Curelea? În primul rând, el este încă la club, dar, dacă primește o ofertă și pleacă, o să fie șansa celorlalți jucători din lot. Îi mai avem pe Herghelegiu, Nuno Rocha, Ivan. Herghelegiu e golgheter până acum, în Antalya. A evoluat mai puțin în prima parte a turului, a jucat mai mult pe final, și îl putem considera și pe el, glumind un pic, tot un transfer“, a afirmat Felix Grigore. Acesta a remarcat ascensiunea lui Alin Manea: „Nu știu dacă Manea este o surpriză plăcută. Antrenorii ar trebui să constate asta, pentru că ei analizează din punct de vedere sportiv jucătorii. Eu consider că Manea a avut o evoluție destul de bună cu Khazar, când a evoluat pe postul de mijlocaș dreapta. Și în primul joc, cu Genclerbirligi, când a jucat în bandă stângă, s-a mișcat bine. Sperăm să continue tot așa“.

Mulțumit de rezultate

Felix Grigore s-a declarat mulțumit de rezultatele înregistrate de alb-albaștri în amicalele cu Genclerbirligi și Khazar Lankaran și nu a dorit să facă vreun pronostic la viitoarea partidă de verificare, cu Anji Mahacikala, liderul ligii secunde din Rusia, programată duminică, de la ora 17.00. „Am obținut rezultate bune, care ne dau speranță că în retur o să continuăm pe un drum ascendent. Dar asta nu înseamnă că ne extaziem, pentru că jocurile amicale sunt făcute ca antrenorii să constate ce lipsuri avem și să dea forță grupului. Suntem abia la început de pregătire și mai avem multe jocuri amicale până la începutul campionatului. Nu știu ce vom face cu Anji, rămâne de văzut. Noi ne vom antrena, oricum“, a spus conducătorului CSU, punctând că rezultatele amicale contează pentru moral, dar nu sunt elocvente pentru ce se va întâmpla în returul Ligii I. „O să merg de la o extremă la alta: dacă o să câștigi toate amicalele, nu-ți garantează nimeni că iei campionatul, la fel, dacă pierzi toate partidele de verificare, nu-ți garantează nimeni că retrogradezi. Au importanța lor, fără discuție, e bine să le câștigi pentru moralul echipei, dar asta nu înseamnă că rezultatele vor fi aceleași în campionat“, a încheiat Felix Grigore.

Se cunosc toți adversarii din stagiul doi

Tot la capitolul amicale, oficialii CSU Craiova au parafat pentru stagiul doi de pregătire din Antalya (Belek, 29 ianuarie – 12 februarie) un joc de verificare cu formația Jagiellonia Bialystok (locul 5 în Polonia), pentru 6 februarie. Programul jocurilor amicale din cel de-al doilea stagiu de pregătire este acum complet și arată astfel: 31 ianuarie – Pogon (Polonia, Liga I, locul 7), 1 februarie – Kuban Krasnodar (Rusia, Liga I, locul 8), 4 februarie – FC Shanghai East Asia (China, Liga I, locul 5), 6 februarie – Jagiellonia (Polonia, Liga I, locul 5), 8 februarie – Wisla Cracovia (Polonia, Liga I, locul 3), 9 februarie – Pakhtakor (Uzbekistan, campioana en-titre), 11 februarie – Sheriff Tiraspol (Moldova, Liga I, loc 3).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS