17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSecretul revenirii Craiovei, dezvăluit de căpitanul Petrișor

Secretul revenirii Craiovei, dezvăluit de căpitanul Petrișor

Cătălin Petrişor (nr.4) şi Travis Bureau (nr.6) s-au distrat cu albanezii de la Vllaznia (Foto: Lucian Anghel)
Cătălin Petrişor (nr.4) şi Travis Bureau (nr.6) s-au distrat cu albanezii de la Vllaznia (Foto: Lucian Anghel)

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a început în forță anul 2015. Travis Bureau și colegii săi le-au oferit suporterilor victorii în primele meciuri oficiale, toate disputate în Sala Polivalentă. Trei succese în șase zile, dublate de un joc schimbat în bine față de acum o lună, i-au făcut pe iubitorii baschetului din Bănie să spere la calificarea echipei în play-off-ul Ligii Naționale.
După ce săptămâna trecută, alb-albaștrii au obținut victorii importante, cu Sigal Priștina (scor 101-82), în Liga Balcanică, și cu BC Mureș Târgu Mureș (scor 72-66), marți seară, oltenii s-au distrat cu albanezii de la Vllaznia. În fața unui adversar limitat valoric, care nu a învins pe nimeni în grupa B a Ligii Balcanice, SCM-U Craiova a câștigat partida cu scorul de 86-45 (22-12, 18-11, 27-8, 19-14), asigurându-și calificarea în faza următoare a acestei competiții, Top 8.

Cătălin Petrișor
Cătălin Petrișor

Antrenorul Andelko Mandic a început meciul cu titularii obișnuiți, iar după ce aceștia au creat un avantaj consistent, destul de repede, tehnicianul sârb a preferat să-i menajeze, dându-le prilejul să joace și baschetbaliștilor tineri, care nu fac parte din rotația de bază.
Nici unul dintre străini nu a bifat mai mult de 20 de minute pe parchet, în schimb tinerii români din lot au evoluat destul de mult: Petrișor – 29 de minute, Șanta  – 27, Damian – 23, Corneanu – 20, Ciotlăuș – 16, D. Andrei – 6. Jucătorii de pe bancă au marcat 48 din cele 86 de puncte ale echipei.

Petrișor: S-a schimbat mentalitatea

Căpitanul formației SCM-U Craiova, Cătălin Petrișor, a vorbit ieri despre secretul revenirii echipei, după ce în prima parte a sezonului el și colegii săi obținuseră doar patru victorii din 12 meciuri în campionat și una singură din cinci partide în Liga Balcanică.
„Am mai schimbat și jucători, dar cred că în primul rând s-a schimbat mentalitatea. Ne-am dat seama că trebuie să fim mai agresivi în teren și asta cred că a schimbat lucrurile, mai ales în apărare. Am început anul foarte bine. Avem două victorii extrem de importante, cea cu Priștina și cea cu BC Mureș, din campionatul intern. Aseară am avut meci ușor. Echipa din Albania este mai slab cotată. De acum, toate meciurile vor fi dificile, dar următorul, cel de sâmbătă, cu Gaz Metan Mediaș, va fi crucial“, a spus ieri Petrișor.
Djordje Micic, unul dintre cei patru jucători nou-veniți, a vorbit și el despre progresul echipei din ultima vreme: „Încercăm să fim mai buni de la antrenament la antrenament, de la meci la meci. Deja ne antrenăm mai bine și arătăm mai bine în teren. Nu pot promite nimic în ceea ce privește calificarea în play-off decât că vom depune efort sută la sută să o obținem“. „Jucăm ca o adevărată echipă acum, spre deosebire de prima parte a campionatului, când jocul nostru s-a bazat pe individualități. Cred că și publicul apreciază mai mult asta și de aceea a venit alături de noi“, l-a completat colegul său sârb Milivoje Bozovic.

Corneanu, principalul marcator al meciului

Cristian Corneanu, craiovean get-beget, a marcat marți primele sale puncte pentru SCM-U Craiova în acest sezon într-un joc oficial. Corneanu a fost principalul marcator al echipei, având 12 puncte, la fel ca și Marius Ciotlăuș. După meci, Cristi Corneanu a spus că este fericit că i s-a oferit ocazia să joace atât de mult: „A fost un meci relativ ușor. Antrenorul a spus să nu ne panicăm, să ne vedem de jocul nostru și să nu facem ceva nebunesc, să dăm în cealaltă extremă. Mă bucur că am jucat toată echipa și sunt foarte mulțumit de rezultat. Sunt fericit că mi s-a dat ocazia să joc și că m-am descurcat destul de bine. Am mai marcat, dar numai la echipa a doua, în Divizia A. Am avut un singur meci, acolo am înscris, în rest doar la antrenamente“.
Și antrenorul Andelko Mandic i-a felicitat pe „mânjii“ Craiovei pentru jocul prestat. „A fost mai ușor decât ne așteptam. Partea bună a fost că am luat meciul în serios de la început, principalii jucători au creat repede un avantaj consistent încât au putut juca și ceilalți mai mult decât mă așteptam și eu, sincer. În partea a doua, la un moment dat, în echipa noastră evoluau doar români. Și au făcut-o bine. Au jucat un baschet frumos, aplaudat de spectatorii prezenți la meci“.
Toți jucătorii craioveni, cu excepţia lui D. Andrei, și-au trecut numele pe lista marcatorilor: Petrişor (3 puncte), Bureau (10), Ciotlăuş (12), Bozovic (11), Boltic (3), Şanta (8), Marojevic (6), Corneanu (12), Bosnjak (4), Damian (11) şi Micic (6).
SCM-U rămâne pe locul patru în grupa B a Ligii Balcanice, având zece puncte, iar în ultima rundă va juca tot acasă, marțea viitoare, cu muntenegrenii de la Mornar Bar, urmând ca după acel meci să afle dacă încheie grupa pe locul patru sau trei. Până atunci, alb-albaștrii vor juca sâmbătă în campionatul intern, tot pe propriul teren, cu Gaz Metan Mediaș, de la ora 19.00.

Luați cu asalt de elevii de la Școala 18

Baschetbaliştii au acordat minute în şir autografe elevilor (Foto: Claudiu Tudor)
Baschetbaliştii au acordat minute în şir autografe elevilor (Foto: Claudiu Tudor)

Ieri la prânz, baschetbaliștii craioveni au mers în vizită la Școala Generală nr. 18 „Sfântul Dumitru“ pentru a se întâlni cu elevii. Aproximativ 200 de copii din clasele I-IV i-au așteptat în sala de sport a școlii, iar când Travis Bureau și ceilalți jucători și-au făcut apariția, cei mici i-au primit cu aplauze și urale. Jucătorii au fost prezentați pe rând și au observat cu mirare că elevi de opt-nouă ani, fie că era vorba de fete sau băieți, le știau numele, semn că vin la meciuri la sală. Nici numele jucătorilor străini nu au reprezentat o problemă pentru elevi.
Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe și ședința foto. „A fost o organizare frumoasă. Sunt bucuros că am făcut copiii fericiți. Am văzut în ochii lor bucurie“, a spus Micic. Am rămas surprinși plăcut cât de entuziasmați erau cei mici să ne vadă. Sper să vină cât mai mulți la sală și, de ce nu, să joace baschet“, a completat căpitanul Cătălin Petrișor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS