5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDaţi-i înainte, că e bine!

Daţi-i înainte, că e bine!

În ultimul timp, Herghelegiu (la minge) a crescut mult în valoare și în ochii antrenorilor (Foto: Alexandru Vîrtosu)
În ultimul timp, Herghelegiu (la minge) a crescut mult în valoare și în ochii antrenorilor (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Aflată de la începutul săptămânii trecute în pregătire în Antalya, CS Universitatea Craiova a disputat sâmbătă primul meci de verificare din cantonamentul pe care-l susţine în Belek. Brandan şi compania au obţinut o remiză, scor 1-1, în faţa formaţiei Genclerbirligi, o echipă respectată în prima ligă din Turcia, la care evoluează şi internaţionalii români Liviu Antal şi Bogdan Stancu.
Turcii au deschis scorul în minutul 20, prin Kaya, acesta marcând din postura de unu la unu cu Bălgrădean, „după o fază simplă de atac“, conform site-ului oficial al grupării din Bănie. Alb-albaştrii au restabilit egalitatea prin Herghelegiu (’37), după o pasă foarte bună, pe culoar, a lui Andrei Sin.
Antrenorul Emil Săndoi şi directorul tehnic, Sorin Cârţu, au folosit câte o formulă de echipă pentru fiecare repriză.
CS Universitatea, repriza 1: Bălgrădean (’33, Straton) – Dumitraş, Frăsinescu, Avrămia, Vătăjelu – Sin, Brandan, Cârstea, Varga – Bawab, Herghelegiu.
CS Universitatea, repriza 2: Straton (’62, Brac) – Dumitras (’73, Cârstea), Acka, Izvoranu, Briceag – Manea, Madson – Băluţă, Mateiu, Târnăcop – Ivan.
Genclerbirligi: Kaplan – Aslantas, Calik, Tosic, Ciftci, Kaya, Gosso, Petrovic, Kocer, Tosun, Stancu.
Următorul meci amical pe care-l vor susţine jucătorii CS Universitatea Craiova va avea loc miercuri, contra azerilor de la Khazar Lankaran, ora de disputare nefiind momentan stabilită.

„E un rezultat bun, dar mai avem de muncă“

Antrenorul formaţiei CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, s-a declarat mulţumit de evoluţia şi rezultatul obţinut, mai ales că alb-albaştrii sunt la începutul pregătirilor, iar turcii sunt în formă maximă, gata să intre în campionat. „În primul rând trebuie să ţinem cont că este un stagiu de pregătire, mai avem cale lungă până la începerea returului. Şi am întâlnit o echipă care peste o săptămână reia jocurile oficiale din campionat, care a folosit prima formulă mai tot timpul. Ca rezultat este unul bun, fără doar şi poate. Este adevărat, şi pentru noi este o perioadă grea, am mai făcut şi unele greşeli, dar, având în vedere că este primul joc amical, este OK. Este un fond de oboseală, dat fiind că suntem în această perioadă de acumulări, iar efortul este destul de mare. Până la începerea campionatului mai avem o serie de jocuri şi vom trage linie după aceea. Dar e un rezultat bun şi ne-am creat ocazii de gol. Cred că a fost un joc frumos. În ceea ce-i priveşte pe jucători, au dovedit încă odată că sunt profesionişti, s-au străduit, au încercat să respecte sarcinile noastre. Au făcut şi greşeli, dar vom încerca în această perioadă să le remediem“, a spus Emil Săndoi, pentru csuc.ro.

Herghelegiu, surpriza plăcută

Unul dintre remarcaţii partidei cu Genclerbirligi a fost Andrei Herghelegiu, iar Emil Săndoi aşteaptă de la el să menţină linia ascendentă începută spre finalul turului de campionat. „Bravo lui Herghelegiu că a reuşit să marcheze astăzi (sâmbătă – n.r.)! A făcut-o şi pe finalul turului de campionat. A reuşit şi acum, e un plus pentru el. Este un jucător care se pregăteşte foarte bine, dispus la efort. A progresat foarte mult în ultima perioadă. În prima parte a turului n-a jucat deloc, iar acum este într-o creştere vizibilă“, a comentat tehnicianul craiovean. „Va fi în continuare un program de acumulări. O să mai avem două jocuri cu echipe bune (Khazar Lankaran şi Anji Mahacikala – n.r.). Vrem să întâlnim adversari cât mai puternici şi să obţinem rezultate foarte bune“, a completat Emil Săndoi.

Mateiu: Un rezultat de egalitate cu o echipă atât de puternică este cât o victorie

Rezultatul meciului cu Genclerbirligi le-a dat multă încredere jucătorilor de la CS Universitatea Craiova. „A fost un meci foarte bun pentru noi, cu o echipă puternică, după părerea mea peste nivelul Ligii I. Ne bucurăm că am scos un rezultat foarte bun. Având în vedere că suntem la începutul pregătirii, se poate spune că un rezultat de egalitate cu o echipă atât de puternică precum a fost cea pe care am întâlnit-o este cât o victorie. Orice meci este important, chiar şi amicalele. Trebuie să ne dăruim, să scoatem un rezultat bun la fiecare joc pentru încrederea noastră, pentru moral, pentru că ne aşteaptă un retur de campionat foarte greu“, a spus mijlocaşul Alexandru Mateiu, punctând că nu se teme de concurenţă: „Concurenţă există pe fiecare post şi este benefică pentru fiecare. Aşa pot să cresc eu cât mai mult în valoare. Important este să nu mă accidentez, pentru că îmi doresc enorm să pot face toate antrenamentele la capacitate maximă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS