16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDacă învinge Romanul, SCM își consolidează locul patru

Dacă învinge Romanul, SCM își consolidează locul patru

După „duşul rece“ de la Baia Mare, Ana-Maria Tănăsie (la minge) vrea victorie cu Romanul (Foto: Arhiva GdS)
După „duşul rece“ de la Baia Mare, Ana-Maria Tănăsie (la minge) vrea victorie cu Romanul (Foto: Arhiva GdS)

Echipa feminină de handbal SCM Craiova va primi duminică (ora 12.30, DigiSport3) vizita formației HCM Roman, în etapa a doua din returul Ligii Naționale. După eșecul înregistrat duminica trecută pe terenul campioanei HCM Baia Mare (scor 28-15), formația craioveană a coborât de pe locul doi pe patru și este vecină de clasament cu HCM Roman (locul cinci). SCM are 33 de puncte, iar Romanul doar 26. În aceste condiții, o victorie în meciul din Sala Polivalentă le-ar consolida elevelor lui Aurelian Roșca și Gheorghe Sbora poziția a patra, care în perspectiva play-off-ului ar însemna mai multe meciuri pe teren propriu în acea fază a competiției.
Antrenorul Aurelian Roșca a vorbit despre importanța meciului cu HCM Roman: „Jocul cu HCM Roman este foarte important pentru echipa noastră. O victorie ar fi un mare pas spre realizarea obiectivului de accedere în play-off. Cu siguranță, va fi o partidă foarte disputată, așa cum a fost și cea din tur. Cine învinge își mărește șansele de a intra în play-off. Apoi este vorba și despre locul patru, pe care nu vrem să-l părăsim deoarece aduce anumite avantaje la finalul turului. Avem toate jucătoarele valide și dorim să facem un meci bun, așa cum am obișnuit suporterii, pe care îi așteptăm în număr cât mai mare“. În tur, Craiova s-a impus în deplasare cu scorul de 22-18.

Pera: Fetele vor intra mai motivate decât în primul meci

Florentin Pera, antrenorul echipei HCM Roman și totodată antrenorul secund al naționalei feminine a României, abordează cu încredere jocul din Bănie. „Ne aşteaptă un meci foarte dificil la Craiova, cu o echipă care a stat multe etape pe podium. Abordăm cu încredere jocul  și sper să avem o prestaţie cât mai bună. Am convingerea că fetele noastre alcătuiesc, în continuare, un grup unit. Cu siguranţă, vor intra mai motivate şi mai mobilizate decât în primul joc din retur, pentru a obţine maximum din această deplasare. Venim după o perioadă mai grea, cu jucătoare care nu au făcut pregătire în cadrul lotului. Nu avem probleme de sănătate și vrem să avem parte de stabilitate şi continuitate“, a spus Pera, citat de Ziarul de Roman. În prima etapă din retur, Roman a trecut cu scorul de 26-24 de penultima clasată, U Cluj.

Plecarea lui Pârvuț reprezintă o pierdere

După ce, săptămâna trecută, a pierdut o jucătoare importantă din echipă, Aneta Pârvuț, care a revenit la HCM Baia Mare, antrenorul Craiovei, Aurelian Roșca, speră că o altă handbalistă din lot va prelua cu brio sarcinile pe postul de extremă dreapta. „Pârvuț a fost o jucătoare foarte importantă pentru noi, iar plecarea ei reprezintă o pierdere. Îi mulțumim pentru ce a făcut aici. Nu avem ce face, acestea sunt regulile împrumutului. Trebuie să ne concentrăm pe jucătoarele pe care le avem, nu pe cele pe care nu le mai avem. Probabil o altă jucătoare își va lua responsabilitatea. Poate că nu va avea experiența lui Pârvuț, dar trebuie să gândim pozitiv, să dăm credit fetelor care au rămas. Nu ne plângem că a plecat o handbalistă. Jucătoarele noastre au făcut lucruri bune până acum, de ce nu ar face în continuare?“.

Ar transfera doar jucătoare de top

SCM va face transferuri doar dacă va fi vorba de jucătoare cu mare experiență. „Trebuie să aducem jucătoare superioare celor pe care le avem noi, iar acelea sunt sub contract. Continuăm cu ce avem, iar dacă putem trebuie să aducem una de top care să ne ajute, nu una pe care să o ajutăm noi. Din momentul acesta am intrat în lupta pentru play-off, și ne trebuie jucătoare cu experiență mare. După ce vom intra în play-off ne vom gândi ce vom face la anul“, a explicat Roșca.
Revenind asupra jocului de la Baia Mare, tehnicianul craiovean a spus că, deocamdată, SCM Craiova nu are forța să se lupte de la egal la egal cu echipa campioană și totodată liderul Ligii Naționale: „În prima repriză, jucătoarele noastre au avut o atitudine bună, dar atât s-a putut deocamdată. S-a văzut clar diferența de valoare între jucătoare. Nu cred că în momentul de față Baia Mare poate fi un adversar real pentru noi. Trebuie să ne gândim la jocurile care sunt abordabile pentru noi și cred că nu Baia Mare este în calculul nostru“.
Celelalte partide programate în etapa a 15-a: duminică: U Neptun Constanța – Mureșul Târgu Mureș (ora 12.00), U Cluj – HCM Vâlcea (ora 14.15, Digisport) și CSM Ploiești – HCM Baia Mare (ora 20.30, Digisport). Meciurile Unirea Slobozia – CSM București, Cetate Deva – Corona Brașov și HC Zalău – Dunărea Brăila s-au disputat vineri, după închiderea ediției.
Clasament: 1. HCM Baia Mare (39p), 2. CSM București (35), 3. Corona Brașov (35), 4. SCM Craiova (33), 5. HCM Roman (26), 6. Dunărea Brăila (24), 7. CSM Ploiești (18), 8. HCM Râmnicu Vâlcea (17), 9. HC Zalău (16), 10. CSM Cetate Deva (14), 11. CSM Unirea Slobozia (12), 12. U Neptun Constanța (10), 13. U Cluj (8), 14. Mureșul Târgu Mureș (0).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS