8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSpadasinele Dinu și Măroiu au revenit pe planșă, cu gândul la Rio

Spadasinele Dinu și Măroiu au revenit pe planșă, cu gândul la Rio

Anca Măroiu (stânga) și Loredana Dinu se află în cantonament la Cheile Grădiștei (foto: frscrimă.ro)
Anca Măroiu (stânga) și Loredana Dinu se află în cantonament la Cheile Grădiștei (foto: frscrimă.ro)

Spadasinele craiovene Loredana Dinu și Anca Măroiu au revenit la lotul de spadă seniori feminin al României, după ce se retrăseseră din activitate după Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012.
Cele două sunt în aceste zile în cantonament la Cheile Grădiștei sub comanda antrenorului craiovean Dan Podeanu și a colaboratorului său, George Epurescu. Loredana și Anca s-au întors pe planșă cu gândul de a se califica la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016.
În vârstă de 30 de ani, Loredana este dublă campioană mondială și dublă campioană europeană cu echipa României. De asemenea, tot împreună cu colegele sale, Dinu a mai cucerit o medalie de argint la Europene. Acum va reprezenta în competițiile interne clubul Dinamo București. „Am revenit în lotul de spadă cu un singur gând: obținerea unei medalii la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016. Mă simt foarte bine, dar am foarte mult de muncă. E greu să revii rapid la forma inițială după o pauză așa de lungă. Îmi doresc doar să fiu sănătoasă pentru a putea munci și pentru a-mi putea realiza obiectivul. Încep această etapă alături de un club cu tradiție și rezultate în scrimă, Clubul Sportiv Dinamo, care mi-a oferit șansa să îi reprezint, și sper că împreună vom face o echipă de succes“, a spus Loredana Dinu pentru site-ul oficial al Federației Române de Scrimă.
„Mă simt foarte bine între fete. Pe multe dintre ele le cunoșteam și nu au fost probleme de readaptare. Am revenit în lot pentru a-mi duce visul la bun sfârșit, pentru a câștiga o medalie la Jocurile Olimpice. Visul oricărui sportiv de performanță este acela de a cuceri o medalie la Olimpiadă. Cum la Londra nu am reușit, motivația pentru Rio este foarte mare. Psihic sunt foarte bine, iar din punct de vedere fizic trag din greu pentru a reveni la forma inițială. Clubul Steaua îmi acordă tot sprijinul, așa că nu-mi rămâne decât să trag tare și să încerc, alături de celelalte fete, să urc pe podium la Rio“, a declarat Anca Măroiu pentru site-ul FRS.
Anca Măroiu are 31 de ani și se poate lăuda cu un palmares impresionant la seniori: două titluri mondiale (cu echipa), trei medalii de aur la Europene (cu echipa), o medalie de argint la Europene (cu echipa), o medalie de argint și una de bronz la Europene (ambele la individual).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS