16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbal - Dedu: Antrenorul Tadici a renunţat la echipa naţională, ne-a surprins cu anunţul

Handbal – Dedu: Antrenorul Tadici a renunţat la echipa naţională, ne-a surprins cu anunţul

Gheorghe Tadici a renunţat la funcţia de selecţioner al echipei feminine de handbal a României (foto: prosport.ro)
Gheorghe Tadici a renunţat la funcţia de selecţioner al echipei feminine de handbal a României (foto: prosport.ro)

Preşedintele FR Handbal, Alexandru Dedu, a declarat sâmbătă că antrenorul naţionalei feminine, Gheorghe Tadici, a renunţat la funcţia de selecţioner, şeful FRH menţionând că anunţul „a surprins”. „Domnul Tadici s-a retras din funcţia de antrenor al naţionalei feminine. A făcut o prezentare după Campionatul European, astăzi, la şedinţa Consiliului de Administraţie, după care ne-a surprins cu anunţul său. Sigur că urmează căutări pentru un nou antrenor, iar eu sunt dator ca în faţa Consiliului de Administraţie, la următoarea şedinţă, care va fi curând, să vin cu propuneri. Va fi o Comisie tehnică, va face propuneri. Nu doresc să fac alte comentarii, pot să spun doar că pe listă poate fi şi un antrenor străin”, a declarat Alexandru Dedu, pentru Mediafax.

Antrenorul Gheorghe Tadici a condus echipa naţională la Campionatul European din luna decembrie, din Ungaria şi Croaţia, competiţie la care naţionala României s-a clasat pe locul 9.

Conform discuţiilor cu FRH la revenirea tehnicianului la reprezentativă, în urmă cu doi ani şi jumătate, naţionala României avea obiectiv principal de calificare la Jocurile Olimpice din 2016.

În afara locului 9 obţinut la CE de luna trecută, echipa României cu Gheorghe Tadici pe banca tehnică s-a mai clasat pe locul 10 la CE din 2012 şi la CM din 2014. De asemenea, ultima medalie mondială a tricolorelor a fost cucerită tot cu Gheorghe Tadici pe banca tehnică, la ediţia din 2005.

Gheorghe Tadici s-a aflat la al treilea mandat pe banca tehnică a naţionalei feminine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS