22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, înapoi la treabă

Pandurii, înapoi la treabă

Edi Iordănescu promite că-i va pune pe picioare pe jucătorii gorjeni şi va scăpa Pandurii de la retrogradare (Foto: panduriics.ro)
Edi Iordănescu promite că-i va pune pe picioare pe jucătorii gorjeni şi va scăpa Pandurii de la retrogradare (Foto: panduriics.ro)

Formația Pandurii Târgu Jiu s-a reunit ieri la stadionul „Municipal“ și a demarat pregătirea pentru returul campionatului. Primul antrenament din 2015 a fost condus de noul staff tehnic, compus din Edi Iordănescu – antrenor principal, Alexandru Radu – antrenor secund, Ionuţ Stelescu – preparator fizic şi Bogdan Pârvu – antrenor cu portarii.
Lotul prezent la reunire a numărat 20 de fotbaliști: portari – Michal Gliwa, Răzvan Stanca şi Pedro Mingote, fundaşi – Bogdan Unguruşan, Marian Pleaşcă, Marian Negrescu, Andrei Piţian, mijlocaşi – Paul Anton, Dan Nistor, Mihai Răduţ, Cornel Predescu, Alin Buleică, Viorel Nicoară, Gezim Shalaj, Ciprian Brata, Laurenţiu Iorga, atacanţi – Mihai Roman, Deivydas Matulevicius, Feiz Shamsin, Matija Smrekar.
Au absentat motivat Elton şi Erico da Silva (învoiţi – au bilete de avion pentru astăzi), Momcilovic (învoit, petrece Crăciunul pe rit vechi, ajunge tot astăzi la Târgu Jiu), Paraskevas Christou şi Andrei Şendroiu (în recuperare după operaţii).
În programul gorjenilor figurează astăzi un drum la Craiova, pentru efectuarea vizitei medicale, iar luni se va pleca în primul cantonament al iernii, la Izvorani (12-21 ianuarie), dedicat pregătirii fizice. Al doilea stagiu, programat în intervalul 25 ianuarie – 9 februarie, se va desfășura în Antalya, la resortul Mardan, care i-a găzduit pe panduri și iarna trecută.

Edi Iordănescu: Vine o perioadă grea!

Noul antrenor principal al echipei Pandurii, Edi Iordănescu, a afirmat că era nerăbdător să înceapă munca la Târgu Jiu și și-a atenționat elevii că vrea de la ei altă față în returul Ligii I. „Așteptam cu nerăbdare reunirea echipei. Vine o perioadă grea, pentru că vrem să facem o figură frumoasă în retur și să ne ridicăm la nivelul așteptărilor pe care le au suporterii. Va fi un retur de foc, fiecare punct se va câștiga greu și nu mai trebuie să facem pași greșiți. Pun preț în primul rând pe eficiență, trebuie să fim pragmatici și să scoatem maximum de la fiecare joc. Îmi doresc o echipă care să nu aibă evoluții bazate pe instinct, iar la baza jocului nostru vor sta niște principii clare și tot ce o să facem va fi cu o gândiră unitară. După ce ieșim din zona retrogradării, și eu îmi doresc să se întâmple asta rapid, vom încerca să facem și spectacol. Acum nu sunt mutări la nivelul lotului, dar vor mai fi discuții cu fotbaliștii aflați pe final de contract și, bineînțeles, vom purta tratative și cu alții pentru a completa lotul cu doi, maximum trei jucători. Am mare încredere în nucleul pe care îl avem acum, dar îmi doresc ca și ei să conștientizeze situația în care se află și să țină cont și de perspective“, a declarat Edi Iordănescu.

Nistor promite reabilitarea

Dorit de Rapid, mijlocașul Dan Nistor i-a asigurat pe suporteri că nu pleacă de la Târgu Jiu și că își dorește să arate un fotbal de calitate în partea a doua a sezonului și apoi să se întoarcă la Evian. „Nu știu cine mă aștepta în Giulești, nu este nimic adevărat, nu m-a contactat nimeni de la Rapid. Mai am contract șase luni cu Pandurii și o să mi-l respect. Am ceva de demonstrat la Târgu Jiu, apoi vom vedea ce va fi, dacă mă întorc în Franța sau nu. Vreau să urcăm cât mai sus în clasament. Sperăm că vom face o treabă extraordinară împreună cu Edi Iordănescu. O să vedeți un alt Dan Nistor în acest retur de campionat. Sper din tot sufletul să vă las o impresie plăcută“, a punctat Dan Nistor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS