12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGeolgău: Vom termina campionatul pe locul trei

Geolgău: Vom termina campionatul pe locul trei

Gheorghiţă Geolgău crede că CSU va continua rezultatele bune şi în retur (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Gheorghiţă Geolgău crede că CSU va continua rezultatele bune şi în retur (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Fostul mare jucător al Craiovei Maxima și fost președinte la CS Universitatea, Gheorghiță Geolgău, a făcut bilanțul pe 2014 și a spus că a fost un an foarte bun pentru gruparea alb-albastră și pentru fotbalul din Bănie, pentru că a revenit pe prima scenă a țării. În prezent scouter pentru CSU, fostul mare fotbalist a vorbit despre promovare și experiențele echipei din Liga I, prevestind ocuparea unui loc trei, de cupă europeană, la finalul sezonului, declarându-se foarte mulțumit și de cum merg lucrurile la centrul de copii și juniori.
GdS: Iată-ne la final de an, 2014 a fost benefic pentru CSU?
Gheorghiță Geolgău: Atunci când a început proiectul, obiectivul principal a fost promovarea în doi ani, iar pe parcurs să se facă o echipă competitivă, de top. Prima zi calendaristică din 2014 ne-a găsit pe primul loc în Liga a II-a, seria 2, după disputarea turului și câteva etape din retur, apoi, în play-off, s-a plecat cu o distanță de doar două puncte față de principala contracandidată, ASA Târgu Mureș, și nu a fost deloc ușor. La sfârșit, chiar dacă au fost schimbările acelea de antrenori, Stângă – Balint, pe parcursul minireturului și cele zece jocuri din play-off, echipa a promovat de pe primul loc, realizând obiectivul mai devreme decât ne-am fi așteptat.
GdS: Ați început anul în postura de președinte, iar în vară v-ați retras, surprinzând pe toată lumea. Regretați?
G.G.: Lucrurile au mers bine, dar am vrut să revin la vechea poziție pe care o ocupam la început. Au fost mai multe discuții cu domnul Rotaru (unul dintre finanțatori – n.r.) și am ajuns la concluzia că e mai bine să mă retrag, să stau mai liniștit din punct de vedere al sănătății, pentru că este mult stres la nivelul unui manager de club. Nu regret.

„Numirea lui Săndoi și Cârțu, cea mai înțeleaptă decizie“

GdS: Schimbările au continuat în ritm alert în vara trecută. Cum priviți rezultatele obținute?
G.G.: S-a pornit cu altă conducere tehnică, formată din Jerry Gane și George Biță, însă după primele șase etape s-a hotărât să se apeleze la Emil Săndoi și Sorin Cârțu. Cred că toată lumea este de acord cu mine că a fost una dintre cele mai înțelepte mutări. La sfârșitul turului suntem foarte bine poziționați. Suntem pe șase, avem 29 de puncte, cu mult peste ceea ce ne propusesem noi ca obiectiv. Am avut un joc bun, iar apărarea, care era punctul slab la început, a făcut față cu brio. Suntem pe plus și la golaveraj, așa că toată lumea este mulțumită. Pe viitor, ținând cont de ceea ce observ la celelalte cluburi, cred că vom termina pe locul trei. Spun asta pentru că CFR Cluj este în pragul colapsului, la Petrolul este o situație foarte delicată, dar Astra, chiar dacă au apărut tot felul de zvonuri, este un club cu o putere financiară foarte mare. O văd pe Steaua campioană, locul doi – Astra, locul trei – Craiova. Ar însemna o participare în cupele europene, ceea ce ar fi fantastic. Am ieșit din Cupa Ligii, din Cupa României știți foarte bine cine a decis calificarea, așa că vom fi concentrați 100% la campionat și, repet, cred că putem ocupa locul trei.
GdS: Cu ce au venit în plus Emil Săndoi și Sorin Cârțu?
G.G.: Experiența antrenorilor și-a spus cuvântul. A fost o organizare mult mai bună a jocurilor, a fost mai multă autoritate. Sorin Cârțu, prin felul lui de a fi, s-a impus imediat în vestiar, Emil la fel, este un tip care în momentul în care l-ai cunoscut îți impune respect. Au știut să transmită mai ușor ideile de joc, s-au făcut înțeleși. Să faci 27 de puncte nu-i la îndemâna oricui.

Vrea fotbaliști de la Petrolul și CFR Cluj

GdS: Cât au contribuit la ascensiunea echipei venirile lui Brandan, Bawab, Bălgrădean și Târnăcop?
G.G.: Mult. Au fost discuții foarte multe privind întărirea lotului în vară. Înainte să înceapă campionatul, îmi aduc aminte că domnul Rotaru mi-a spus că după șase etape să tragem linie și vedem ce ne mai trebuie. S-a văzut clar că nu am pornit cu un lot foarte puternic, apoi lucrurile s-au îndreptat. Bălgrădean a avut evoluții bune, Târnăcop a jucat aproape în fiecare meci de când a sosit, Brandan a fost unul dintre cei care și-au pus amprenta asupra evoluției și a vestiarului, dovadă că a fost și căpitan de echipă, iar Bawab mie mi-a plăcut de când era la Bistrița și la Mediaș. Să sperăm că mai vin doi-trei jucători de clasă, care să se impună la echipă și atunci ne putem bate cu oricine pentru podium.
GdS: Ce post credeți că ar trebui acoperit?
G.G.: E problema băncii tehnice, Săndoi și Cârțu știu cel mai bine ce posturi ar trebui să fie plombate. Sunt convins că fiecare antrenor își dorește ceva mai bun decât are la dispoziție. Cred că putem profita de problemele echipelor Petrolul și CFR și să luăm și de acolo fotbaliști, pentru că îi și cunoaștem, nu e nevoie să cauți în neant.
GdS: La ultimul meci, cu Steaua, pe „Ion Oblemenco“ au fost 20.000 de craioveni. Va fi greu să-i obișnuiți cu drumul spre „Extensiv“?
G.G.: A fost o victorie faptul că am văzut atâția oameni pe stadion. Sper să se termine și la noi problema asta cu stadionul și să înceapă demolarea și construirea unei arene moderne, ca să putem în anii viitori să evoluăm în cupele europene la Craiova și să nu procedăm ca Pandurii, care au jucat la Cluj. Din păcate, pe „Extensiv“ nu sunt decât 7.000 de locuri, dar sunt convins că la fiecare meci vor fi scaunele ocupate. Oricum, vom începe în forță returul, întâlnim echipe bune, așa că mă aștept să jucăm cu casa închisă.

„Ca organizare, cred că suntem pe primul loc din Liga I“

GdS: În ascensiune a fost și centrul de juniori?
G.G.: La nivelul copiilor stăm foarte bine. Dacă în urmă cu un an nu aveam nici un junior la loturile naționale, acum avem la fiecare reprezentativă trei-patru și chiar cinci reprezentanți. La cei născuți în 1997 avem cinci jucători, doi la 1998, patru la 1999, iar la 2000, selecționata care s-a format în această toamnă, cred că vom avea vreo doi-trei, așa că suntem pe plus la toate capitolele. Menționez că suntem pe primul loc cu șase grupe de copii în campionat, plus la Liga a IV-a, unde jucăm tot cu juniori, avem prima opțiune la promovare. Ca organizare, fără falsă modestie, cred că suntem pe primul loc din Liga I.
GdS: Ați făcut o achiziție foarte bună prin aducerea lui Andrei Ivan, dar și a altor tineri de perspectivă.
G.G.: În urmă cu un an și jumătate, când lucram la FC Olt Slatina, am văzut mai mulți copii din țară. Nu sunt străin nici de aducerea lui Bancu, a lui Cârstea, și am contribuit și la cooptarea altor copii talentați din club, de care veți auzi cât de curând lucruri foarte frumoase. Sunt bucuros pentru cei trei că au reușit să debuteze în Liga I, să joace destul de bine, chiar dacă nu au bifat foarte multe minute. Pentru asta m-am întors la scouting. Satisfacția cea mare o voi avea în viitor, când acești copii vor face legea în fotbalul românesc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS