10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportArsenal Craiova, locul doi la Cupa Crăciunului de la Simeria

Arsenal Craiova, locul doi la Cupa Crăciunului de la Simeria

Antrenorul Florinel Luţă s-a declarat mulţumit de elevii săi după experienţa de la Simeria
Antrenorul Florinel Luţă s-a declarat mulţumit de elevii săi după experienţa de la Simeria

Clubul Arsenal Craiova a participat recent, cu două grupe de juniori, la „Cupa Crăciunului“, competiție găzduită de orașul Simeria, care s-a adresat fotbalului juvenil, iar rezultatele au fost cele scontate de antrenorul Florinel Luță.
La juniori D, micuții „tunari“ s-au clasat pe locul secund, după ce au pierdut la limită, scor 0-1, finala disputată în compania celor de la CFR Simeria I. Craiovenii au „prins“ ultimul act după ce au câștigat grupa B, unde au înregistrat două victorii, 2-0 cu Viitorul Abrud și 3-1 cu CFR Simeria II, și un egal, 1-1 cu Primăvara Deva. La rândul său, finalista a trecut cu 3-1 de Unirea Vețel și cu 3-1 de Dacia Orăștie și a remizat, scor 2-2, cu Universitatea Petroșani. În finala mică a turneului, Universitatea Petroșani s-a impus cu 3-1 în fața Viitorului Abrud.
Lotul celor de la Arsenal Craiova, juniori născuți în majoritate în 2003, i-a cuprins pe următorii: Cosmin Uruiocea (desemnat și portarul turneului), Andrei Vătășelu (un gol), Florin Budurnoiu, Andrei Pârvu (un gol), Alex Vrăjitoru, Ionuț Dragomir, Robert Amza, Virgil Vrăjitoru (4 goluri), Robert Ilie și Daniel Țîrei.
„Sunt mulțumit de cum s-au descurcat copiii. Au fost foarte motivați de faptul că au fost primiți în aplauze de public și de oficialitățile din Simeria, care ne cunoșteau încă din vara trecută, când am câștigat competiția ce a avut loc de zilele orașului. A fost un turneu binevenit pentru a căpăta curaj și sunt bucuros că au fost ascultători și că au arătat că iubesc fotbalul. Le mulțumesc și organizatorilor de la Simeria pentru invitație și pentru modul în care s-au purtat cu noi acolo. Pentru copii urmează o vacanță de o lună, de pe 19 decembrie până pe 19 ianuarie, când revenim la treabă. Ne vom pregăti două săptămâni pe plan local, apoi vom susține un cantonament de șapte zile la Horezu (Vâlcea), pentru că vrem să avem un retur de campionat foarte bun“, a declarat antrenorul Florinel Luță, pentru GdS.

La juniori E au câștigat experiență

Cealaltă grupă de la Arsenal Craiova, de juniori E, a încheiat turneul pe locul șapte, dar tehnicianul Florinel Luță s-a declarat mulțumit, pentru că a fost prima competiție pentru elevii săi.
„Majoritatea copiilor din grupa mea sunt născuți în 2006 și ar fi prima competiție majoră la care participă. Am decis să-i luăm și pe ei la acest turneu ca să se obișnuiască, să vadă cum este să evolueze cu spectatori în tribune. Multora le tremurau genunchii și nu voiau să intre pe teren, dar i-am convins până la urmă și au depășit momentul. De acum înainte vreau să participăm la mai multe turnee și astfel să creștem valoric“, a spus Florinel Luță, care a avut la dispoziție următorii copii: Andrei Vrăjitoru – Ionuț Nițu, Gabriel Piran, Robert Ilie, Daniel Țîrei, Răzvan Oane și Marian Stoica, ultimii doi primind diplomă pentru cei mai tineri participanți.
În faza grupelor, Arsenal Craiova a pierdut cu 6-1 în fața celor de la CFR Simeria II și 3-0 cu Viitorul Sibiu, iar în disputa pentru locurile șase-șapte a cedat, scor 2-4, în fața celor de la Primăvara Deva. Pe primul loc s-a clasat CFR Simeria I.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS