Noul preşedinte al FR Polo, Liviu Răducanu, a declarat, astăzi, după ce a fost ales în funcţie, că are nevoie de susţinerea tuturor celor implicaţi în acest sport pentru a realiza obiectivele propuse, calificarea echipei naţionale la JO de la Rio şi crearea unei reprezentative feminine competitive, informează Mediafax. „Am fost sportiv de performanţă, apoi antrenor. Ştiu să şi câştig, dar să şi pierd. Faptul că am primit 19 voturi din 28, asta mă implică mai mult. Asta înseamnă că lumea are încredere în mine şi nu rămâne decât să realizez ce mi-am propus, împreună cu ei. Singur nu voi putea să fac faţă dacă nu voi avea şi sprijinul Biroului Federal, iar toate structurile din polo să muncească pentru a duce acest sport mai departe”, a spus Răducanu, punctând că după decesul fostului preşedinte Anatol Grinţescu în polo nu s-a mai făcut nimic, ci doar s-a bârfit: „Principalul obiectiv este să putem aşeza federaţia pe poziţii normale. Până acum au fost numai discuţii şi bârfe. Avem multe de făcut în doi ani. În primul rând trebuie să avem grijă de echipa de juniori, care trebuie să participe la Campionatul European, avem de pregătit echipa naţională de seniori, care în 2016 intră în linie dreaptă pentru Jocurile Olimpice şi eu sper ca România să ajungă din nou acolo. Trebuie începută şi o strategie pentru viitor”.

Liviu Răducanu a precizat că în opt ani România va avea o echipă feminină competitivă. „Mai avem în vedere echipele de fete. Aici, cluburile trebuie să vină în sprijinul federaţiei şi să înfiinţeze echipe feminine. Cred că în opt ani vom avea şi o echipă bună de fete”, a adăugat Răducanu.
Fostul sportiv Liviu Răducanu a fost ales, astăzi, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Polo, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a forului. Fost antrenor al echipei Dinamo şi căpitan al echipei naţionale, acesta a primit 19 voturi, în timp ce contracandidatul său, Călin Găvruş, a primit 9. Mandatul lui Liviu Răducanu, de completare ca urmare a decesului precedentului preşedinte al forului, Anatol Grinţescu, este valabil până în 2016.
Anatol Grinţescu a încetat din viaţă în data de 2 iunie, la vârsta de 74 de ani. Grinţescu deţinea funcţia de preşedinte al forului naţional de polo din 2008.
Tot vineri, Florin Birta, care a primit 20 de voturi, a fost ales vicepreşedinte al FR Polo, în timp ce contracandidatul său, Alexandru Badea, a primit 8 voturi.