10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliștii craioveni, aproape de sferturile Cupei CEV

Voleibaliștii craioveni, aproape de sferturile Cupei CEV

Echipa masculină de volei SCM-U Craiova a pornit ca din pușcă în dubla manșă cu formația Kecskemet, din optimile de finală ale Cupei CEV.
Oltenii le-au oferit o lecție de volei ungurilor și au câștigat cu 3-0 (25-21, 25-20, 25-9) meciul tur, disputat marți, pe terenul echipei din țara vecină. SCM-U mai are nevoie doar de două seturi pentru a accede în sferturile de finală ale Cupei CEV.
Antrenorul Dănuț Pascu a avertizat ieri că ungurii au o echipă imprevizibilă: „Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, pentru că nu ne-am calificat încă. Mai avem de câștigat două seturi. Ungurii sunt o echipă de moral, care joacă în viteză, dar sunt dezavantajați de faptul că au voleibaliști de statură mai mică la fileu. Trebuie să învățăm din greșelile celor de la Dinamo, care au câștigat cu 3-2 meciul tur cu Kecskemet, apoi au pierdut calificarea, după ce echipa ungară s-a impus cu 3-1 la București. Noi am făcut un joc bun, exact și eficient, exact așa cum ne-am pregătit“. La Kecskemet, Pascu a mizat doar pe șapte jucători: Bicanin, Lică, Milev, Ghionea, Voinea, Turanjanin și Mărieș  – libero.
Returul se va disputa pe 16 decembrie, de la ora 19.30, la Craiova. Conform regulamentului, echipa calificată în urma partidelor tur-retur va fi cea care acumulează mai multe puncte pe ansamblul celor două manşe. Se vor acorda 3 puncte pentru victorie cu 3-0 sau 3-1, 2 puncte pentru victorie cu 3-2, 1 punct pentru înfrângere cu 2-3, 0 puncte pentru înfrângere cu 0-3 sau 1-3. Dacă punctajul general este 3-3 după cele două manşe, se joacă set de aur pentru stabilirea echipei calificate mai departe, indiferent de setaveraj.
Delegația craioveană a revenit ieri acasă, urmând ca sâmbătă să joace în campionatul intern, cu nou-promovata Banatul Caransebeș. Partida se va disputa la Lugoj, deoarece sala din Caransebeș este în renovare. După opt etape, SCM-U Craiova ocupă locul patru în Divizia A1, cu 16 puncte. Pe podium se află Constanța (23p), Zalău (20) și Dinamo (18).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS