8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarian Bondrea: „CSU, invincibilă până la finalul turului“

Marian Bondrea: „CSU, invincibilă până la finalul turului“

Marian Bondrea este nelipsit de la meciurile alb-albaştrilor de pe teren propriu
Marian Bondrea este nelipsit de la meciurile alb-albaştrilor de pe teren propriu

Reputatul antrenor craiovean Marian Bondrea a vorbit, în cadrul emisiunii „Repriza de Sud“ de la alege tv și Radio Sud, despre CS Universitatea Craiova, despre parcursul din prima parte a turului de campionat și despre rezultatele obținute în mandatul cuplului de tehnicieni Sorin Cârțu – Emil Săndoi, fiind convins că gruparea alb-albastră se va clasa pe unul dintre primele cinci locuri în clasamentul Ligii I la finele sezonului.
„Eu am crezut chiar de la debut că echipa Craiovei va avea rezultate bune, pentru că s-au făcut investiții serioase, lotul este foarte bun, se numără printre cele mai valoroase din țară, alături de Steaua, CFR Cluj și ASA Târgu Mureș. La început, cu Jerry Gane, rezultatele au lăsat de dorit din cauza tracului de debut, au fost și câteva jocuri în care Craiova trebuia să câștige, dar fotbalul joacă de multe ori feste. După, trebuie să subliniem venirea lui Brandan, care și-a pus amprenta serios pe evoluția echipei. S-a observat ușor că în lipsa lui, în cele două jocuri consistența nu a mai fost aceeași. Este foarte important ca în echipă să existe un jucător de această talie, care să aibă toate calitățile unui lider. Apoi a venit și Bawab, de asemenea, o achiziție foarte bună, chiar dacă nu este în cea mai bună formă sportivă. Sunt sigur că în a doua parte a sezonului va avea un randament superior și va redeveni golgheterul pe care noi îl cunoaștem“, a spus Marian Bondrea, considerând că o echipă nu poate emite pretenții la rezultate notabile fără să aibă fotbaliști de certă valoare în lot: „De vedete este mare nevoie, dar să fie în slujba echipei, nu doar așa, cu numele. Fără jucători de clasă chiar nu se pot obține rezultate notabile. S-au schimbat multe în fotbalul de astăzi, apărările sunt aglomerate, iar golurile trebuie cumva inventate, iar cei care știu să le inventeze sunt tocmai acești jucători foarte buni, care schimbă rezultatul atunci când nu te aștepți“.

„Pe Vătăjelu l-aș folosi mijlocaș“

Prodecanul Universității „Spiru Haret“ din Craiova a mărturist că jucătorul care îi place foarte mult de la CS Universitatea Craiova este Bogdan Vătăjelu. Bondrea a spus că l-ar folosi, dacă ar fi în pielea lui Sorin Cârțu și Emil Săndoi, pe postul de mijlocaș de bandă stângă, pentru că are „apetit“ ofensiv.
„Sunt câțiva copii buni la CS Universitatea Craiova, Ivan, Băluță, Vătăjelu. Vizavi de Vătăjelu pe care l-am urmărit foarte mult în jocurile de acasă, ca un punct de vedere, eu l-aș folosi mijlocaș, pentru că urcă în atac, controlează bine mingea și este bătăios. Am mai făcut ceva asemănător de genul ăsta pe vremea când eram la FC Olt. Dorinel Munteanu a venit acolo de la Reșița ca fundaș stânga și chiar am avut probleme cu conducerea, mă întrebau de ce îl bag mijlocaș stânga. Am spus că are niște calități extraordinare și trebuie să-l apropiem de poartă. Este inventiv, driblează, șutează, iar dacă-l ținem tot timpul la 80 de metri de poartă, când ajunge acolo nu mai are aceeași stare fizică. Timpul mi-a dat dreptate și mă bucur. Cred că Vătăjelu ar mai simplifica jocul în faza de atac. Este un fotbalist care mie îmi place foarte mult. Dar probabil că antrenorii de acum știu foarte bine ce au de făcut. De asemenea, cred că Târnăcop ar juca mai bine fundaș stânga, în locul lui Vătăjelu, decât mijlocaș, dar, repet, asta este opinia mea, nu vreau să creadă cineva altceva“, a spus Bondrea. „Îmi mai place de Bancu și îmi pare rău de ce s-a întâmplat, dar sunt convins că va reveni. Mai sunt cei doi de la Iași, Herghelegiu și Avrămia, ultimul a și jucat în etapele trecute. Pe partea dreaptă aș vrea mai mult de la Achim în faza ofensivă, defensiv și-a făcut bine treaba. La mijloc stăm bine, cu Brandan, Madson, a revenit și Mateiu, iar în atac cred că i-a lipsit un vârf până acum echipei. Curelea este un atacant bătăios, dar nu este capabil să inventeze goluri și cred este mai eficient în linia a doua. Le va inventa în schimb Bawab. CS Universitatea îl mai are pe Ivan, un tânăr cu reale calități și care va ajunge departe, dar acum este o concurență mare și trebuie să-și aștepte rândul, iar când i se oferă șansa trebuie să profite la maximum de ea“, a completat tehnicianul craiovean, care a împlinit 64 de ani pe 2 noiembrie.

„Câștigăm la Iași“

Întrebat despre partida de duminică, de la ora 15.30, din deplasare, cu CSMS Iași, Marian Bondrea s-a arătat foarte optimist, punctând că CS Universitatea are capacitatea să termine turul de campionat neînvinsă. „La Iași nu va fi un joc ușor, pentru că ei stau foarte prost în clasament și vor fi foarte arțăgoși, se vor bate pentru fiecare minge, dar în același timp cred în această echipă a noastră. Câștigăm la Iași, așa cred. Băieții se vor mobiliza foarte bine și, ținând cont de valoarea lotului, vor reuși să ia toate punctele, chiar dacă va lipsi Brandan. Sunt convins că CS Universitatea va rămâne invincibilă până la finalul turului. Privind în perspectivă, echipa Craiovei va termina undeva în primele cinci formaţii ale campionatului“, a punctat Marian Bondrea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS