7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLiviu Stan, propus vicepreședinte la Asociația Județeană de Box

Liviu Stan, propus vicepreședinte la Asociația Județeană de Box

Liviu Stan (dreapta)  și Leonard Doroftei au fost premiați la Cupa României de la Craiova
Liviu Stan (dreapta)
și Leonard Doroftei au fost premiați la Cupa României de la Craiova

Staff-ul Asociației Județene de Box (AJB) Dolj s-ar putea întări cu un nou vicepreședinte, Liviu Stan. Premiat recent pentru promovarea boxului din Oltenia, cu prilejul Cupei României găzduită de Craiova, Stan a fost propus de mai mulți oameni pentru funcția de vicepreședinte al AJB Dolj, urmând ca în perioada următoare să aibă loc alegeri. „Trebuie să convocăm o adunare, cu reprezentanții cluburilor de box, să prezentăm propunerea, apoi se va vota. Trebuie urmate anumite proceduri legale“, a explicat ieri, pentru GdS, Fănel Trandafir, președintele asociației.
Stan este un apropiat al președintelui Federației Române de Box, Leonard Doroftei, „una dintre cele mai frumoase statui ale României“, așa cum îi place să-l numească pe marele campion, de care îl leagă o prietenie frumoasă.

Cei doi s-au întâlnit luna trecută şi au vorbit despre planurile comune de revigorarea boxului.
Liviu Stan nu este doar un atent susținător și iubitor al boxului, ci și un fost pugilist, la categoria cocoș (53,5 kg), unde l-a avut antrenor pe Mihai Goanță. „După multă muncă, domnul antrenor a recunoscut că sunt un dulce, expresie populară în box atunci când îți place cum se mișcă sportivul“, își amintește Liviu Stan. Acesta consideră funcția de vicepreședinte o provocare care îi oferă șansa să materializeze „anumite vise demult închise într-un sertar“, dar și o oportunitate să arate ce se poate face „atunci când îți dorești cu adevărat, într-un loc pe care mai ai și șansa să îl cunoști“.

Vrea o sală la standarde europene

Liviu Stan și-a propus să revigoreze boxul craiovean, iar primul pas spre atingerea acestui obiectiv ar fi înființarea unei săli de box la standarde europene. Clădirea unde va fi amenajată noua sala a fost găsită și urmează partea cea mai importantă: dotarea ei. Liviu Stan se bazează pe o serie de investitori, „iubitori ai boxului sau oameni care pur și simplu își doresc să susțină campionii“. „Vreau să atrag lângă mine cât mai mulți investitori pentru că, fără dotări adecvate, echipamente și motivare nu poți cere performanță“, afirmă Stan. Antrenorul Marcel Sârba, de la clubul CFR Marfă ILRU Craiova, consideră benefică venirea lui Liviu Stan la Asociaţia Judeţeană de Box: „Este un băiat care a ajutat boxul de câteva ori și merită o șansă. Avem nevoie de oameni care să ne sprijine pentru că avem pugilişti talentaţi, dar lipsesc fondurile“.  O sală cu un ring ar fi un vis frumos pentru sportivii craioveni, care deşi se întorc încărcaţi de medalii de la competiţii, în prezent se antrenează pe unde pot, iar ringul reprezintă un lux pentru mulţi.
Printre obiectivele lui Liviu Stan se mai numără organizarea de competiții între cluburile din țară, pe termen scurt, iar pe termen lung, atragerea la concursuri a unor cluburi din străinătate, în cadrul unor parteneriate bine stabilite. „Este foarte important pentru dezvoltarea tehnică a unui boxer să cunoască și alte stiluri, specifice fiecărei regiuni în parte“, susține Liviu Stan. Acesta și-a mai propus să atragă în cadrul Asociației Județene de Box „oameni serioși, care vor da un plus de valoare asociației și vor contribui la succesul acestui proiect, care va avea și susținerea Federației Române de Box, cu care vom păstra o stânsă şi foarte bună legătură“, a concluzionat Liviu Stan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS