10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTecău, pentru a treia oară la Turneul Campionilor

Tecău, pentru a treia oară la Turneul Campionilor

Horia Tecău (dreapta) şi Julien Roger au cucerit opt trofee in 2014
Horia Tecău (dreapta) şi Julien Roger au cucerit opt trofee in 2014

România va avea al doilea reprezentant la cel mai important turneu de tenis al finalului de an, după ce Simona Halep a participat la Turneul Campioanelor. Horia Tecău și partenerul său, olandezul Jean-Julien Rojer, şi-au asigurat participarea la Turneul Campionilor de la Londra (9-16 noiembrie), după ce au câştigat miercuri seară meciul împotriva perechii formate de Robert Lindstedt şi Lukasz Kubot, cu scorul de 7-6 (3), 3-6, 10-5, în optimile de finală ale Mastersului de la Paris. Horia Tecău s-a calificat pentru a treia oară la Turneul Campionilor, ultima dată alături de olandezul Rojer. În primele două participări, în 2011 şi 2012, Tecău a făcut pereche cu suedezul Robert Lindstedt, de fiecare dată fiind eliminaţi din faza grupelor.
În sferturile de finală ale Mastersului din capitala Franţei, Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au învins aseară perechea Eric Butorac/Raven Klaasen (SUA/Africa de Sud) şi s-au calificat în semifinale.

Horia și Jean-Julien au cedat primul act, cu 5-7, însă după aceea au jucat ca la carte – au făcut două break-uri în actul secund și au dominat decisivul.

Prin succesul cu 5-7, 6-1, 10-6, Rojer și Tecău și-au asigurat prezența în semifinalele de la Paris, 360 de puncte ATP și 41 750 de euro.

 

Au opt trofee în 2014

 

Horia şi Julien au cucerit opt trofee în 2014, la Zagreb, Casablanca, Bucureşti, Hertogenbosch, Washington, Shenzhen, Beijing şi Valencia.

De la Ilie Năstase, în anii 70, nici un jucător din România nu a mai reuşit să cucerească opt titluri într-un an, indiferent de probă. Năstase a câştigat 10 titluri la dublu în anul 1973 şi mai poate fi egalat de Horia, în cazul în care componentul naţionalei de Cupa Davis se impune la Paris şi Turneul Campionilor.

La ediţia din 2014 a sunt puse la dispoziţie premii în valoare totală de 6,5 milioane de dolari. Se mai cunosc alte patru echipe calificate: Bob Bryan/Mike Bryan (SUA), Daniel Nestor/Nenad Zimonjic (Canada/Serbia), Alexander Peya/Bruno Soares (Australia/ Brazilia) şi Julien Benneteau/Edouard Roger-Vasselin (Franţa). Pe celelalte trei poziţii care oferă un loc la Londra se află Marcel Granollers/Marc Lopez (Spania), Ivan Dodig/Marcelo Melo (Croaţia/Brazilia) şi Eric Butorac/Raven Klaasen (SUA/Africa de Sud).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS