17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU II - spectacol pe teren, Cârțu - pe margine

CSU II – spectacol pe teren, Cârțu – pe margine

Jucătorii de la CSU II Craiova (în alb) i-au ţinut departe de poarta lor pe adversarii de la Cârcea
Jucătorii de la CSU II Craiova (în alb) i-au ţinut departe de poarta lor pe adversarii de la Cârcea

CSU II Craiova – Viitorul Cârcea 5-2
Stadion „Zoltan Crișan“, spectatori: 100.
Au marcat: Manea (‘7, ‘76, ‘85), Cârstea (‘61), Petre (‘67) / Mirea (‘52), Neaga (‘83).
CSU II Craiova: Straton – Marcu, Dicu, Hreniuc, Luică – Georgescu – Sin (‘60, Șt. Stancu), Cârstea, Manea, Ivan – Herghelegiu (‘60, Petre). Antrenor: Marian Bâcu.
Viitorul Cârcea: M. Staicu – Alecu (‘70, Preduț), Țiclea, G. Barbu, I. Dicu, Bistriceanu (‘57, Balaban), Agiu, Mirea, Ivan, Pârvu, Vârvoreanu (‘67, Neaga). Antrenor: Gheorghe Barbu.
Au arbitrat: Alina Peșu – Daniel Mitruți, Dragoș Iliescu.

Echipa a doua a CS Universitatea Craiova a terminat pe primul loc turul de campionat al Ligii a IV-a și pare să nu aibă rivali pe măsură în Dolj în privința promovării, linia de clasament demonstrând-o: nouă victorii, un egal și o înfrângere. Spunem asta și pentru că sâmbătă, în etapa a 11-a, elevii lui Nicolae Zamfir și Marian Bâcu au învins categoric, scor 5-2, pe Viitorul Cârcea, una dintre aspirantele locului ce duce în barajul pentru Liga a III-a, la capătul unui joc controlat în mare parte și în care jucătorii trimiși de la prima echipă, Straton, Herghelegiu, Sin și Ivan, au fost decisivi în multe faze.

„Sorinaccio“, pus pe glume

Sorin Cârţu a făcut glume la foc automat
Sorin Cârţu a făcut glume la foc automat

Sub privirile lui Sorin Cârțu, Adrian Popescu, Gheorghiță Geolgău, Nae Ungureanu, Silvian Cristescu, jucătorii „satelitului“ au marcat goluri unul mai frumos ca altul, făcându-i pe cei 100 de spectatori să nu regrete frigul și ploaia încasate. Recitalul l-a pornit Alin Manea (‘7), cu un șut plasat din interiorul careului mare, acesta fiind totodată și rezultatul primei reprize, în ciuda faptului că ocaziile au „curs“ la ambele porți. Oaspeții au restabilit egalitatea în minutul 52, prin Claudiu Mirea, care a reluat imparabil de la aproximativ șapte metri, după o minge bâlbâită de defensiva alb-albastră. Golul primit nu a făcut altceva decât să-i enerveze pe cei de la CSU, care au reintrat în avantaj în minutul 61, Adrian Cârstea a deranjat „păianjenul” din dreapta porții lui Marian Staicu cu o „torpilă“ din afara careului. Goalkeeper-ul celor de la Cârcea a crezut inițial că nu a fost gol, deoarece mingea, lovind barele care susțin plasa, a revenit rapid în teren. După câteva secunde de uimire, „centralul“ Alina Peșu a indicat centrul terenului, în timp ce Sorin Cârțu a început să glumească pe seama lui Staicu. „Păi să vii lângă mine, pe margine, data viitoare, să nu mai pierzi golul. Tu ești singurul care nu l-a văzut și îmi pare rău, că nu știi ce ai ratat“, a spus „Sorinaccio“, făcându-l până și pe Staicu să zâmbească. „Fetei ăsteia (Alina Peșu – n.r.) îi luă câteva secunde să se gândească dacă să valideze golul sau nu… Băi frate, ne-au luat femeile și jocul ăsta. La Brașov m-a disperat aia, arbitrul de rezervă (Cristina Dorcioman – n.r.)! Una, două, se lua de mine: «Domnule Cârțu, ați călcat linia (care delimitează perimetrul băncii tehnice – n.r.)!». Am tăcut o dată, de două ori, apoi i-am zis: «Da’ ce cucoană, jucăm piua?». Mă enervase rău. După, s-a potolit“, a completat Cârțu, stârnind din nou râsetele celor din jur.

„Ăștia făcură pariu că ne dau gol numai în vinclu?“

Jucătorii de la CS Universitatea II i-au găsit slăbiciunea portarului cârcean, care în prima repriză a apărat toate șuturile expediate pe jos și la semiînălțime. Pe „modelul“ Cârstea a înscris și Robert Petre, acesta trimițând la vinclu din marginea careului de 16 metri, lateral stânga (‘67, 3-1). „Staicule, sper că o văzuși pe asta, să nu te mai plângi“, a comentat Sorin Cârțu.
La doar două minute, Georgescu a șutat din marginea careului de 16 metri, iar mingea, ușor deviată de un fundaș oaspete, a trecut la o palmă de vinclu, portarul celor din Cârcea fiind spectator. „Mamă, Staicule, erai pe ea (pe minge – n.r.), să moară Bilbao“, a spus Cârțu, descreţind din nou frunţile celor prezenţi.
În minutul 76, Alin Manea a marcat a doua oară. Cum? Cu un șut sub transversală de la 12 metri, Staicu fiind luat la întrebări și de un coechipier: „Ce dracu’ mă, ăștia făcură pariu că ne dau numai la vinclu?“.
Pe fondul relaxării, Straton s-a văzut și el nevoit să scoată mingea din poartă, Neaga Mihai reducând din diferență (‘83, 4-2), iar Alin Manea a făcut imediat 5-2 (‘85), dar de data asta cu un șut plasat la semiînălțime, din doar câțiva metri.
„Ehe, Staicule, sper că veniși cu sacul, că la câte goluri luași… Ghinion, nimic altceva“, a spus Cârțu, după care s-a întreținut câteva minute cu portarul Viitorului, care a ținut la glumă și nu a părăsit terenul supărat.
Altfel, de poantele lui Sorin Cârțu n-au scăpat nici alb-albaștrii de la „satelit“. „Băi, Andrei (Ivan – n.r.), jucăm și noi ceva? Vruseși să faci bicicleta și-ți căzu lanțul?” sau „Așa Robert (Petre – n.r.), hai să te văd la un dribling unu la unu. Unde te duci măi nebunule, uite ce făcuși, se uită după tine ca la televizor“ ori „Cătăline (Straton – n.r.), aia fu bară, nu? Vedeți măi, portarul nostru respinge și cu bara“.

„Campionatul nu este jucat“

Directorul tehnic al echipei CS Universitatea II Craiova, Nicolae Zamfir, a afirmat după partidă că nu a fost prea mulțumit de randamentul alb-albaștrilor din prima parte. „Am început bine, dar după 25 de minute ne-am relaxat și am permis adversarilor să ne domine. Unii nu s-au adaptat la condițiile de joc. La pauză am intrat în ei la vestiar, i-am certat și și-au revenit, au jucat altceva în repriza a doua. Am marcat goluri frumoase și am obținut o victorie care ne menține pe primul loc. De mâine, însă, trecem din nou la treabă“, a spus Țâcă Zamfir, pentru GdS.
La rândul său, Silviu Bogdan, managerul centrului de copii și juniori al echipei a doua de la CSU, a afirmat că își pune mari speranțe în tinerii de la „satelit“. „Avem copii foarte buni, care în curând vor face pasul la prima echipă. Acum suntem pe primul loc și e normal să fie așa, pentru că se muncește mult la antrenamente, ne preocupăm de ei și vrem să promovăm cu echipa a doua“, a spus Silviu Bogdan, care a vorbit după și în calitate de președinte al AJF Dolj: „Campionatul nu este jucat, mai sunt în cursă trei echipe, Viitorul Cârcea, Dunărea Calafat și Dunărea Bistreț, care au 24 de puncte, și returul se anunță disputat. Dar este adevărat că «satelitul» pare să aibă prima șansă, pentru că diferența din clasament este dată de antrenamentele regulate, de valoarea și de condițiile jucătorilor. Din păcate, nu toate echipele se pregătesc zilnic, așa cum o facem noi, iar formațiile de la jumătatea clasamentului în jos nu par capabile să producă suprize“.

Gică Barbu: Încercăm să fim tot acolo în față

De partea cealaltă, tehnicianul Viitorului Cârcea, Gică Barbu, a fost fair-play și a admis că echipa sa nu putea avea prea multe pretenții pe terenul celor de la CS Universitatea II Craiova. „Am pierdut, dar obiectivul nostru nu este promovarea, ci să formăm o echipă bună pentru sezonul viitor, abia atunci vom încerca să facem saltul în Liga a III-a. Am întâlnit o formație foarte bună, cu jucători valoroși. Patru au fost de la prima echipă, care au dat cursul jocului, plus Manea și Cârstea, care se antrenează des sub comanda lui Săndoi și Cârțu, iar experiența și pregătirea pe care o fac ei în plus față de noi și-au spus cuvântul. Dar a fost un joc frumos, au avut și trei goluri de excepție și cred că sunt favoriți la promovare, în timp ce noi încercăm să fim tot acolo în față“, a declarat Gică Barbu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS