20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSimona Halep, arbitru în Grupa Roșie

Simona Halep, arbitru în Grupa Roșie

Simona-Halep-BNP-Paribas-WTA-Finals-Singapore-eB3glfO3TxLx

Cu două victorii categorice la Turneul Campioanelor, Simona Halep (foto) se află într-o postură favorabilă înaintea ultimului meci din Grupa Roşie, şi anume poate decide într-o mare măsură dacă Serena Williams continuă competiția din Singapore.
Astăzi, de la ora 14.30 (DigiSport), jucătoarea din România are meci cu Ana Ivanovic (Serbia) şi cele două pot merge împreună în faza superioară a competiţiei. În cazul în care Halep câştigă şase game-uri şi pierde meciul în două seturi, cele două se duc în semifinale, cu Halep pe primul loc, iar Ivanovic pe doi. În acest caz, Williams, care ieri a învins-o pe Bouchard cu 6-1, 6-1, este eliminată din competiţie.
În caz de egalitate de puncte între trei competitoare, se ia criteriul setaverajului, iar apoi procentajul numărului de game-uri câştigate din numărul total de game-uri jucate.  Halep, cu două victorii în tot atâtea meciuri, conduce în clasamentul Grupei Roşii, urmată de Williams, tot cu două victorii, Ivanovici, o victorie, şi de Bouchard, care a înregistrat două înfrângeri. O victorie astăzi îi va asigura Simonei Halep un cec de 569.000 de dolari şi 690 de puncte WTA, iar o înfrângere 426.000 de dolari şi 530 de puncte WTA.
Halep şi Ivanovic s-au întâlnit de trei ori până în prezent, în circuitul WTA. În semifinalele turneului ,,mic“ al campioanelor, de la Sofia, din 2013, Halep s-a impus cu 2-6, 6-1, 6-3, apoi românca a câştigat şi meciul din sferturile de finală ale turneului de la Madrid, scor 6-2, 6-2, desfăşurat în acest an. În 2013, în turul al doilea la Doha, Halep a abandonat meciul cu Ivanovici, la scorul de 6-3 pentru adversara ei. A patra întâlnire a avut loc în acest an, la Bucureşti, în Fed Cup. Atunci, Ivanovici a câştigat cu 6-3, 7-6 (3). La începutul acestei luni, Halep ar fi trebuit să joace cu Ana Ivanovici, în sferturile de finală ale turneului de la Beijing, însă românca s-a retras din competiţie din cauza unei accidentări.
Tot astăzi sunt programate şi ultimele partide din Grupa Albă, Maria Şarapova, Rusia, locul 2 WTA – Agnieszka Radwanska, Polonia, locul 6 WTA, de la ora 8.30, meci urmat de Petra Kvitova, Cehia, locul 3 WTA – Carolina Wozniacki, Danemarca, locul 9 WTA. Wozniacki conduce grupa cu două victorii, fiind urmată de Radwanska şi Kvitova, cu câte o victorie şi o înfrângere, în timp ce Şarapova este pe ultimul loc.
BNP Paribas WTA Finals, a 44-a ediţie a Turneului Campioanelor, reuneşte cele mai bune opt jucătoare şi cele mai bune opt perechi de dublu în anul în curs, care se întrec pentru premii de 6,5 milioane de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS