22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportJudo - Larisa Florian, vicecampioană mondială de juniori

Judo – Larisa Florian, vicecampioană mondială de juniori

Sportiva Larisa Florian a câştigat medalia de argint la categoria 52 de kilograme la Campionatele Mondiale de judo pentru juniori, competiţie ce se desfăşoară în Statele Unite ale Americii, informează Mediafax. Florian a fost învinsă în finală de sportiva franceză Amandine Buchard.
În turul întâi, Larisa Florian a învins-o pe Briana McCracken din Canada, iar in meciul următor a trecut de Hela Ayari din Tunisia. În optimi, românca s-a impus în faţa Mziei Beboshvili din Georgia, iar în sferturile de finală a câştigat în faţa sportivei franceze Astride Gneto. În semifinale, Larisa Florian a învins-o pe japoneza Mako Uchio.
La aceeaşi categorie, Oana Nicolaescu a câştigat două meciuri, dar a fost învinsă în recalificări de Jessica Pereira din Brazilia şi a încheiat concursul pe locul 7.
La 57 kg, Ştefania Dobre a pierdut în primul meci în faţa elveţiencei Carina Hildbrand, iar la 66 kg masculin Marcel Cercea a fost învins în turul doi de Arsen Ghazaryan din Armenia. Tot în al doilea meci a pierdut şi Alexandru Raicu întâlnirea de la categoria 73 kg cu japonezul Yuji Yamamoto, în timp ce Elemer Szocs a fost învins tot în turul doi de Thierno Balde din Olanda.
Singurul judoka din România care nu a intrat încă pe tatami este Mircea Croitoru, care sâmbătă îl va întâlni în primul meci de la categoria +100 kg pe Ruslan Şahbazov din Rusia.
România a mai câştigat la CM de judo sub 21 ani de la Fort Lauderdale o medalie de bronz, prin Alexandra Pop, la categoria 48 kg.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS