22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportJudo - Alexandra Pop, medaliată cu bronz la Mondialele de juniori

Judo – Alexandra Pop, medaliată cu bronz la Mondialele de juniori

Sportiva română Alexandra Pop (cat. 48 kg) a cucerit medalia de bronz, ieri seară, la Campionatele Mondiale de judo pentru juniori de la Fort Lauderdale (Florida), informează Agerpres. Alexandra a trecut în primul tur de Sadija Amrane (Algeria), dar apoi a pierdut în fața turcoaicei Dilara Lokmanhekim. În recalificări, românca a câștigat în fața portughezei Joana Diogo, iar în meciul pentru locurile 3-5 a învins-o pe Cristina Budescu (Republica Moldova).

Tot la categoria 48 kg, Denisa Ungureanu s-a oprit în turul secund, învinsă de sârboaica Milica Nikolic, după ce trecuse de Hadjer Mecerem (Algeria).
Alți șapte judoka români vor intra în competiție, Oana Nicolaescu, Larisa Florian (ambele cat. 52 kg) și Ștefania Adelina Dobre (cat. 57 kg) ne vor reprezenta la feminin, iar la masculin vor evolua pentru țara noastră Marcel Cercea (cat. 66 kg), Alexandru Raicu, Elemer Szocs (ambii la 73 kg) și Mircea Croitoru (cat. +100 kg).
Sportivii români sunt însoțiți de Gianina Andreica, antrenoarea lotului de junioare, Emilian Rabolu, antrenorul lotului național de juniori și de arbitrul internațional Marius Jeberean. Delegația este condusă de președintele Federației Române de judo, Doru Ioan Sapta, și de Alexandru Bălgrădean, secretarul general al FRJ.
Anul trecut, la Mondialele de juniori de la Ljubljana (Slovenia), România a obținut trei medalii: două de argint, prin Andreea Ștefănescu (categoria 44 kg) și Alexandra Pop (48 kg), și o medalie de bronz, câștigată de Larisa Florian (52 kg).
La competiția din Florida participă 521 de judoka din 72 de țări, 308 la masculin și 213 la feminin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS