12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportArbitrul Drăgan, lovit și fără cartonașe? (UPDATE)

Arbitrul Drăgan, lovit și fără cartonașe? (UPDATE)

Cosmin Drăgan susţine că a fost lovit de căpitanul echipei Avântul Giubega
Cosmin Drăgan susţine că a fost lovit de căpitanul echipei Avântul Giubega

La aproximativ trei săptămâni de la scandalul iscat la derbiul campionatului județean Viitorul Cârcea – Dunărea Bistreț, Asociația Județeană de Fotbal Dolj se confruntă cu un nou caz, de data aceasta neplăcerile petrecându-se la un joc din Liga a V-a, seria 1, etapa a 6-a, la confruntarea Avântul Giubega – SC Poiana Mare. Partida s-a încheiat după doar 38 de minute, la scorul de 1-1, când arbitrul central Cosmin Drăgan, fost junior la FC Universitatea Craiova, ar fi fost lovit de căpitanul echipei-gazdă, Liviu Gună, acesta din urmă rupându-i și cartonașele.
„Duminică am avut meci la Giubega, Avântul a jucat contra echipei Poiana Mare și, în minutul 35, s-a întâmplat ceva neplăcut. Jucătorul Liviu Gună mi-a dat un pumn în față, în arcada dreaptă mai exact, pe motiv că i-am dat aiurea unui coechipier un cartonaș galben. Îl avertizasem pe respectivul pentru că a dat cu piciorul în minge după fluierul meu… Mi-a rupt și cartonașele! Trei minute mai târziu am oprit definitiv meciul, pentru că au intrat suporterii pe teren, a intrat și șeful de post ca să aplaneze eventualele conflicte, iar eu am plecat spre mașină. Terenul de joc l-am părăsit greu, pentru că m-a alergat cu ghetele. Se descălțase și zicea că se lasă de fotbal, că mă omoară, că nu plec de pe stadion. Am fugit la mașină și m-am închis înăuntru. Liviu Gună a venit și el să-mi ceară explicații, îmi spunea să deschid mașina că nu mă bate. Nu am deschis-o, iar după un sfert de oră m-am dus la secția de poliție, am depus plângere împotriva lui, iar astăzi (ieri – n.r.) mi-am luat certificat medico-legal. Am șase-șapte zile de îngrijiri medicale. Au cerut explicații domnului observator de joc (Ion Tutunel – n.r.), l-au tras de sacou, l-au amenințat că-l bat. Imediat după ce m-am dus la poliție, am înștiințat membrii AJF Dolj, care au spus că am făcut bine că am întrerupt jocul. Este prima oară când mi se întâmplă așa ceva ca arbitru și aștept o măsură drastică din partea Comisiei de Disciplină. Eu m-am lăsat recent de fotbal, sunt de aproximativ opt luni arbitru, și este o meserie care îmi place. Sper să nu se mai întâmple astfel de incidente“, a explicat arbitrul Cosmin Drăgan, pentru GdS.

„Nu a fost bătut de nimeni“

Afirmațiile tânărului arbitru au fost negate într-o mare măsură de antrenorul secund al Avântului Giubega, Doru Ciocoiu, care a punctat că a existat însă un meleu, dar că nimeni nu l-a lovit pe Cosmin Drăgan. „Nu știu ce documente de la medicina legală a prezentat arbitrul, dar nu a fost bătut de nimeni. A fost, într-adevăr, o divergență cu un jucător al meu, s-au înjurat reciproc, s-au împins și cam atât. Trebuia să dea drumul la meci, dar el nu s-a simțit în siguranță… A fost poliția la meci și a intervenit, iar spectatorii nu au intrat pe teren. Ştiu că au fost la poliție după meci și au vorbit, jucătorul meu și-a cerut scuze arbitrului că l-a înjurat“, a spus tehnicianul gazdelor, subliniind că Liviu Gună nu este deloc un tip violent și că este prima dată când a avut o ieșire nervoasă: „Mă uimește faptul, Liviu Gună nu este un copil, are 40 sau 41 de ani, și nu trebuia să reacționeze așa. E un băiat cuminte, niciodată nu a avut altercații. Era căpitanul echipei și s-a dus să ceară explicații arbitrului că a dat galben prea ușor și de acolo a pornit totul. Nu a dat în arbitru, pentru că eu m-am băgat între ei și l-am ținut. După ce a plecat de pe teren, nu știu ce s-a întâmplat, pentru că au mai sărit alți jucători cu gura și eu m-am ținut la ei ca să nu se întâmple nimic. Nu știu dacă l-a lovit în meleul acela. E un băiat de familie bună, stă în Craiova și nu am avut niciodată ce să-i reproșez. Nu a avut conflicte, din contră, el, fiind căpitanul echipei, le aplana. A fost o ieșire nervoasă și din partea lui, și din partea arbitrului“.
GdS a încercat să afle și punctul de vedere al jucătorului, dar Liviu Gună a preferat să comunice prin Doru Ciocoiu: „L-am sunat și mi-a spus că nu a dat în arbitru. A recunoscut că a fost o mică divergență, dar că nu s-a lăsat cu arcadă spartă sau ceva de genul ăsta. Îi pare rău de ce s-a întâmplat“.

Isprava s-a auzit la Helsinki

Incidentul petrecut la Giubega a ajuns și la urechile președintelui AJF Dolj, Silviu Bogdan, chiar dacă acesta se afla la Helsinki, având bilet la meciul Finlanda – România din această seară. „Am auzit ceva de dimineață, dar așteptăm să vină rapoartele de joc. La Giubega nu au fost niciodată probleme de când sunt eu la cârma AJF. Incidentul va fi discutat în ședința de mâine (astăzi – n.r.) a Comisiei de Disciplină. Noi suntem împotriva evenimentelor acestora și luptăm să le eliminăm“, a declarat Silviu Bogdan, pentru GdS.
Același lucru l-a spus și Cornel Roman, membru al Comisiei de Competiții din cadrul AJF Dolj: „Pe mine m-a surprins toată povestea când am aflat-o. Am fost de multe ori acolo și nu au fost probleme de disciplină, nici cu jucătorii sau cu antrenorii și nici cu spectatorii“.
Problema apărută la jocul Avântul Giubega – SC Poiana Mare va fi discutată în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei de Disciplină, care va avea loc de la ora 16.00. „Nu știu ce decizie o să ia cei de la AJF, dar, dacă jucătorul meu este de vină, trebuie să suporte consecințele, fiindcă eu tot timpul le-am spus să nu aibă treabă cu arbitrul. În orice caz, nu vreau să plătesc eu, ca echipă“, a comentat Doru Ciocoiu.

 

UPDATE: Membrii Comisiei de Disciplină din cadrul AJF Dolj au discutat în ședința de astăzi despre incidentul de la meciul Avântul Giubega – SC Poiana Mare, dar verdictul s-a amânat pentru întrunirea de săptămâna viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS