11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljToma: Publicul craiovean va fi decisiv în meciul cu Asesoft

Toma: Publicul craiovean va fi decisiv în meciul cu Asesoft

Spectatorii craioveni aşteaptă de la Travis Bureau un joc spectaculos, dar şi eficient
Spectatorii craioveni aşteaptă de la Travis Bureau un joc spectaculos, dar şi eficient

Baschetbaliștii de la SCM-U Craiova joacă astăzi (ora 19.00) cu CSU Asesoft Ploiești, miza fiind calificarea în optimile de finală ale Cupei României. Oltenii au pierdut la șase puncte diferență în partida tur și au șanse să meargă mai departe.

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova își măsoară astăzi, de la ora 19.00, forțele cu CSU Asesoft Ploiești, campioana en-titre, în cadrul partidei retur din turul inaugural al Cupei României. Oltenii au trecut pe lângă o șansă mare în tur, când au pierdut doar la șase puncte diferență (scor 70-64) meciul de la Ploiești.
Chiar și așa, antrenorul Andelko Mandic, căpitanul echipei, Cătălin Petrișor, dar și managerul Marius Toma așteaptă încrezători jocul de astăzi, din Polivalentă, cu principala forță din baschetul autohton.
„Suntem conștienți de valoarea adversarului, sunt campioni, dar, după rezultatul din tur, cred că ne putem califica. Știu că este foarte greu, dar nu imposibil. Nimeni nu este de neînvins“, a spus Cătălin Petrișor, jucător care a revenit în vară la Craiova și a primit banderola de căpitan.
Antrenorul Andelko Mandic își dorește foarte mult ca elevii săi să facă un meci bun, în perspectiva partidelor din noul sezon al Ligii Naționale. „Asesoft are prima șansă, dar și noi am făcut un rezultat bun la Ploiești. Șase puncte nu sunt prea mult de remontat. Avem două motive să jucăm bine: unul să ne calificăm mai departe, al doilea să ne pregătim pentru meciul de debut în campionat, cel de la Târgu Jiu. Este important cum vom juca noi ca echipă, chiar dacă nu mergem mai departe în cupă. Dacă vom fi curajoși și concentrați pe teren, avem șansa unui rezultat mulțumitor, care poate fi chiar și o înfrângere la două puncte diferență. Bineînțeles că rezultatul este cel mai important, dar și alte lucruri“, a spus tehnicianul sârb.

Craiova are două șanse

Craiova are două șanse să meargă mai departe în Cupa României. Fie învinge Asesoftul la șapte puncte diferență, iar dacă pierde trebuie să fie la o diferență cât mai mică, pentru că anul acesta Federația a introdus regulamentul cu lucky looser „pierzătorul norocos“. Astfel, formația care va pierde la cea mai mică diferență în turul inaugural se va califica în sferturi.

Asesoft are străini pe alese

Oaspeții de astăzi au o echipă redutabilă, care va juca în Eurocup, în compania celor de la Partizan Belgrad și a celor mai tari echipe din baschetul european. Antrenorul Arnautovici are la dispoziție opt străini valoroși, iar în campionat poate trece pe foaie doar șase. „Este greu să pregătesc meciul, pentru că Asesoft are opt străini, cu toții buni și nu știu cu cine va juca. Nu va fi mare diferență dacă va juca Pelekanos, Flowers, Cooper sau Lee“, a adăugat Mandic.
Marius Toma, managerul echipei SCM-U Craiova, a spus că rezultatul din tur nu le-a picat deloc bine celor de la Asesoft: „Au buget uriaș, deci este și o presiune uriașă. Când câștigi la câteva puncte cu Craiova este un pic o urmă de dezamăgire, pentru că nu se pot compara cele două echipe: organizare, buget, absolut tot. Trebuie să fim realiști. Este diferență de nivel. Noi ne dorim din ce în ce mai mult în fiecare an, ei își caută parteneri externi de amicale, pentru că în țară au dovedit în ultimii 11 ani că nu au rival pe măsură. Acum doar ce s-au întors de la un turneu din Polonia. Ne interesează acest meci, ne ambiționează și suntem hipermotivați“.
Toma crede că spectatorii craioveni pot fi decisivi în confruntarea de astăzi: „Publicul nostru va fi decisiv. Dar în același timp, pot spune că echipa Asesoftului are jucători experimentați care nu vor fi intimidați. Pelekanos vine de la Olimpiakos, Real Madrid și nu cred că va fi intimidat, poate chiar îl va motiva o prezență de 4.000 de spectatori“. Omul responsabil cu spectacolul în echipa craioveană va fi tot americanul Travis Bureau, despre care Marius Toma a spus că „este un jucător care dă savoare sportului, face spectacol şi este recunoscut de fani pe stradă, poate singurul sportiv al Craiovei care are acest statut“.
Biletele la meciul SCM-U Craiova-CSU Asesoft Ploiești costă cinci lei, iar copiii sub 14 ani pot intra gratuit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS