12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDerbiul de la Han, tranșat de CSU

Derbiul de la Han, tranșat de CSU

Jucătorii A de la CSU (albastru) au muncit mult pentru victoria cu „GP“
Jucătorii A de la CSU (albastru) au muncit mult pentru victoria cu „GP“

Fotbalul juvenil ne-a propus ieri un duel foarte interesant, la stadionul de la „Hanul Doctorului“ întâlnindu-se juniorii A și B ai Școlii de Fotbal „Gică Popescu“ și CS Universitatea Craiova, cele două partide fiind restanțe din etapa a 4-a a Campionatului Național.
La republicanii A, CS Universitatea s-a impus cu 2-0, grație golurilor marcate de Dan Buzărnescu (25) și Robert Petre (70), cu mențiunea că a irosit și o lovitură de pedeapsă prin Angelo Iuga (30). În ciuda scorului, jocul a fost foarte animat, cu multe ocazii la ambele porți, cu o ușoară dominare a oaspeților.
„GP“ Craiova: Alex Diculescu – Eusebiu Firu, Dragoș Drăniceanu, Robert Miuț, Ioanis Pupăză – Adrian Trică, Nicușor Dragu, Marius Duriță, Nicușor Mara – Nicușor Simion, Răzvan Hența. Au mai intrat: Ștefan Ceaușu, Andrei Georgescu, Andrei Bozgan, Roberto Vadai, Robert Tămârș. Antrenor: Ovidiu Turcu.
CS Universitatea: Alin Nica – Mihai Ghincea, Cosmin Ciocoteală, Marian Drăghici, Cătălin Roșu – Angelo Iuga, Alex Armășelu – Alin Manea, Andrei Burlacu, Robert Petre – Dan Buzărnescu. Au mai intrat: Dinel Staicu, Ionuț Braniște, Dan Miculaiciuc, Mario Tănase. Antrenor: Daniel Mogoșanu.

Turcu – mulțumit de evoluție, Mogoșanu – de rezultat

La finalul partidei, tehnicianul „școlarilor“, Ovidiu Turcu, a admis că oaspeții au câștigat meritat și și-a felicitat elevii pentru determinarea de care au dat dovadă în timpul jocului. „A fost o înfrângere, dar am avut parte de un joc frumos. Singurul regret este că am luat goluri pe două greșeli personale, dar per-ansamblu sunt mulțumit în mare parte de elevii mei și de dorința lor de a câștiga și îmi dau speranțe pentru viitor. A fost un derbi local, iar dacă eram puțin atenți scorul era un pic altfel, dar am plecat la un nou drum, construim o nouă echipă acum. Sunt convins că din campionatul viitor o să avem o echipă mult mai omogenă și o să avem mult mai multe de spus în fotbal“, a declarat Ovidiu Turcu, pentru GdS.
De partea cealaltă, Daniel Mogoșanu a fost supărat pe elevii săi pentru ușurința cu care au irosit ocaziile de poartă, punctând că de acum înainte va aloca mai mult timp executării loviturilor de la 11 metri, CS Universitatea ratând câte un penalti aproape la toate meciurile din campionat. „Nu cred că au fost probleme deosebite de joc, deoarece Școala de Fotbal «Gică Popescu» este la un nivel mai scăzut valoric în acest an. Jocul nostru a scârțâit un pic, sunt puțin supărat din cauza irosirii ocaziilor avute, de poziționarea în teren, lucruri pe care încerc să le repar odată cu fiecare antrenament. Într-adevăr au venit mai mulți jucători de la Gică la clubul nostru, dar la grupa noastră, de 1997, este unul singur: Cosmin Ciocoteală. Preocuparea mea este să-i determin să înțeleagă ce au de făcut în cadrul unui sistem de joc, modalitatea în care trebuie să se așeze pe teren, deci lucruri legate de organizare de joc, în principal. Încă mai sunt lucruri de pus la punct, pentru că avem foarte mulți jucători noi și pentru a avea unele relații de joc bune ne trebuie timp. Cu siguranță că vom aloca de acum înainte mai mult timp executării loviturilor de pedeapsă, pentru că aproape la fiecare joc am avut penalti și l-am ratat. Poate am fost eu neinspirat, dar jucătorul care a executat aa mai transformat două lovituri până acum. Sâmbătă nu avem etapă și vom încerca să facem un joc-școală cu grupa de 1998“, a spus Daniel Mogoșanu, pentru GdS.

Jocul doi, decis în penultima fază

Alex Popescu (în alb) a marcat în poarta fostei sale echipe
Alex Popescu (în alb) a marcat în poarta fostei sale echipe

La juniori B, cele trei puncte au poposit tot în contul CS Universității Craiova, deși la pauză puțini ar fi crezut asta, pentru că tabela indica 1-0 pentru „GP“ Craiova, golul fiind reușit de Cristi Dicu (30), iar „școlarii“ au dominat ostilitățile. Băgați în ședință la pauză de antrenorul Petrișor Bondrea, oaspeții au arătat o altă față în partea secundă, Alex Popescu a marcat în poarta fostei sale echipe și a restabilit egalitatea (60), iar Cristian Andrei a făcut 1-2 în minutul 79, la penultima fază a meciului.
„GP“ Craiova: Georgian Troc – Cristi Dicu, Radu Burdeț, Cosmin Piciu, Cristi Mare – Gabriel Croitoru, Adrian Vâlcea, Claudiu Zamfirescu, Sebastian Tătulea – Sergiu Dumitru, Răducu Stanciu. Au mai intrat: Laurențiu Simion, Dumitru Manda, Alex Butoi, Narcis Grosu. Antrenor: Dorel Toma.
CS Universitatea: Andrei Vlad – Ștefan Vlădoiu, Mihai Ivan, Alex Cojocaru, Cristian Andrei – Andrei Rodeanu, Paul Hodea – Paul Medrea, Alex Popescu, Bogdan Gianimu – Sergiu Jurj. Au mai intrat: Vasile Constantin, Ionuț Frăsineanu, Laurențiu Roman. Antrenor: Nelu Petrișor.

Paul Răducan: Încercăm să creăm iarăși jucători

Managerul Școlii de fotbal „Gică Popescu“ a vorbit despre ambele confruntări cu CS Universitatea Craiova, în special de cea de la juniori B, punctând că echipele sale au fost slăbite valoric în această vară, plecând foarte mulți jucători spre formațiile din Liga I, și nu numai, dar că în viitorul apropiat vor apărea noi generații de fotbaliști, la fel de bine instruiți. „Au fost două înfrângeri, dar au fost jocuri bune. Cred că al doilea meci a fost mai de calitate decât primul. Jucătorii aceștia nu mai sunt copii, sunt deja juniori B, iar de la anul, după cum se știe, regulamentul obligă echipele de Liga a II-a și a III-a să folosească republicani în teren, deci pe majoritatea îi veți vedea la lucru alături de seniori. Rezultatele au reflectat până la urmă ce s-a întâmplat aici și cred că CSU a luat o opțiune importantă pentru unul dintre cele două locuri ce asigură prezența în fazele superioare. La noi, în repriza a doua au evoluat șase jucători născuți în 1999 și cred eu că a fost un factor important în privința rezultatului, pentru că putem spune că este lipsă de experiență. Să nu uităm că în această vară am dat foarte mulți jucători atât la CS Universitatea, cât și la Academia «Gică Hagi» și FC Viitorul și putem spune că ne-am atins scopul. De fapt, ăsta este obiectivul nostru: de a forma fotbaliști de calitate și de a-i promova. Acum încercăm să creăm iarăși jucători cel puțin la nivelul celor care au plecat. Și la primul joc și la al doilea au evoluat foarte mulți copii crescuți de noi în tabăra adversă, Alex Popescu ne-a și marcat astăzi, și îmi doresc să-l văd și pe el, dar și pe ceilalți promovând la echipa mare“, a spus Paul Răducan, pentru GdS.

Nelu Petrișor: Ne-a lipsit altruismul

Antrenorul grupei de juniori B de la CS Universitatea Craiova, Nelu Petrișor, a punctat că în acest meci elevii săi nu au arătat că formează o echipă pe toată durata întâlnirii de la „Han“. „Este o victorie foarte muncită. De fapt, se știa, pentru că s-au întâlnit cele mai bune echipe de juniori B din Craiova și eu tind să spun că și din serie. Nu ni s-au pus probleme la începutul partidei, apoi, pe parcurs, a apărut o doză de egoism, ceea ce ne-a costat pe finalul primei reprize, când am și primit golul. Am avut o discuție cu băieții la pauză și se pare că a fost constructivă, pentru că repriza a doua, din punctul meu de vedere, am dominat-o în totalitate și pe lângă cele două goluri au mai fost încă două, trei situații de a marca. Sunt mulțumit și cu acest scor. Ne-a lipsit altruismul, trebuia mai multă colaborare între jucători și asta a lăsat de dorit“, a spus Nelu Petrișor, pentru GdS.

CN de juniori, Seria 4

Clasament juniori A: 1. CSM Vâlcea 15 puncte (golaveraj 20-2), 2. CSS Craiova 13 (21-4), 3. Pandurii 13 (13-5), 4. CSU Craiova 12 (21-2), 5. CSS Severin 10 (14-5), 6. CFR Romgaz 7 (23-6), 7. CSS Slatina 7 (15-10), 8. FC Olt 6 (18-6), 9. LPS Târgu Jiu 3 (6-20), 10. CSJ Ştiinta U Craiova 1 (4-19), 11. „GP” Craiova 0 (0-16), 12. LPS Slatina 0 (1-22), 13. Frontiera Drobeta 0 (3-42).
Clasament juniori B: 1. CSM Vâlcea 15 (19-2), 2. CSU Craiova 13 (21-1), 3. Pandurii 10 (10-4), 4. CFR Romgaz 9 (8-5), 5. LPS Târgu Jiu 7 (9-5), 6. „GP” Craiova 7 (5-3), 7. CSS Severin 7 (11-12), 8. CSS Craiova 6 (10-8), 9. FC Olt 4 (7-9), 10. CSJ Ştiința U Craiova 4 (5-15), 11. CSS Slatina 3 (3-5), 12. Frontiera Drobeta 1 (6-19), 13. LPS Slatina 0 (3-29).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS