17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDănuț Ceici reînvață să alerge la șapte luni de la accident

Dănuț Ceici reînvață să alerge la șapte luni de la accident

Dănuţ Ceici a revenit încrezător pe pista de atletism
Dănuţ Ceici a revenit încrezător pe pista de atletism

În urmă cu șapte luni, mai exact pe 6 martie, atletul craiovean Dănuț Ceici, campion balcanic și național în probele de sprint, trăia un adevărat coșmar. Plecase la București cu niște prieteni cu mașina, la meciul de fotbal dintre România și Argentina, dar după nici o oră de mers, autoturismul Logan cu care aceștia se deplasau a fost implicat într-un grav accident rutier, soldat cu decesul lui Alin Purecel, un suporter al Universității Craiova, care stătea pe banchetă alături de Dănuț. Atletul în vârstă de 31 de ani a fost internat de urgență la spital, la Craiova, diagnosticul dat de medici, fractură de femur, aducându-i mare suferință. „Este supărat şi spune că, gata, s-a terminat cu sportul“, spunea atunci atleta Adelina Tănasie, prietena lui Dănuț. Încurajat de cei dragi și de prieteni, sprinterul şi-a recăpătat optimismul. Lunile treceau, iar recuperarea decurgea conform așteptărilor.

Simt bucurie, dar şi teamă

Ieri, la 240 de zile de la nefericitul accident, Dănuț a revenit în locul unde a trăit multe satisfacții: pe pista de atletism a stadionului „Ion Oblemenco“, nu doar ca spectator. „Domnul doctor mi-a dat de dimineață o veste bună, că pot începe alergările. Antrenamentele vor fi zilnice, voi face treptat, nu voi forța, mai ales acum, în prima luna. Din luna noiembrie voi mări ritmul. Am emoții mari. Simt o mare bucurie, dar și teamă“, a mărturisit campionul pentru GdS. Acesta a făcut o tură, pe iarbă, pe marginea terenului de fotbal, deoarece i s-a recomandat să nu alerge pe ciment, ci doar pe pistă și pe iarbă. În luna martie a anului viitor, sportivul își va scoate tija din picior. La concursuri se gândește să participe din iarna anului 2016. Ar vrea să revină acolo unde era înainte de accident: „Sper să revin acolo unde am fost, chiar și mai sus. Dacă nu se va putea, îmi doresc
să-mi fac măcar retragerea“. Tânărul a ținut să  mulțumească în mod special unor persoane, care l-au ajutat foarte mult în această perioadă: „Mulțumesc directorului CSM Craiova, Sorin Manda, și lui Alin Burileanu și echipei sale de la clinica unde am făcut recuperarea“. La sfârșitul săptămânii, Ceici va merge la Cimitirul Nord, acolo unde a fost îngropat prietenul său Alin Purecel „Puri“. „Am mai fost de câteva ori, voi mai merge și duminică, când se fac șapte luni de când a murit. M-am întâlnit și cu mama lui. Femeia este dărâmată, este și normal. Nouă, cei care am supraviețuit, nu ne rămâne decât să îl păstrăm în sufletele noastre“, a încheiat Dănuț Ceici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS