11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBălgrădean vrea să „închidă“ poarta CSU și cu Dinamo

Bălgrădean vrea să „închidă“ poarta CSU și cu Dinamo

Bălgrădean îşi doreşte o victorie oltenească în derbiul cu Dinamo
Bălgrădean îşi doreşte o victorie oltenească în derbiul cu Dinamo

Rezultatele excelente din ultima perioadă înregistrate în campionat de CS Universitatea au coincis cu titularizarea lui Cristi Bălgrădean, care nu a încasat nici un gol în meciurile oficiale de când a intrat între buturile Craiovei. „Pufi“ a afirmat, pentru GdS, că vrea să păstreze poarta „închisă“ și în derbiul cu Dinamo, fosta sa echipă, partidă programată duminică, de la ora 21.00 (Look TV), pe stadionul din șoseaua „Ștefan cel Mare“, punctând totodată că gruparea alb-albastră are forța să obțină un rezultat pozitiv în „Groapă“.
GdS: În primul rând, felicitări pentru ultimele evoluții. Ai fost omul-cheie în majoritatea partidelor.
Cristi Bălgrădean: Bine că am bătut și am mai scos și noi capul, fiindcă era rău dacă nu.
GdS: Cum vă simțiți după aceste victorii?
C.B.: Suntem mai încrezători, avem un moral bun după aceste trei victorii din campionat, în care nu am primit gol, avem 11 puncte și mergem la Dinamo să scoatem punct sau puncte. Va fi un meci de care pe care. Sperăm să continuăm pe aceeași linie.
GdS: Iată că de la etapă la etapă pierdem câte un jucător sau chiar doi, apărând fie accidentări, fie suspendări. Consideri că sunteți ghinioniști?
C.B.: Da. Din păcate, Brandan e suspendat, iar Kay se pare că are o ruptură de ligamente. Ambii sunt foarte importanți pentru noi, dar cu siguranță că jucătorii care vor intra îi vor suplini cu succes.
GdS: Cum vă simțiți cu noul staff tehnic, Sorin Cârțu – Emil Săndoi?
C.B.: Foarte bine. Sunt doi tehnicieni care fac foarte bine pregătirea dinaintea jocului și ne mobilizează, ne încurajează pe tot parcursul jocului și în săptămâna premergătoare partidei. Sunt doi antrenori cu care ne înțelegem foarte bine.
GdS: Dar cu antrenorul tău direct, Silviu Lung?
C.B.: La fel. Ne pregătește pe noi, portăreii, foarte bine, ne încurajează și ne ține uniți. Este un om care știe să explice și are o experiență mare, ceea ce pe noi ne ajută mult. Cred eu că are un rol important în aceste etape în care nu am primit gol și sperăm să continuăm pe aceeași linie.

Crede într-un rezultat pozitiv în „Groapă“

GdS: Cum vezi partida cu Dinamo, fosta ta echipă?
C.B.: Avem șanse mari la un rezultat bun, pentru că avem în componența lotului fotbaliști de mare valoare, care pot face diferența în orice moment. Și ei au jucători foarte buni, care, de asemenea, pot decide un meci și mă refer la Alexe, Matei, Lazăr. Va fi un meci greu, de luptă, pentru ambele echipe. Ținând cont că întâlnim în deplasare pe Dinamo, pe un teren unde nu prea multe echipe pleacă neînvinse, trebuie să jucăm cu cap și să fim concentrați 100%. Trebuie să facem o partidă bună și să ne întoarcem cu punct sau, de ce nu, cu puncte.
GdS: Pentru Craiova, întotdeauna un meci cu Dinamo a fost un derbi, iar pregătirile au fost pe măsură. La fel se „simțea“ meciul și în rândul „câinilor“ atunci când evoluai acolo?
C.B.: Și noi l-am simțit ca fiind un joc special de fiecare dată, chiar dacă uneori locurile din clasament nu spuneau nimic. Craiova este o echipă de tradiție în fotbalul românesc, cu trofee câștigate, și normal că era un derbi și pentru Dinamo. Acum, mai ales că și noi am ieșit din zona retrogradării și suntem pe val, avem 11 puncte, iar ei au 18, va fi un derbi frumos.
GdS: Cum te aștepți să fii primit în „Groapă“?
C.B.: Am fost apreciat cât am evoluat acolo, dar acum nu știu ce să zic. Cred că voi fi apostrofat de fani, dar asta o să mă ambiționeze și mai tare.

Este încântat de publicul craiovean

GdS: Suporterii au fost alături de voi tot timpul, și la rău, dar, mai ales acum, la bine. Te aștepți la o deplasare numeroasă pentru meciul cu Dinamo?
C.B.: Sper din tot sufletul. Vreau să le mulțumesc pe această cale, pentru că au fost lângă noi, deoarece au fost niște momente grele pentru întreaga echipă. Cred că au fost clipe mai grele pentru noi, decât pentru ei. Sper să continue să ne fie alături, să ne încurajeze la fel cum au făcut-o și în etapele precedente, pentru că avem foarte mare nevoie de ei. Ne împing de la spate, publicul este al 12-lea jucător. Știam dinainte să vin la Craiova ce înseamnă pentru fanii craioveni Universitatea și mi-au demonstrat-o acum, de când am venit. Sunt niște suporteri minunați, extraordinari și sperăm să reușim împreună să ajungem acolo, sus, în clasament. Spuneam, nu de mult, că vreau să facem 12 puncte din 12 posibile și iată că am făcut 9 din 9 și mai avem o etapă, în care sper ca pronosticul meu să se adeverească.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS