Acasă Local Dolj S-au „trezit” şi pandurii

S-au „trezit” şi pandurii

Pleaşcă (foto, în dreapta) şi colegii săi au obţinut primul succes în faţa propriilor spectatori din acest sezon (foto: dolce-sport.ro)
Pleaşcă (la minge) şi colegii săi au mulţumit, în sfârşit, propriul public spectator
Pleaşcă (la minge) şi colegii săi au mulţumit, în sfârşit, propriul public spectator

Formaţia Pandurii Târgu Jiu a învins ieri, scor 4-0, pe stadionul „Municipal – Tudor Vladimirescu”, pe Oţelul Galaţi, într-o partidă contând pentru etapa a 9-a din Liga I. Gorjenii au deschis scorul prin craioveanul Mihai Roman, care a reluat cu capul o centrare venită de pe stânga, de la Momcilovic (’58, 1-0). Oltenii şi-au majorat avantajul prin Matulevicius, care a deviat de la cinci metri o lovitură de cap a lui Mihai Roman, păcălindu-l pe portarul Dumitru Hotoboc (’59, 2-0). Demoralizaţi, gălăţenii au scos din nou mingea din plasă în minutul 61, Mihai Roman realizând „dubla”, învingându-l pe fostul portar al FC Universitatea Craiova tot cu o lovitră de cap, la o centrare venită dintr-un corner, de pe dreapta, bătut de Nistor (3-0). Rezultatul final l-a stabilit lituanianul Matulevicius, care a „închis” tabela cu un şut la colţul lung, de la aproximativ 12 metri, lateral stânga (’82, 4-0).

Acesta este primul succes al trupei lui Petre Grigoraş pe teren propriu din acest sezon şi al doilea din 2014.

Pandurii Târgu Jiu: Stanca – Pleaşcă, Erico, Elton, Momcilovic – Răduţ, Anton, Nistor (’74, Predescu) – Shalaj (’56, Buleică), M. Roman, Nicoară (’55, Matulevicius). Antrenor: Petre Grigoraş.

Oţelul Galaţi: Hotoboc – Mişelăricu, Miron, Sipovic, D. Popescu – Cojoc (’60, Milea), Helder – Răzvan, Avdic, I. Popa (’46, Tudorie) – Jula (’72, Fl. Cernat). Antrenor: Tibor Selymeş.

Cartonaşe galbene: Helder ’37, Grădinaru ’52, ’84.

Cartonaş roşu: Grădinaru ’84.

Au arbitrat: Paul Unimătan – Iulian Radu, Adrian Popescu; Marian Balaci.

Observator: Irina Mârţ.

 

Mihai Roman: Este o victorie mare

 

Atacantul formaţiei Pandurii, Mihai Roman, a afirmat că este foarte bucuros de cele trei puncte contabilizate după meciul cu Oţelul, recunoscând că au apelat şi la rugăciuni pentru acest succes. Craioveanul de 22 de ani a punctat că îi dedică victoria antrenorului Petre Grigoraş, care nu a putut să ia loc pe bancă, din cauza unei suspendări primite după meciul cu Astra, de la Giurgiu. „A fost o partidă dificilă, dar ne bucurăm că a ieşit bine. E o victorie mare, la sfârşit am reuşit să ne facem jocul şi să câştigăm. Îi dedicăm această victorie domnului Grigoraş, care nu a putut să fie alături de noi. Ne-a dat indicaţii înainte de meci, le-am respectat şi am învins. Săptămâna asta chiar am trecut, împreună cu câţiva colegi, pe la mănăstire şi ne-am rugat. Se pare că ne-a ajutat”, a declarat Mihai Roman, la Look TV.

 

Tibor Selymeş şi-a desfiinţat jucătorii

 

De partea cealaltă, antrenorul Oţelului Galaţi, Tibor Selymeş, a răbufnit la finalul partidei de la Târgu Jiu, criticându-şi dur jucătorii. „A fost catastrofal! Nu am mai putut alerga în repriza secundă, suntem departe de adevăr. La toate capitolele au fost peste noi, fizic, tehnico-tactic… Am stat bine în prima repriză, dar meciul are 90 de minute. Noroc că vine o pauză de două săptămâni şi o să ne punem fizic pe picioare, pentru că nu am arătat bine deloc. Trebuie să poţi alerga 90 de minute, nu doar o repriză”, a declarat Tibor Selymeş.

Următorul meci pe care îl va susţine gruparea olteană va avea loc sâmbătă, de la ora 18.30 (Look TV), în Ardeal, contra Universităţii Cluj.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version