17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-au „trezit” şi pandurii

S-au „trezit” şi pandurii

Pleaşcă (la minge) şi colegii săi au mulţumit, în sfârşit, propriul public spectator
Pleaşcă (la minge) şi colegii săi au mulţumit, în sfârşit, propriul public spectator

Formaţia Pandurii Târgu Jiu a învins ieri, scor 4-0, pe stadionul „Municipal – Tudor Vladimirescu”, pe Oţelul Galaţi, într-o partidă contând pentru etapa a 9-a din Liga I. Gorjenii au deschis scorul prin craioveanul Mihai Roman, care a reluat cu capul o centrare venită de pe stânga, de la Momcilovic (’58, 1-0). Oltenii şi-au majorat avantajul prin Matulevicius, care a deviat de la cinci metri o lovitură de cap a lui Mihai Roman, păcălindu-l pe portarul Dumitru Hotoboc (’59, 2-0). Demoralizaţi, gălăţenii au scos din nou mingea din plasă în minutul 61, Mihai Roman realizând „dubla”, învingându-l pe fostul portar al FC Universitatea Craiova tot cu o lovitră de cap, la o centrare venită dintr-un corner, de pe dreapta, bătut de Nistor (3-0). Rezultatul final l-a stabilit lituanianul Matulevicius, care a „închis” tabela cu un şut la colţul lung, de la aproximativ 12 metri, lateral stânga (’82, 4-0).

Acesta este primul succes al trupei lui Petre Grigoraş pe teren propriu din acest sezon şi al doilea din 2014.

Pandurii Târgu Jiu: Stanca – Pleaşcă, Erico, Elton, Momcilovic – Răduţ, Anton, Nistor (’74, Predescu) – Shalaj (’56, Buleică), M. Roman, Nicoară (’55, Matulevicius). Antrenor: Petre Grigoraş.

Oţelul Galaţi: Hotoboc – Mişelăricu, Miron, Sipovic, D. Popescu – Cojoc (’60, Milea), Helder – Răzvan, Avdic, I. Popa (’46, Tudorie) – Jula (’72, Fl. Cernat). Antrenor: Tibor Selymeş.

Cartonaşe galbene: Helder ’37, Grădinaru ’52, ’84.

Cartonaş roşu: Grădinaru ’84.

Au arbitrat: Paul Unimătan – Iulian Radu, Adrian Popescu; Marian Balaci.

Observator: Irina Mârţ.

 

Mihai Roman: Este o victorie mare

 

Atacantul formaţiei Pandurii, Mihai Roman, a afirmat că este foarte bucuros de cele trei puncte contabilizate după meciul cu Oţelul, recunoscând că au apelat şi la rugăciuni pentru acest succes. Craioveanul de 22 de ani a punctat că îi dedică victoria antrenorului Petre Grigoraş, care nu a putut să ia loc pe bancă, din cauza unei suspendări primite după meciul cu Astra, de la Giurgiu. „A fost o partidă dificilă, dar ne bucurăm că a ieşit bine. E o victorie mare, la sfârşit am reuşit să ne facem jocul şi să câştigăm. Îi dedicăm această victorie domnului Grigoraş, care nu a putut să fie alături de noi. Ne-a dat indicaţii înainte de meci, le-am respectat şi am învins. Săptămâna asta chiar am trecut, împreună cu câţiva colegi, pe la mănăstire şi ne-am rugat. Se pare că ne-a ajutat”, a declarat Mihai Roman, la Look TV.

 

Tibor Selymeş şi-a desfiinţat jucătorii

 

De partea cealaltă, antrenorul Oţelului Galaţi, Tibor Selymeş, a răbufnit la finalul partidei de la Târgu Jiu, criticându-şi dur jucătorii. „A fost catastrofal! Nu am mai putut alerga în repriza secundă, suntem departe de adevăr. La toate capitolele au fost peste noi, fizic, tehnico-tactic… Am stat bine în prima repriză, dar meciul are 90 de minute. Noroc că vine o pauză de două săptămâni şi o să ne punem fizic pe picioare, pentru că nu am arătat bine deloc. Trebuie să poţi alerga 90 de minute, nu doar o repriză”, a declarat Tibor Selymeş.

Următorul meci pe care îl va susţine gruparea olteană va avea loc sâmbătă, de la ora 18.30 (Look TV), în Ardeal, contra Universităţii Cluj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS