17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOprițoiu, locul doi la Câmpulung

Oprițoiu, locul doi la Câmpulung

În weekendul trecut s-a consumat etapa a 7-a (penultima) a Campionatului Național de Viteză în Coastă – clasa auto, ruta fiind Câmpulung Muscel – Lerești – Voina (3 km, pantă 8,9%, altitudinea startului 812 metri, altitudinea sosirii 962). Craiova a fost reprezentată pe podium de Cosmin Aurelian Oprițoiu (foto), acesta ocupând locul secund la grupa H1 (motoare până în 1600 cmc), după ce a terminat traseul respectiv cu mașina sa, un Suzuki Swift GTI de 1400 cmc, în 3 minute, 43 de secunde, 35 de miimi (timpul celor două urcări cumulate). „Rică“ a fost depășit de Mihai Manole (Peugeot 208; 3 minute, 33 de secunde) și urmat de Bogdan Rusea (Dacia Logan; 3 minute, 43 de secunde și 89 de miimi).
„Probele de antrenamente s-au desfășurat sâmbătă, iar cele de concurs duminică, una dintre cele două urcări efectuându-se pe ploaie. Am început competiția la o diferență mică de puncte în urma principalului meu contracandidat, Bogdan Rusea, iar după o etapă nelipsită de emoții pe cea de-a doua urcare de concurs am reușit să-l înving. Victoria asta m-a propulsat pe prima poziție a clasamentului de la grupa H1 înainte de ultima etapă, care va avea loc peste trei săptămâni (11-12 octombrie), la Râșnov (Brașov). Sunt mulțumit de locul obținut, pentru că pe mine nu m-a afectat absolut deloc victoria lui Mihai Manole, care a participat ocazional la această întrecere“, a spus, pentru GdS, Cosmin Aurelian Oprițoiu, care ocupă poziția 23 din 48 în clasamentul general.
Primele trei poziții la „general“ pe etapă sunt ocupate de Lucien Hora (Monopost Lola; 3 minute, 03 secunde), Paul Andronic (Mitsubishi Lancer – 3 minute, 09 secunde) și Ovidiu Zaberca (Mitsubishi Lancer – 3 minute, 11 secunde).
Cel de-al doilea reprezentant al Craiovei în această etapă, Bogdan Petrescu (Volkswagen Golf), a terminat pe locul șapte la clasa H3 (motoare peste 2000 cmc) cu timpul de 4 minute și 32 de secunde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS