7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBravo CSU, aşa te vrem!

Bravo CSU, aşa te vrem!

CS Universitatea Craiova a reuşit o victorie frumoasă, scor 2-0, la capătul unei evoluţii excelente, etalate în deplasare, în faţa Universităţii Cluj, în ultima partidă din etapa a 8-a a Ligii I. Gruparea alb-albastră a marcat prin Muşat (’48 – autogol) şi Nicuşor Bancu (’64).

Cele două formaţii au început precaut meciul, s-au studiat preţ de câteva minute, după care au apărut şi ocaziile de poartă. Prima le-a aparţinut gazdelor, Raul Costin s-a trezit cu mingea la picior în marginea careului de 16 metri, poziţie centrală, şi nu a stat pe gânduri, a şutat puternic, însă, din fericire, pe direcţia în care se afla Bălgrădean (’7). Replica oltenilor nu s-a lăsat deloc aşteptată, Nuno Rocha a pătruns în careu pe partea dreaptă şi a şutat în plasa laterală (’8). A venit rândul lui Bawab să se joace cu emoţiile oltenilor. Aflat la primul joc în tricoul lui CSU, iordanianul a şutat de la câţiva metri lateral stânga, după ce îl driblase pe portar, în picioarele apărătorilor adverşi (’9).

Ocaziile au „curs” la ambele porţi până la pauză, consemnându-se şi două bări în contul Craiovei. Prima dată Nicuşor Bancu a tras peste poartă dintr-o poziţie ideală (’15), iar Bawab a tras în braţele lui Veselovsky de la 16 metri (’23), pentru ca Nuno Rocha să reia cu capul în bară o centrare venită de pe stânga, din corner, de la Brandan (’25). Pentru ca oftica să fie şi mai mare, a nimerit şi Madson butul din dreapta porţii clujene, dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri (’29). Mijlocaşul brazilian s-a făcut vinovat de o ocazie imensă şi în minutul 42, când a pus latul de la trei metri la o centrare venită de pe stânga, portarul clujenilor reuşit să respingă incredibil, de pe linia porţii, păstrând tabela intactă la pauză.

 

Alb-albaştrii, mai eficienţi şi mai pragmatici după pauză

 

Muştruluiţi la cabine de Sorin Cârţu şi Emil Săndoi, alb-albaştrii au ieşit hotărâţi să „rezolve” problema şi au izbutit să marcheze foarte repede. Nuno Rocha a pătruns în careu, pe partea stângă şi a pasat puternic la colţul lung, iar fundaşul gazdelor, Nicolae Muşat, a respins greşit, în propria poartă (’48, 0-1).

„Şepcile roşii” au acuzat din plin primirea golului şi în ciuda dorinţei de a restabili egalitatea, tot CSU a fost mai periculoasă în atac, Frăsinescu reluând cu capul pe lângă poartă o centrare venită din corner de pe stânga, Veselovsky fiind bătut (’55). Gruparea din Bănie a reuşit să se desprindă până la urmă la două goluri, conform cursului jocului, Nicuşor Bancu trecându-şi în cont prima reuşită din Liga I după o combinaţie cu Nuno Rocha, finalizată cu şut la colţul lung (’64, 0-2).

CSU Craiova a început apoi să ţină de rezultat, a „închis” bine jocul, iritându-i pe clujeni, care au faultat dur de multe ori, în minutul 80 creându-se şi un meleu, soldat cu un cartonaş galben încasat de Brandan pentru proteste şi trimitea preşedintelui clujean, Eugen Pârvulescu, în tribune. Până la fluierul final nu s-a mai consemnat nimic notabil, în afara unor schimbări, trupa lui Cârţu şi Săndoi demonstrând că a învăţat să fie pragmatică şi să ţină de rezultat, asta după ce a arătat în prima repriză că are forţă ofensivă şi că este extrem de periculoasă pe contraatac.

În urma acestei victorii, CS Universitatea Craiova a cobărât de pe locul 16, pe 13, cu 8 puncte şi un golaveraj negativ: 7-14.

Următorul meci al alb-albaştrilor va avea loc joi, de la ora 16.00, în Banat, contra divizionarei secunde FC Caransebeş, partida contând pentru 16-imile Cupei României.

 

Universitatea Cluj – CS Universitatea Craiova 0-2

Au marcat: Muşat (’48 – autogol), Bancu (’64).

Stadion: Cluj Arena, spectatori: 2.500.

„U” Cluj: Veselovsky – Ciupe, Bratu (’26, Ninu), Neag, Muşat – Costin, Bucşă, Kovacs (’46, Stojanovic) – Boutadjine, Gravenberch (’68, Fl. Achim), Viveiros. Antrenor: George Ogăraru.

CSU Craiova: Bălgrădean – C. Achim, Acka, Frăsinescu, Vătăjelu – Brandan, Madson, Târnăcop (’58, Varga), Bancu – Nuno Rocha (’92, Pleşan), Bawab (’87, Băluţă). Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi.

Cartonaşe galbene: Costin, Viveiros / Varga, Brandan (2), Madson

Cartonaş roşu: Brandan ’91.

Au arbitrat: Adrian Comănescu – Bucsi Imre Laszlo, Sebastian Stoianov; Paul Unimătan.

Observatori: Cristi Vasc, Costin Toma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS