12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSCM-U şi Asesoft Ploieşti deschid sezonul competițional

SCM-U şi Asesoft Ploieşti deschid sezonul competițional

CSU Asesoft Craiova și SCM-U Craiova se întâlnesc astăzi (ora 18.00), într-un meci din cadrul primei manșe a optimilor din Cupa României.

Sezonul competițional 2014-2015 din baschetul masculin românesc va debuta cu duelul dintre campioana CSU Asesoft Ploiești și SCM-U Craiova. Meciul contează pentru prima manșă a optimilor din Cupa României și va începe la ora 18.00 (Digisport3) în sala „Olimpia“. Partida era programată inițial pe 24 septembrie, dar a fost devansată deoarece campionii vor participa la un turneu important de verificare în Polonia.
SCM-U Craiova pornește indiscutabil cu șansa a doua în partida de astăzi, iar antrenorul Andelko Mandic a îndemnat suporterii să nu tragă concluzii pripite după acest prim joc oficial. „Noi mereu ne dorim victoria, indiferent de numele adversarului. Nu plecăm la Ploiești cu gândul că suntem deja învinși, dar trebuie să fim conștienți că Asesoft a făcut o echipă redutabilă, care joacă în Eurocup, și va fi greu pentru noi să trecem de primul tur. Nu trebuie să tragem concluzii pripite după aceste jocuri. Avem nevoie să intrăm în formă maximă începând cu 4 octombrie, când va debuta campionatul“, a explicat tehnicianul sârb al Craiovei.
Mandic revine pe banca SCM-U într-un meci oficial, la zece luni distanță de când și-a dat demisia, nemulțumit atunci de ce se întâmpla la echipă.

Petrișor va fi căpitanul echipei

În pauza competițională, atât la Craiova, cât și la Asesoft au avut loc numeroase schimbări în lot. La SCM-U Craiova, lotul a fost schimbat aproape în totalitate.  Ultima modificare s-a produs chiar weekendul trecut, când americanul Kamren Belin, venit tot în vară, a fost pus pe liber și în locul lui a fost adus sârbul Milivoje Bozovic.
Ceilalți jucători veniți în vară la echipa craioveană sunt:  Nikola Otovic, Nikola Vucurovic, Uros Velickovic, Zoran Krstanovic, Szabolcz Șanta, Virgil Georgescu, Dragoș Andrei, Cristian Corneanu, iar din lotul de anul trecut au rămas Travis Bureau, Andrei Damian, Marius Ciotlăuș și a revenit Cătălin Petrișor. Acesta din urmă va fi căpitanul echipei în noul sezon. „Petrișor va fi căpitanul echipei, este aici de multă vreme. Este român, poate cel mai bun tânăr jucător din România. A arătat în amicale că putem conta pe el serios, ceea ce este foarte bine pentru noi“, și-a motivat antrenorul decizia luată.
Vorbind despre lot, Mandic s-a declarat mulțumit: „Am făcut o echipă bună. Avem trei jucători care știu campionatul românesc, Veckovic, Krstanovic și Bureau, care este pentru al treilea an la Craiova. Nu ne-am dorit neapărat să schimbăm aproape în totalitate echipa, dar unii jucători nu au vrut să rămână. Sunt mulțumit, băieții sunt bine, important este să fie sănătoși“. Andelko Mandic îl va avea ca secund pe Vladimir Vuksanovic.
În presezon, SCM-U Craiova a jucat șapte partide amicale, înregistrând trei victorii și patru înfrângeri. Mai întâi, oltenii au participat la un turneu la Sibiu, apoi au urmat două amicale la București, cu Steaua CSM, iar la sfârșitul săptămânii trecute, Travis Bureau și colegii săi și-au măsurat forțele cu formația bulgară Balkan Botevgrad.
Rezultatele înregistrate de SCM-U Craiova în amicale: la turneul de la Sibiu: Craiova – BC Mureș 98-97, Craiova – CSU Sibiu 95-102, Craiova  – U Cluj 89-61; Steaua – Craiova 84-69, Steaua – Craiova 66-49 (s-au jucat doar trei sferturi), Craiova – Balkan Botevgrad 76-68, Craiova – Balkan Botevgrad 69-79.

Asesoft și-a făcut superechipă

Asesoft și-a făcut o echipă puternică, cu opt străini în lot, iar dincolo de numele care strălucesc, trebuie notată evoluția bună în amicale. Ploieștenii au disputat cinci partide, înregistrând patru victorii, în fața echipelor Borac Cakac (de două ori), KK Kozuv și Partizan Belgrad. Singurul eșec a venit în disputa cu vicecampioana Serbiei, Steaua Roşie Belgrad.

Craiova a învins anul trecut campioana

Palmaresul întâlnirilor dintre cele două echipe este favorabil prahovenilor, care au nouă victorii și trei înfrângeri în fața oltenilor. În sezonul trecut, craiovenii s-au impus pe teren propriu, cu 86-76, iar CSU Asesoft a câștigat meciul de acasă (90-76).  Anul trecut, în Cupa României, SCM-U a fost eliminată în optimile de finală, de „U“ Mobitelco Cluj, iar campioana a ajuns în Final-Four și a terminat pe locul trei competiția. Meciul retur din optimile cupei se va diputa la Craiova, săptămâna viitoare.

O echipă care va pierde va merge
în turul următor

În acest sezon, 13 echipe sunt implicate în Cupa României. Fiind vorba despre un număr impar, s-a stabilit un sistem cu lucky winner și lucky loser pentru prima fază a competiției. Energia Târgu Jiu s-a calificat în turul al doilea din postura de lucky winner, iar lucky loser va fi echipa care va pierde calificarea la cea mai mică diferență. Aceasta va obține dreptul de a juca, în calitate de cea de-a opta echipă, în sferturile de finală ale Cupei. Confruntările din primul tur: Gaz Metan Mediaș – BCM U Pitești, Timba Timișoara – CS U Cluj, U BT Cluj – BC Timișoara, BC Mureș – Steaua CSM București, CSM Oradea – CSU Sibiu  și CSU Asesoft Ploiești – SCM U Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS