5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVâlcenii au confirmat în derbiul cu Timişoara

Vâlcenii au confirmat în derbiul cu Timişoara

CSM Vâlcea a reuşit să treacă de derbiul etapei a treia din Liga a II-a, seria 2, impunându-se la limită, scor 1-0, în Zăvoi, în faţa bănăţenilor de la ACS Poli Timişoara. Unicul gol al meciului a fost marcat de Ion Coman (’84), care a transformat o lovitură de la unsprezece metri, dictată în urma unui fault comis de Belu asupra lui Andreas Calcan.
CSM Vâlcea: D. Popescu – Samson (’68, Deaconescu), Cucui, Pîrvulescu, Briceag – B. Geantă, I. Stoica, Ov. Popescu – Nkongue (’80, Calcan), Coman, Al. Ionescu (’53, Codin). Antrenor: Erik Lincar.
ACS Poli: Pap – Belu, Cânu, Cr. Scutaru, G. Neagu – Al. Lazăr (’65, Keita), Ov. Popescu – Bărbuţ, Poparadu (’85, Boldea), Kneeshaw – Sz. Szekely. Antrenor: Dan Alexa.
Au arbitrat: Florin Ovidiu Mazilu – Dragoş Baluna, Ciprian Petre Geambazu.

Erik Lincar: Noi am jucat în 11, ei în 15

Tehnicianul echipei CSM Vâlcea, Erik Lincar, consideră că elevii săi au meritat victoria şi a criticat vehement cei patru arbitri, care l-au eliminat pentru proteste în minutul 70. „A fost un joc pe care l-am dominat din primul şi până în minutul 90. Cred că Timişoara a venit să obţină un punct şi nimic mai mult. Sunt extrem de supărat de maniera de arbitraj. Nu am vorbit de acest aspect până acum. Am făcut egal la Pâncota şi acasă cu CS Mioveni şi nu am zis un cuvinţel. I-am felicitat pe arbitri după meci, dar azi, pe acest om (centralul Florin Ovidiu Mazilu – n.r.), nici nu vreau să-l văd. Pe nici unul dintre ei de fapt. Dacă Timişoara trebuie să promoveze, să ne spună şi nouă cineva. Ne dăm la o parte. Poli să promoveze şi noi, celelalte zece echipe ne vedem de jocul nostru. E inadmisibil ce s-a întâmplat azi la Vâlcea. Pot să îmi felicit jucătorii, au jucat împotriva a 15 adversari. Noi am fost numai 11, dar Dumnezeu e sus şi fotbalul îi răsplăteşte pe cei curaţi“, a spus Lincar, citat de site-ul oficial.
„Ştiu că voi plăti grav, dar vreau să trag un semnal de alarmă. Dacă nu, ne retragem toţi şi asta este, nu mai jucăm, nu ne mai prezentăm! Oricum, noi nu suntem favoriţi la promovare, avem alte probleme, cu datorii, cu accidentări, trebuie să intrăm în insolvenţă. Ne interesează, însă, să fim lăsaţi să jucăm fotbal. Nu suntem cea mai frumoasă echipă, dar avem caracter! Vreau doar arbitraje corecte şi echipa mai bună să câştige fără ajutor de la arbitraj“, a completat Erik Lincar.

Dan Alexa, împăcat cu victoria gazdelor

De partea cealaltă, antrenorul timişorenilor, Dan Alexa, a recunoscut că Vâlcea a meritat victoria.
„Este o victorie meritată a echipei de la Vâlcea, cu toate că a venit după o greşeală personală a lui Belu. Una peste alta, CSM a meritat toate cele trei puncte. Ştiam că echipa gazdă oferă multe spaţii, aveam fotbalişti de viteză, Popovici sau Nanu, care să speculeze acest lucru. Din păcate, Vâlcea a fost echipa mai bună azi. Din punctul meu de vedere a fost un arbitraj OK. A fost penalti clar la faza golului. Noi avem fotbalişti experimentaţi, dar, dacă au ajuns să joace la matineu, înseamnă că asta merită. Azi le-a fost frică de meci, frică de victorie, nu ştiu de ce. CSM a jucat cum a făcut-o şi cu CS Mioveni, dar noi nu am speculat spaţiile“, a spus Alexa, punctând: „Principala noastră contracandidată este CSM Vâlcea. Am spus-o şi înainte de meci, o repet şi acum. Nu ştiu cine ar mai putea apărea, poate Câmpina“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS