10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCostel Torcea are, din nou, cu ce se mândri

Costel Torcea are, din nou, cu ce se mândri

CS Gladiator Gym se menține în top în ce privește culturismul și bodybuildingul. Clubul condus de multiplul medaliat cu aur al țării, Costel Torcea, a participat la finalul săptămânii trecute la Campionatul Național pentru seniori și senioare, la categoriile bodybuilding clasic, fitness masculin, fitness feminin și bodyfitness feminin, găzduit de Sala Sporturilor „Transilvania“ din Sibiu, și a obținut două rezultate notabile. „Gladiatorul“ Torcea a vorbit, pentru GdS, despre această participare, dar și despre viitoarele provocări.
GdS: Domnule Torcea, clubul dumneavoastră, Gladiator Gym, este iarăși în prim-plan. V-ați întors de la Sibiu cu două medalii…
Costel Torcea: La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc, la Sibiu, Campionatul Național, iar micuțul meu club a fost reprezentat de cinci sportivi, două fete și trei băieți. La fete, sportiva mea, una dintre veteranele bodyfitness-ului românesc, vâlceanca Mihaela Pasăre, care în primăvară a obținut medalia de bronz la campionatele de masters, s-a clasat pe locul cinci la categoria 1,68 metri. Și tot la senioare, am avut curajul să mizez pe o junioară de numai 18 ani, Anca Ștefan, aceasta clasându-se pe locul cinci la categoria peste 1,68, un rezultat foarte bun ținând cont că a avut oponente sportive de vârsta mamei ei. Din punctul meu de vedere, această copilă are un viitor frumos și totul depinde numai de ea, pentru că noi o să-i fim alături necondiționat. După care, la bodybuilding clasic, la categoria de până în 1,71 metri, Alexandru Călin a obținut medalia de bronz. Având în vedere că anul trecut s-a clasat pe locul patru, acesta a fost un rezultat foarte bun. La categoria 1,75 metri, Mihai Căldăraru a obținut locul cinci și părerile de rău sunt foarte mari, dar nu-și mai au rostul. Această categorie ne-a lăsat un gust amar la absolut toți. Ăsta este sportul, sunt oameni care consideră că este normal să-i furăm pe unii sportivi crezând că le fac un bine celor pe care îi clasează mai bine decât merită, dar nu vreau să dezvolt subiectul acesta. La categoria peste 1,80 metri, un tânăr de numai 25 de ani, care, din păcate, va pleca să se pregătească în București, Irimia Severin, s-a antrenat în ultima perioadă sub îndrumarea unui campion al meu care locuiește în Târgoviște, a obținut medalia de argint și a ieșit astfel vicecampion național. Acest băiat are un viitor foarte frumos și m-aș bucura să rămână lângă mine cât mai mulți ani, dar m-aș bucura şi să găsească în altă parte condiții mult mai bune, pentru că poate avea un viitor foarte frumos, poate ajunge la un nivel mare.

Este mulțumit, dar speră la mai mult

GdS: Sunteți mulțumit per ansamblu de realizările de la acest concurs?
C.T.: Sincer, nu mă așteptam la nici o medalie. Sunt mulțumit având în vedere că am obținut două locuri pe podium. Am mers cu cinci competitori și am prins cinci finale, deci este un rezultat foarte bun, chiar dacă anii trecuți am fost învățat cu rezultate și mai bune. Generațiile se schimbă și trebuie să ne adaptăm condițiilor.
GdS: Pentru că tot ați pomenit de anii trecuți, mi se pare ați avut mai mulți elevi pe care i-ați „aruncat“ în luptă.
C.T.: Numărul nu a fost mai mare, a fost același, doar că diferența dintre cei de anul acesta și cei din generațiile trecute este că „veteranii“ au avut o șansă mult mai mare și au ieșit ani la rând campioni.

Atacă Trofeul „Hercule“

GdS: Pentru dumneavoastră ce urmează, atât din punct de vedere al antrenoratului, cât și ca sportiv activ?
C.T.: Ca antrenor am niște proiecte mai îndrăznețe, de un nivel internațional, dar nu vreau să vorbesc despre asta acum, ci atunci când vor începe să se miște lucrurile în direcția așteptată. Ca sportiv, încerc să revin cu brio în circuit, pentru că după cum știți, am avut niște probleme de sănătate în urmă cu un an, am fost ținut pe tușă foarte mult timp. Nu este un secret, pe 4 octombrie merg la un campionat internațional, Trofeul „Hercule“, un turneu cu tradiție la noi în România, care se ține de peste 30 de ani, și este totodată și un criteriu de selecție pentru sezonul competițional internațional de anul viitor la masters. Este vorba despre calificările pentru campionatele balcanice, europene și mondiale.
GdS: Ce obiectiv v-ați propus la această competiție?
C.T.: Vă răspund după ce mă întorc de la concurs.

Campionul Cristi Firică revine pe scenă

GdS: L-am văzut în formă și pe fostul dumneavoastră campion, Cristi Firică. Pe el când îl vedem din nou pe podium?
C.T.: Este vorba despre acel proiect ca antrenor, despre care nu am vrut să vorbesc un pic mai devreme. După cum știm cu toții, a avut o perioadă foarte grea, o accidentare grea, nici unul dintre noi nu se aștepta ca el să mai revină, dar îi mulțumesc lui Dumnezeu și familiei lui că l-au sprijinit ca să aibă puterea să o ia de la început. Săptămâna aceasta, mai bine zis vineri (mâine – n.r.), va pleca la un campionat internațional privat, ceea ce înseamnă că este la un nivel mult mai mare decât unul normal, iar premiile sunt mult mai consistente. Cunosc valoarea concursului și îmi doresc ca el să nu fie dezamăgit, pentru că înainte de accidentare era campion absolut al României, iar acum mai are de muncit ca să ajungă la forma aia pe care o doresc eu. Mi-aș dori să urce pe podium, îi țin pumnii.
GdS: Am văzut în sală foarte mulți tineri care vin tare din urmă. Sperați să-i vedeți și pe aceștia în concursuri?
C.T.: Cei pe care i-ați văzut sunt tineri care și-au exprimat doar dorința de a arăta bine, de a avea un corp armonios. Nu am îndrăznit niciodată să-i întreb dacă vor să facă performanță, știind foarte bine ce implică acest lucru. Cei care vor dori să facă performanță sub îndrumarea mea sunt bineveniți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS