12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBalaci le ține pumnii lui Cârțu și Săndoi

Balaci le ține pumnii lui Cârțu și Săndoi

Fostul mare component al Craiovei Maxima, Ilie Balaci, a împlinit ieri 58 de ani, zi pe care și-a sărbătorit-o prin muncă, fiind analist la un post de televiziune. „Minunea Blondă“ a vorbit, pentru GdS, despre noua etapă în care a intrat CS Universitatea Craiova, cu Sorin Cârțu și Emil Săndoi pe banca tehnică, și despre posibilitatea de a veni într-o funcție de conducere.
GdS: La mulți ani, domnule Balaci, și multă sănătate. Este o zi specială, sunt convins că ați primit multe felicitări.
Ilie Balaci: Vă mulțumesc mult. Nu este nici o zi specială. Eu sunt la muncă acum, la Look TV, trebuie să intrăm în direct în zece minute, așa că… Am primit telefoane de la apropiații mei și le mulțumesc.
GdS: Ce spuneți despre CS Universitatea, acum, că a venit pe banca tehnică Sorin Cârțu și Emil Săndoi?
I.B.: Cu siguranță, venirea celor doi va aduce un plus, dar jucătorii sunt aceiași, din păcate. Sigurul lucru care nu mi-a plăcut a fost o declarație a lor, au spus că-s mulțumiți de lot. Cu alte cuvinte, dacă nu vor fi rezultate pozitive, vina le aparține. Și atunci stau și mă întreb: care sunt fraierii? Antrenorii sau jucătorii? Să sperăm că va fi într-un ceas bun și că le va merge bine.
GdS: Lunea viitoare vom juca împotriva Oțelului. Să ne așteptăm la o victorie?
I.B.: Sincer, eu mi-aș dori, dar ar trebui să fie foarte atenți, pentru că Oțelul a pierdut decât un meci în deplasare, cu Dinamo. Și pe ăla l-a pierdut în prima etapă, când nu erau pregătiți, abia se strânseseră la lot. După aia au făcut două meciuri bune în deplasare, iar acasă au pierdut cu Astra, ceea ce era normal, și cu Concordia, când au jucat în inferioritate, au terminat meciul cu trei oameni mai puțin. Să nu ne credem deja câștigători, că nu-i chiar așa. Este o echipă fără vedete, cu mulți tineri între 18 și 21 de ani care aleargă. Asta știu să facă și aleargă bine. Știu să se bată pentru minge, de multe ori peste limita regulamentului, ca dovadă că în șase etape au primit șase cartonașe roșii, dar acum om trăi și om vedea. Oricum, se anunță un meci destul de greu.

Este rezervat
în privința redresării
 
GdS: Credeți în redresarea echipei?
I.B.: Asta nu știu, nu e treaba mea, nu pot să-mi dau cu părerea. Vedeți dumneavoastră, pe mine, deocamdată, nu mă leagă nimic de echipa asta, n-am nici o treabă cu ei, dar gândind că e echipa Craiovei, normal că aș vrea ca să scape din subsolul clasamentului. Pentru asta trebuie să câștige cu Galațiul, meci care pe hârtie pare destul de ușor, cu toate că au mult mai multe puncte decât noi. Să nu uitați că jucăm la Universitatea Cluj, care evoluează destul de bine, vom întâlni și pe CFR, pe Dinamo, pe ASA Târgu Mureș, care nu este o echipă deloc ușoară. Ne-a arătat-o și în Liga a II-a, darmite acum, că și-au întărit mult echipa. Pe urmă vom juca cu Botoșani și Piatra Neamț, care au arătat, după un început ezitant, că și-au revenit și au făcut o grămadă de puncte. Și ultima chestie, din câte cred eu, noi, ca să tragem speranțe să putem scăpa de retrogradare, ne trebuie un minimum de 19 puncte în turul ăsta, în situația în care mai sunt 11 etape. Ar trebui să câștigăm vreo șase-șapte meciuri, nu? Mă rog, ăstea sunt calcule și sunt convins că și clubul și-a făcut, în sensul că vor strânge suficiente puncte încât să joace în cupele europene.
GdS: E o glumă bună, ținând cont că echipa ocupă ultimul loc din clasament…
I.B.: Pot să câștige și campionatul dacă bat tot, de acum până la sfârșit.

Îi propune pe Cămătaru, Geolgău și Tilihoi la conducerea clubului

GdS: Când vă vom vedea și pe dumneavoastră în club, într-o funcție de conducere?
I.B.: Vă pot răspunde în vreo trei-patru limbi, dar o prefer pe a noastră: nici nu se pune problema, deocamdată. Nu numai din partea mea răspunsul este negativ, ci și din partea celor care conduc CS Universitatea Craiova, pentru că mie nu mi s-a propus absolut nici o funcție. Pentru conducerea clubului cred că mai nimeriți sunt Cămătaru, Geolgău, Tilihoi, în nici un caz eu. Nu am nici măcar 10% din experiența celor enumerați de mine. Cămătaru a fost președinte la Universitatea cu rezultate foarte bune, Geolgău a fost director general și la Craiova, și la FC, și la CS, dar și la Slatina, cu rezultate notabile, iar Tilihoi, să nu uitați că el a inventat o echipă pe care a promovat-o până în Liga a II-a, cu reale posibilități de a urca pe prima scenă, și mă refer la IELIF… Eu nu am lucrat, în schimb, niciodată. Oricum, le urez baftă la tot ce vor să facă.

Târnăcop, ultimul sosit

Managerul CSU Craiova, Felix Grigore, s-a aflat ieri la sediul LPF, parafând contractele lui Silviu Izvoranu și Ionuț Tîrnăcop, ultimul fiind un fotbalist care a evoluat ultima dată la Universitatea Cluj. „Izvoranu a semnat cu noi pe un an, iar Tîrnăcop pe trei. Este un jucător valoros, care ne va ajuta cu siguranță, altfel nu-l aduceam“, a punctat Felix Grigore, pentru GdS.
Tîrnăcop are 27 de ani și a mai evoluat pentru Chimia Turnu Măgurele, Turris Turnu Măgurele, Rulmentul Alexandria, Sportul Studenţesc, FC Bihor Oradea și Universitatea Cluj. Este un jucător polivalent, care poate evolua mijlocaş stânga și drepta, dar și fundaş stânga.
CSU Craiova va susține astăzi un joc-școală în compania formaţiei ACS Podari, partida-test fiind programată pe terenul „Zoltan Crişan“, de la ora 17.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS