10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM adună puncte prețioase

SCM adună puncte prețioase

Handbalistele de la SCM Craiova au obținut ieri a doua victorie în decurs de câteva zile în debutul noului sezon din Liga Națională. După ce joi învinseseră, surprinzător pentru mulți, Romanul în deplasare, elevele lui Aurelian Roșca și Gheorge Sbora s-au impus ieri, pe teren propriu, în fața celor de la HCM Vâlcea, cu scorul de 24-18 (15-11).
Astfel, după două victorii în amicale, formația din Bănie a reușit să bată și într-un joc oficial cealaltă reprezentantă a Olteniei în prima ligă. Jocul a fost controlat de gazde, iar de câte ori echipa vâlceană, pregătită de Dumitru Muși, a reușit să se apropie la un gol distanță, Aneta Pârvuț și colegele sale apăsau pe accelerație și refăceau diferența de trei-patru goluri.

Ionica Munteanu,
de neînvins

Portarul Ionica Munteanu a prins o zi foarte bună, având foarte multe intervenții salvatoare, spre disperarea jucătoarelor de la HCM Vâlcea, care nu mai găseau soluții să înscrie. „Nu stau în poartă să-mi număr intervențiile, dar mă bucur că am câștigat. A fost o victorie muncită, pe care o meritam, veneam cu un moral bun după succesul de la Roman și sperăm să o ținem tot așa“, a spus Ionica Munteanu la finalul partidei.
În multe momente, jocul Craiovei a fost bun, uneori chiar spectaculos, dar nu au lipsit pasele greșite sau ratările.
Pentru SCM au evoluat jucătoarele: Munteanu, Pașca – portari, Anca Amariei (1 gol), Ianași (1), Șelaru, Zamfirescu (2), Georgescu, Tănasie (3), Eidem (4), Apipie (4), Lazarin (3), Pârvuț (6), Tomescu, Cioaric. Antrenori: Aurelian Roșca, Gheorghe Sbora.
La echipa HCM Vâlcea (antrenori Dumitru Muși și Maria Torok Duca) au jucat: Băbeanu, Craiu, Ilina (5), Adespii (1), Sântămărean, Semedo (4), Predoi, A. Andrei, E. Bădiță (2), Stoica, Cherăscu (1), J. Luca (5), Chirilă, Vădineanu.

Roșca: Nu trebuie
să ne apuce amețeala

După ce SCM a acumulat șase puncte în trei etape, antrenorul Aurelian Roșca îndeamnă la calm: „S-au legat două victorii, dar nu trebuie să ne apuce amețeala. Să rămânem cu picioarele pe pământ. Suntem în luptă directă cu Vâlcea pentru un loc în play-off, iar victoria este importantă. A fost un meci greu, cu o încărcătură aparte. În repriza a doua, fetele au jucat la capacitate maximă și am putut aduce trei puncte importante în economia campionatului“, a spus tehnicianul care înainte să vină la Craiova a petrecut ani buni antrenând echipe din Râmnicu Vâlcea.
Acesta a lăudat prestația portarului Munteanu, dar a apreciat și altruismul celuilalt goalkeeper, Mirela Pașca: Ionica a făcut un joc foarte bun. La Roman, s-a văzut un altruism deosebit între cele două portărițe, care se bucurau una pentru alta. Mă bucur că avem un cuplu de portari foarte buni“.
La partida de ieri au asistat aproximativ 1.500 de spectatori, care au încurajat echipa gazdă, iar Roșca le-a mulțumit pentru sprijin: „I-am simțit aproape și ne bucurăm. Așa îi stă bine acestei săli minunate, cu mult public“.
Pentru SCM Craiova urmează un meci dificil, în deplasare, cu CSM București, candidată la titlu. „Mergem să facem un joc mai bun la București, față de cel cu Baia Mare. Am auzit că unii oameni sunt supărați vizavi de jocul nostru din meciul cu HCM Baia Mare, dar le spun că atât am putut. Aceasta este diferența dintre noi și ei“, a încheiat antrenorul formației din Bănie.
De partea cealaltă, Vâlcea, care a acumulat un punct în trei etape, va juca duminică acasă, cu CSM Ploiești.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS