12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU se simte mai bine

CSU se simte mai bine

Se spune că în momentul în care se schimbă staff-ul tehnic se produce un șoc la echipă și rezultatul capătă o notă pozitivă. În cazul Craiovei cam așa a fost, CS Universitatea a arătat ceva mai bine sâmbătă seară, în amicalul câștigat cu 2-1 în fața sârbilor de la OFK Belgrad, nu a mai fost la fel de „bolnavă“ în ceea ce privește finalizarea acțiunilor ofensive, cum se întâmpla în mandatul ghinionistului Jerry Gane. Cu ce a venit nou cuplul de tehnicieni Sorin Cârțu – Emil Săndoi? Cu un sistem ușor schimbat, acel fix 4-2-3-1 folosit de antrenorul din primele șase etape s-a transformat într-un 4-4-2, cu Herghelegiu vârf împins și Ferfelea la susținere, ambii cu evoluții bune, spre foarte bune în disputa cu OFK Belgrad. S-a observat cu ușurință că atacantul din „gura porții“ nu s-a mai simțit stingher și neajutorat între apărătorii adverși, că a colaborat foarte bine cu cei care au venit din linia a doua, așa cum s-a întâmplat la golul reușit de Alex Băluță (‘23). „E un 4-4-2, cu un vârf poziţionat şi celălalt volant, care se poate uşor transforma în 4-3-2-1 şi în 4-5-1, depinde cum înţeleg să-l joace“, a explicat directorul tehnic Sorin Cârțu.
Ținând cont de evoluțiile bune ale celor două vârfuri din jocul cu OFK Belgrad, ar fi interesant cum s-ar descurca în atac cuplul Curelea – Herghelegiu sau Curelea – Ferfelea. Intrați după pauză, Andrei Sin și tânărul Cârstea nu au avut prea multe reușite, ultimul debutând la echipa mare și datorită accidentării lui Herghelegiu (‘84).

Brandan, căpitan

Altă noutate pentru publicul de pe „Ion Oblemenco“ a fost aceea că banderola de căpitan s-a regăsit pe brațul lui Pablo Brandan. Unii ar zice că a fost de conjunctură, pentru că liderul de drept, Costin Curelea, a lipsit, fiind menajat, dar în lot se regăsea și Pleșan, însă acesta a fost doar înlocuitor pentru „închizătorul“ Madson. Asta ne determină să credem că argentinianul poate fi liderul grupului, mai ales că el este „creierul“ echipei, primind diferite sarcini din partea lui Cârțu cât timp a evoluat. „Nu mă gândeam că voi fi căpitanul CSU, eu încerc tot timpul să joc bine. Sunt bucuros pentru victorie, ne dă moral. Ne ajută să ne pregătim bine pentru meciul cu Oţelul“, a spus Brandan.
Pentru că tot suntem la capitolul mijlocași, îi putem nota cu plus pe Băluță, Madson, Pleșan, chiar dacă s-a precipitat în unele situații, fiind taxat de public, și pe Bancu. În ceea ce-l privește pe Varga, acesta a arătat că știe ce are de făcut, dar că este în urmă cu pregătirea fizică. Nu s-a simțit absolut deloc absența lui Nuno Rocha.

Defensiva, mai atentă la detalii

Coborând spre linia defensivă, putem spune că și aici au apărut modificări, din schemă sărind Kay, convocat la naționala țării sale, și Cosmin Frăsinescu, acesta fiind îmbrăcat „civil“ undeva prin tribune. Staff-ul tehnic a început meciul cu Acka și Avrămia fundași centrali, ambii impresionând plăcut, pe parcurs făcându-și apariția și Silviu Izvoranu, care a renunțat imediat la CSM Vâlcea pentru CSU, când a fost chemat de Cârțu la Craiova.
„Izvo a jucat bine în perioada din B, mie mi-a plăcut şi atitudinea lui Avrămia, e un jucător pe care ne putem baza în viitor. Pe Acka l-am văzut prima dată, a început mai greu, dar şi-a dat încet drumul, e o soluţie bună“, a analizat Sorin Cârțu.
Cu sârbii, Bogdan Vătăjelu ne-a amintit de fundașul stânga din sezonul trecut, când prindea și lotul național, iar Gabi Velcovici a intrat în locul său plin de dorință de afirmare, el făcându-și treaba bine. În schimb, în acest joc s-a văzut că sunt probleme cu flancul drept. Achim a simțit „o înțepătură pe coapsă“ și nu a forțat, cerând să fie înlocuit încă din minutul 11, iar Ovidiu Dănănae s-a „încălzit“ mai greu. Până să se dezmeticească, sârbii au irosit trei ocazii bune venite după acțiuni create chiar pe partea sa, un motiv pentru public să-l ironizeze.
Oficialii CSU au fost impresionați de evoluția fundașului central Nikola Vasiljevic (30 de ani, 1,85 metri) de la OFK, la finalul întâlnirii managerul Felix Grigore recunoscând, pentru GdS, că va fi făcută o ofertă pentru acesta: „A jucat foarte bine, s-a văzut clar că este fotbalist. Ne vom interesa de situația lui contractuală, să sperăm că nu ne cer și pielea de pe noi“.

Bălgrădean a dat siguranță

În jocul cu OFK Belgrad, buturile Craiovei au fost apărate de Cristi Bălgrădean, evoluția acestuia fiind destul de bună, el având două intervenții excelente de unu contra unu cu atacanții sârbi. „Bălgrădean a avut intervenţii bune, îmi place de el, ţine echipa în priză, vorbeşte mult, dar trebuie să aibă şi şansă, asta este o calitate importantă a portarului – să fie băftos, barele să fie ale lui“, a punctat Sorin Cârțu.
Concluzia după meciul cu OFK Belgrad a fost că echipa trebuie să progreseze în continuare și să câștige meciul cu Oțelul Galați. „Rezultatul este important, chiar dacă a fost un meci amical. Ţinând cont că am avut două antrenamente pe zi, suntem mulţumiţi pentru că din punct de vedere fizic au reuşit să ducă 90 de minute. Este un balon de oxigen pentru fiecare dintre ei, în special pentru cei care au reuşit să înscrie. Sperăm ca acesta să fie declicul de care aveau nevoie“, a punctat antrenorul Emil Săndoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS