10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSportivii ies în stradă la Craiova SportFest

Sportivii ies în stradă la Craiova SportFest

http://www.youtube.com/watch?v=zl-LAZ7sefc

Pe 13 septembrie, în centrul Craiovei va avea loc un eveniment de anvergură, Craiova SportFest, în organizarea Direcției Județene pentru Sport și Tineret (DJST) Dolj. Mai exact, practicanții a 18 sporturi de la cluburile din oraș vor face demonstrații, iar spectatorii sunt invitați să participe la concursuri și la activități interactive.
„Dacă anul trecut, pe 1 septembrie am avut o zi dedicată baschetului, iar în luna octombrie una special pentru atletism, ne-am gândit ca acum să facem o sărbătoare pentru toate sporturile. Vor fi demonstrații, concursuri și mici antrenamente. Sperăm să fie o reușită și ne rugăm să avem parte de vreme bună“, a declarat ieri Alina Ionescu, directorul DJST Dolj, în cadrul unei conferințe de presă la care au mai participat Geri Mitroi (directorul LPS „Petrache Trișcu“), Sorin Manda (directorul CSM Craiova), Petrișor Albu (inspector șef la SCM Craiova) și Aurelia Filip (directorul Sălii Polivalente). Aceștia au salutat inițiativa și au promis că vor sprijini DJST, fie că este vorba de prezența unor sportivi sau a materialelor sportive.
Disciplinele sportive care vor fi reprezentate la SportFest sunt: atletism, alpinism-escaladă, arte marțiale, baschet, badminton, box, dans sportiv, fotbal, handbal, judo, lupte, oină, scrimă, șah, tenis de câmp, tenis de masă, table-backgammon, volei și, în plus, va fi o zonă de animație sportivă. La inițiativa DSJT au răspuns pozitiv mai toate cluburile din oraș, în frunte cu CSM Craiova, CS Universitatea Craiova, LPS „Petrache Trișcu“, CSS Craiova, SCM Craiova, CSJ Știința U Craiova, Colegiul Național „Nicolae Titulescu“ etc.
Activitățile vor fi împărțite în patru zone: Piața „Mihai Viteazul“, strada A.I. Cuza, Piața „William Shakespeare“ – Universitatea din Craiova. În Piața „Mihai Viteazul“ se vor desfășura activități legate de streetball, cu concursuri pe categorii de vârstă, pe bază de înscriere, în zona străzii A.I. Cuza (Prefectură – Primărie – zona comercială) vor avea loc demonstrații de atletism, scrimă, handbal, volei și oină, în Piața „William Shakespeare“ vor fi dans sportiv, lupte, judo, arte marțiale, karate, escaladă, șah, table-backgammon, tenis de masă, box și badminton, iar în zona de pe strada A.I. Cuza, din dreptul Universității, se va juca tenis de câmp, fotbal, cu un campionat între grupele de la CSS, CSJ Știința, CS Luceafărul și CSU Craiova și va mai fi o zonă de animație și jocuri. La finalul zilei va avea loc prezentarea celor mai reprezentativi performeri de la sporturile individuale, precum și a echipelor de seniori din cadrul Sport Club Municipal Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS