11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSăndoi și Cârțu s-au unit să salveze CSU Craiova

Săndoi și Cârțu s-au unit să salveze CSU Craiova

http://www.youtube.com/watch?v=kGx-RKJehTA

Sătui de bobârnace în urma situației dezastruoase din clasament, finanțatorii CS Universitatea Craiova au decis să-l înlocuiască pe Jerry Gane cu mult mai experimentații Sorin Cârțu și Emil Săndoi, cei doi fiind prezentați ieri de finul lui „Sorinaccio“, Pavel Badea, venit în fața mass-media și a suporterilor în calitate de membru în Consiliul de Administrație al grupării oltene.
„Este un moment greu pentru clubul nostru, nu am ajuns acolo unde ne doream după primele șase etape. Atunci când rezultatele nu vin, echipa are nevoie de un șoc, iar acesta a fost aducerea lui Sorin Cârțu – director tehnic și Emil Săndoi – antrenor principal. Îi mulțumim lui Gane pentru efortul depus, rezultatele nu l-au ajutat și cred că este și un mare ghinionist. Noi îl respectăm foarte mult pe Jerry, pentru că este un fost jucător reprezentativ al zonei noastre și sperăm ca el să depășească acest moment greu și să revină în prim-planul fotbalului românesc. Le mulțumesc lui Emil Săndoi și Sorin Cârțu că au acceptat să vină alături de noi în proiect, sunt doi oameni cu mare experiență, care se identifică cu istoria fotbalistică a orașului nostru și care merită respectul nostru, al tuturor. I-am ales pe cei doi tocmai din dorința de a da craiovenilor sentimentul că, sufletește, este acolo sus cineva care știe exact care este spiritul regiunii. Este adevărat că noi în prima fază a proiectului nu am reușit să transmitem foarte exact cine suntem și care sunt obiectivele noastre, dar acum cred că lucrurile sunt clare“, a declarat Pavel Badea.

„Sunt convins că ne vom înțelege perfect“

Mai-marii CSU au apelat la noul „cuplu“ de tehnicieni, fiind convinși că se vor completa perfect, în sensul că mult prea temperamentalul Sorin Cârțu va „citi“ foarte bine adversarul și va ține vestiarul în „mână“, iar calmul Emil Săndoi va fi „fratele“ mai mare al jucătorilor și cel care îi va ține uniți.
De reușita colaborării este convins și fostul atacant al Craiovei Maxima. „În momentul de față nu poți avea alt obiectiv decât salvarea de la retrogradare. Eu sper să fie un obiectiv de conjunctură, intermediar, și după să putem face lucruri frumoase. De asta am acceptat împreună cu Săndoi această provocare, pentru că suntem doi antrenori experimentați, cu ochiul format. Nu este la îndemâna oricui să fie antrenor la naționala de tineret opt sau zece ani, cât a fost el, are o viziune asupra tuturor jucătorilor tineri din țară. Eu, la fel, am aproape la 500 de jocuri pe bancă pe prima scenă, deci trebuie să iasă ceva bun. Un insucces în această colaborare ar fi numai din vina noastră, ar însemna că noi doi am avea o problemă. Sunt convins că ne vom înțelege perfect“, a spus Cârțu.
Odată cu numirea în funcție, Cârțu a renunțat să-i mai spună echipei CSU Craiova, preferând Universitatea Craiova: „Sper să avem o colaborare cât mai bună și mai îndelungată. Cel puțin pentru început, avem o colaborare cu CSU, și de acum înainte am să-i spun Universitatea, pentru că așa sunt obișnuit și așa trebuie să vă obișnuiți cu toții, de 22 de luni. Noi sperăm să prelungim înțelegerea, pentru că, așa cum a spus-o și Bădiță, suntem oameni ai Craiovei și întotdeauna am dat ce a fost mai bun pentru echipă și ca fotbaliști, și ca antrenori. Ne doare situația în care se găsește echipa în momentul actual, nici nu poți spune altceva atunci când ești pe ultimul loc, și sperăm să ieșim din zona respectivă cât mai repede și să echilibrăm poziția echipei și starea de spirit. Toți o să ne responsabilizăm pentru acest lucru. În spiritul orașului și al Universității Craiova trebuie să ieșim din zona asta periculoasă. Ca mod de organizare și al conducerii tehnice am ales următorul mod de lucru: eu – director tehnic, Emil Săndoi – antrenor principal, avem și doi secunzi, Ionuț Moșteanu și Adrian Popescu, dar pe ultimul o să trebuiască să-l așteptăm până o să-și încheie contractul în Arabia Saudită, plus Silviu Lung care se va ocupa de portari. Preparatorul fizic (Cornel Blejan – n.r.) rămâne și el cel puțin până în iarnă, vedem și noi până atunci modul lui de lucru“.

Obiectivul e clar: salvarea de la retrogradare!

Sorin Cârțu, care a fost foarte volubil  ieri în conferința de prezentare, a punctat faptul că obiectivul echipei este salvarea de la retrogradare, dar că, pe parcurs, dacă lucrurile vor decurge bine, ar putea fi schimbat.
„Vă rog să nu faceți nici un fel de diferență între mine și Săndoi, suntem pe picior de egalitate în ceea ce înseamnă deciziile, responsabilitățile și mersul bun al echipei. Toată responsabilitatea pe partea tehnică este a mea și a lui Săndoi. Este al patrulea mandat al meu la Universitatea și știți modul meu de lucru. Sunt o fire deschisă, dar cer întotdeauna respect. Să vedem cât de repede ieșim din zona asta periculoasă a clasamentului și după vedem ce putem realiza“, a spus „Sorinaccio“, explicând și cauzele care au condus echipa pe ultimul loc: „Cauza situației actuale? Omogenitatea şi jocurile puține. Jerry a avut neșansa unei trageri la sorți nefavorabile. În meseria asta de antrenor 70-80% este știință, restul este șansă. Trebuie să prinzi și o conjunctură favorabilă, pentru că, dacă tu o dai în bară, ratezi, iar adversarul scapă și îți dă gol, e mai greu să te redresezi. Sunt multe lucruri care trebuie să se lege ca să ajungi la rezultate notabile. Echipa trebuie să lupte și să învingem în meciul următor, cu Oțelul Galați, și apoi are mare nevoie de un rezultat pozitiv în deplasare ca să le dea încredere. Dacă stai să te uiți la programul care a fost și la cele 11 etape care vin, e clar că trebuie să recuperăm multe puncte. La ceea ce a fost și cum ai prins echipele respective la început, pentru că nu au fost numai balauri, echipa noastră trebuia să aibă un minim de șase puncte. Și partida cu Pandurii trebuia câștigată. Cu Viitorul s-au pierdut puncte foarte ușor, deși echipa a arătat calitate în multe momente ale jocului. Sigur că s-au făcut și niște greșeli, una fiind la partida cu Viitorul: la 2-1 pentru noi, Jerry a băgat pe teren patru atacanți. Aveam deja un scor avantajos și nu am înțeles de ce a apelat la ei. Nu înseamnă că ești ofensiv dacă joci cu patru sau șase atacanți, important este cum îi aduci în fața porții adverse în dinamica jocului. Când bagi patru atacanți înseamnă că ai patru jucători cu spatele la poartă și adversarul te poate prinde descoperit la mijloc, ceea ce s-a și întâmplat și am luat golul doi. Rezultatul a fost unul contrar cursului jocului, a fost mincinos. Au fost niște situații care nu s-au exploatat și s-a ajuns la situația dezastruoasă de acum. La meciul cu Astra a fost altceva, la un scor de 5-0 ești scutit de comentarii, n-ai ce scuze să-ți găsești. Trebuie să mobilizăm jucătorii și să-i facem să treacă peste ce s-a întâmplat și să începem să adunăm puncte“.

Săndoi – temperat,
dar optimist

Contrar lui Sorin Cârțu, Emil Săndoi a vorbit destul de puțin, dar a punctat că este convins că CSU va ieși din impas. „Vă aduceți aminte că eu am declarat în urmă cu vreo doi-trei ani că orașul nostru are nevoie de o echipă de fotbal și că fotbalul românesc are nevoie de Craiova? Iată că, după o perioadă destul de lungă, Craiova are o echipă, pe CS Universitatea, în prima ligă. Îmi permit să vorbesc în numele tuturor care suntem aici și spun că cele mai frumoase bucurii din viață, în plan profesional, le-am trăit prin fotbalul craiovean. Este adevărat că nici noi nu am rămas datori față de acesta și sunt aproape convins că nu vom rămâne nici de această dată. Este o situație delicată acum. Este destul de scurt timpul pe care îl avem la dispoziție ca să îmbunătățim relațiile de joc. Am înțeles că vom juca un amical sâmbătă cu OFK Belgrad, o să încercăm să evaluăm jucătorii cu ocazia asta și în funcție de cum se vor prezenta vom lua și deciziile următoare. Ne lipsește o perioadă în pregătire în care să putem vedea toți jucătorii cum trebuie, dar vom face tot posibilul să îndreptăm lucrurile și să părăsim ultimul loc foarte curând“, a punctat Emil Săndoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS