11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRoșca vrea un joc mai rapid împotriva Romanului

Roșca vrea un joc mai rapid împotriva Romanului

Handbalistele de la SCM Craiova joacă astăzi (ora 18.00), în deplasare, cu HCM Roman, într-o etapă intermediară a Ligii Naționale.

După „ciocnirea“ dureroasă din prima etapă cu echipa campioană, HCM Baia Mare, când au fost învinse pe teren propriu la 11 goluri diferență, handbalistele de la SCM Craiova dispută astăzi primul meci în deplasare din acest sezon al Ligii Naționale. Oltencele joacă în compania echipei HCM Roman, de la ora 18.00 (Digisport), într-o rundă intermediară.
La prima vedere și adversarul de astăzi pare tot o nucă tare pentru jucătoarele antrenate de Aurelian Roșca și Gheorghe Sbora, dar Aneta Pârvuț și colegele sale nu mai sunt dispuse să cedeze așa ușor punctele. Despre echipa din Roman, Roșca a spus că este valoroasă: „Am văzut Romanul în meciul cu HCM Baia Mare din în Supercupă. Au jucătoare cu experiență, în vârf de carieră, și au obiective îndrăznețe. Respectăm echipa adversă, dar asta nu înseamnă că formaţia noastră o minimalizăm. Nu pot spune că vom câștiga sigur, lucru pe care poate doar Baia Mare și CSM București ar putea să îl declare, dar vom dori să facem un joc bun, să ne batem pentru fiecare minge, iar, dacă vom putea, să venim cu victoria la Craiova“.
După sosirea Mădălinei Zamfirescu, tehnicianul SCM speră că și jocul echipei va crește. „Cred că odată definitivat lotul, va trebui să legăm jocul și să avem o urcare de la meci la meci. Anul trecut s-a câștigat la Roman, era conturată altă echipă, dar trebuie să mergem să jucăm, să arătăm mai mult ca la primul meci, chiar dacă am întâlnit campioana. Cred că jocul nostru trebuie să fie mai rapid și mai tineresc față de ce am arătat în prima repriză cu HCM Baia Mare“. Roșca a vorbit și despre evoluția singurei straniere din lotul oltean, norvegianca Ane Eidem, care în meciul cu Baia Mare a marcat patru goluri: „Ane s-a adaptat mai greu, dar a arătat o disponibilitate mare de joc. Se potrivește la jocul nostru în viteză, cunoaște foarte mult handbal și sunt sigur că de la meci la meci ne va ajuta mai mult“.

În sezonul trecut, Craiova s-a impus
la Roman

Meciurile Craiovei cu Romanul au fost extrem de importante în sezonul trecut. În turul campionatului, oltencele, pe atunci conduse de pe bancă de Carmen Amariei, s-au impus la Roman și a urmat o serie de rezultate bune, iar în retur, în Polivalentă, în urma înfrângerii suferite, SCM Craiova a coborât pe locul zece, ceea ce presupunea disputarea mai multor meciuri în deplasare în confruntarea cu Neptun Constanța din play-out. Craiova și HCM Roman s-au întâlnit și în Cupa României, în semifinale, formația pregătită de Florentin Pera impunându-se cu scorul de 24-20. De altfel, prin prisma Cupei României, oltencele au fost extrem de aproape de calificarea în cupele europene.
„Puteam ajunge sezonul trecut în cupele europene și cred că ar fi fost cu totul altceva, inclusiv finanțarea sau jucătoarele care veneau aici“, a spus cu regret Aurelian Roșca.

Vor să adune puncte cât mai multe în tur

Pentru a scuti suporterii de emoții, antrenorul care în vară a ieșit campion mondial cu naționala de junioare a României, și-a propus ca SCM să acumuleze cât mai multe puncte în turul campionatului. „Primele patru cinci etape sunt foarte grele și va trebui să ajungem în vârf de formă cât mai repede pentru a acumula puncte, pentru că sunt importante în economia campionatului, dar și pentru intrarea în play-off. Să nu căutăm punctele în partea a doua a campionatului, așa cum am făcut anul trecut, iar în momentul când am început să facem calcule am constatat că ne mai trebuia etape. Trebuie să o luăm pas cu pas, să avem răbdare cu această echipă, dar totodată să ne legăm de fiecare joc în parte“, a completat Roșca.
În prima etapă, HCM Roman a remizat cu U Cluj, în deplasare, Raluca Agrigoroaei aducând egalarea cu cinci secunde înainte de finalul jocului. Celelalte meciuri din etapa a doua: Mureșul Târgu Mureș – Neptun Constanța (ora 17.00),  Corona Brașov – CSM Cetate Deva (18.00), HCM Vâlcea – U Cluj (18.00). Aseară, după închiderea ediției, s-au disputat partidele: HCM Baia Mare – CSM Ploiești, CSM București – CSM Unirea Slobozia și Dunărea Brăila – HC Zalău.  Duminică, SCM va juca acasă cu HCM Râmnicu Vâlcea, de la ora 13.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS