22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis - Componenţa echipei de Cupa Davis pentru Suedia

Tenis – Componenţa echipei de Cupa Davis pentru Suedia

Jucătorii Adrian Ungur, Marius Copil, Horia Tecău şi Florin Mergea vor evolua în echipa României în întâlnirea cu Suedia, contând pentru play-off-ul turului 1 al Cupei Davis, Grupa I din zona euro-africană, a anunţat căpitanul nejucător Andrei Pavel, informează Mediafax. Echipa Suediei va fi formată din jucătorii Elias Ymer, Christian Lindell, Isak Arvidsson şi Johan Brunstrom, conduşi de pe bancă de căpitanul Fredrik Rosengren.

„Aşa cum am mai spus, echipa României este formată din cei mai buni jucători ai momentului, atât la simplu, cât şi la dublu. Nu contează ce echipă aliniază Suedia, cu ce jucători vine sau nu vine, noi ne vom concentra pe echipa noastră, pe jocul nostru. Avem jucători valoroşi şi trebuie să credeţi în noi. Vom face tot ce ne va sta în putinţă să aducem minim cele trei puncte câştigătoare”, a declarat Andrei Pavel.
George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, a declarat că aşteaptă fanii tenisului pentru a-i susţine pe „tricolori”: „Mulţumesc jucătorilor că au răspuns afirmativ la convocarea în echipa de Cupa Davis pentru întâlnirea cu Suedia. Dacă ne uităm la echipa Suediei, care vine cu jucători tineri, neexperimentaţi într-o astfel de competiţie, avem prima şansă. Avem încredere în jucătorii noştri şi îi aşteptăm alături de noi pe toţi fanii tenisului să îi susţinem împreună pe tricolori. Vom avea trei zile de tenis intens, la finalul cărora îmi doresc ca echipa României să lanseze hora bucuriei”.
Întâlnirea dintre România şi Suedia va avea loc în perioada 12-14 septembrie 2014, pe Arena Centrală din cadrul complexului Arenele BNR din Bucureşti. Partida se va desfăşura după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două meciuri de simplu sunt programate vineri, 12 septembrie, meciul de dublu se va juca sâmbătă, 13 septembrie, iar duminică, 14 septembrie, se vor disputa celelalte două meciuri de simplu.
Echipa care va câştiga întâlnirea va rămâne în Grupa I, Zona Euro/Africană, iar echipa care va pierde va juca barajul pentru menţinerea în Grupa I cu Letonia sau Austria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS