5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraioveanul Adrian Neagu, campion european la masters

Craioveanul Adrian Neagu, campion european la masters

Atletul craiovean Adrian Neagu (foto) continuă să adune medalii pentru România, în concursurile internaționale de masters (veterani). Sportivul legitimat la CS Universitatea Craiova s-a întors cu medalia de aur de la Campionatul European de la Izmir (Turcia), în proba de săritură în lungime, la categoria +60 de ani. Neagu, care s-a aflat la al doilea titlu de campion european, a avut o săritură câștigătoare care a măsurat 5,65 metri, acesta reprezentând cel mai bun rezultat mondial al sezonului în aer liber. De altfel, Neagu se mândrește că deține și cea mai bună performanță din 2014 în această probă, 5,98 metri, obținută la Campionatul Mondial indoor de la Budapesta. Vorbind despre concursul de la Izmir, Adrian Neagu a povestit că a concurat în condiții grele: „La ora desfășurării probei mele, termometrul de la stadion arăta 38 de grade Celsius. Era o umiditate ridicată, a fost destul de dificil“.
Alți doi atleți craioveni au urcat pe podium la Europenele de la Izmir. Este vorba despre Mircea Alexandrescu, de la CS Universitatea Craiova, medaliat cu bronz la 800 de metri (2:02,98), la categoria de vârstă +40 de ani, și Angelia Minculescu (CSM Craiova), care a luat medalia de argint la aruncarea suliței (17,16 metri), categoria +75 de ani.

Nemții investesc în sport și au redus cheltuielile cu asistența socială

România a fost reprezentată de 32 de sportivi, care au cucerit șapte medalii de aur, două de argint și patru de bronz, iar în clasamentul pe națiuni țara noastră a ocupat locul 23 din 38 de țări participante.  Podiumul a fost ocupat de Germania, Marea Britanie și Frața. Cu prilejul Campionatului European a avut loc și un seminar la care cei 2.500 de sportivi participanți au fost informați despre beneficiile mișcării, indiferent de vârstă. „Am aflat că în Germania sunt sute de mii de atleți veterani legitimați și din acest motiv statul îi sprijină financiar, dar, totodată, au scăzut simțitor cheltuielile cu asistența socială. Preferă să investească în baze sportive, decât să dea de zece ori mai mult pe medicamente. La noi, statul nu este preocupat absolut deloc de acest aspect. Eu am noroc că mă ajută domnul Pavel Badea, directorul CS Universitatea, și pot merge la toate concursurile, altfel nu ne-am descurca“, a povestit Adrian Neagu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS