16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportLuptaţi, că se poate!

Luptaţi, că se poate!

http://www.youtube.com/watch?v=MqkR81he1FI

CS Universitatea Craiova va întâlni duminică, de la ora 19.00 (Look TV), în deplasare, pe Astra Giurgiu, într-o partidă contând pentru etapa a şasea din Liga I. Misiunea se anunţă extrem de dificilă pentru alb-albaştrii, întrucât „astralii“ traversează o perioadă excelentă, au eliminat-o pe Olympique Lyon şi s-au calificat în grupele Ligii Europa. Cunoscând valoarea adversarilor, Jerry Gane şi-a îndemnat elevii la prudenţă, dar, ştiind că situaţia din clasament este dezamăgitoare, le-a cerut să fie mai eficienţi în atac.
„Întâlnim o echipă care a obţinut o performanţă frumoasă a fotbalului românesc, s-a calificat în grupele Europa League şi totodată a eliminat o echipă puternică precum Olympique Lyon. Are jucători buni, care se luptă pentru câştigarea campionatului. Cu siguranţă va fi un meci dificil, în care trebuie să arătăm mai multă implicare, mai multă agresivitate pentru a câştiga punct sau puncte. Vom juca ofensiv, pentru că golurile îţi aduc mai multă linişte. E greu să mergi la 0-0 cu echipe precum Petrolul sau Astra. Ideea noastră nu este să ne apărăm, ci să punem probleme. Odată ce vom sparge gheaţa şi vom câştiga, ne vom debloca şi vor veni victoriile legate. Trebuie să fim concentraţi, implicaţi. Sunt convins că ei vor juca deschis, vor ataca, iar noi va trebui să profităm de spaţiile pe care le lasă“, a spus Jerry Gane.

Irimia apără duminică

Antrenorul CSU Craiova a explicat că se confruntă şi cu ceva probleme de lot şi a punctat că nu Bălgrădean va apăra cu Astra, ci „veteranul“ Ionuţ Irimia (35 de ani). „Mateiu este nerefăcut, Dănănae acuză dureri la aductor, iar Ivan a avut temperatură ieri (joi – n.r.), dar sper să fie apt la ora jocului. Totodată, Pleşan se antrenează normal. În acest meci sunt şanse mari să intre Irimia. A apărat bine ori de câte ori a fost solicitat în Liga a II-a. Are experienţă, sper să facă un meci bun. Cum lui Brac i-am dat şansă, lui Straton la fel, este momentul să aibă şi Irimia şansa lui. Şi îmi doresc să profite din plin. Transferul lui Bălgrădean nu a fost finalizat deocamdată şi nici nu este încă bine pus la punct cu pregătirea, de aceea în această perioadă va face antrenamente în plus, şi sâmbătă, şi duminică, pentru a ajunge într-un tonus foarte bun. Pe Bălgrădean îl vom avea 100% fizic peste două săptămâni“, a spus Jerry Gane, mărturisind că are aşteptări mari de la Dacian Varga, pe care crede că l-a reabilitat: „Varga arată dorinţă, s-a antrenat foarte bine în ultimele zile şi de aceea l-am şi inclus în lotul pentru meciul cu Astra. Sper ca plusul lui de experienţă să ajute echipa. Eu am discutat cu Varga 20 de minute faţă în faţă şi a înţeles că este singura şansă care i-o ofer. Sunt convins că va profita de ea“.
Jerry Gane s-a arătat nepăsător în privinţa zvonului că Gigi Mulţescu i-ar lua locul pe banca tehnică în cazul unui eşec, spunând că toate informaţiile privind demiterea sa îl întăresc. „Săptămânile trecute venea Cristi Pustai să mă schimbe, acum e rândul lui Mulţescu. Şi după jocul cu Astra o să rămân tot eu, o să vedeţi. După ce o să obţinem un rezultat bun la Giurgiu şi o să câştigăm cu Oţelul, o să urcăm în clasament. Vreau să văd atunci cine mai vine în locul meu. Poate vine prietenul meu Rafa Benitez… Atunci mă dau eu la o parte fără nici o supărare“, a glumit ironic Jerry Gane.

Curelea: Trebuie
să dăm gol pentru
a obţine ceva

Căpitanul CSU Craiova, Costin Curelea, e convins că numai o abordare ofensivă poate duce la un rezultat pozitiv. „M-am bucurat că s-a calificat Astra în grupele Ligii Europa, este un rezultat bun pentru fotbalul românesc. Vom juca împotriva unei echipe puternice, ştiu jucătorii, am lucrat şi cu antrenorul Isăilă, dar sunt convins că ne vom vinde scump pielea, că vom pune probleme şi vom avea ocazii. Cred că putem da lovitura la Giurgiu. Până acum, doar la Mediaş am scârţâit un pic, în rest am jucat ofensiv. Este important ca la Giurgiu să dăm gol, dacă vrem să obţinem ceva“, a spus Curelea, sperând să fie convocat şi naţională pentru jocul cu Grecia, din preliminariile CE din 2016: „Mă bucur că sunt în vederile selecţionerului, vom vedea dacă voi fi convocat sau nu. Oricum, oricine ar fi acolo, în avanposturi, trebuie să ajute România să obţină un rezultat bun împotriva Greciei“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS