20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUn nou joc, alte peste 11.000 de suspine

Un nou joc, alte peste 11.000 de suspine

http://www.youtube.com/watch?v=_OogqueSxaE

CS Universitatea Craiova a fost acceptată cu greu de o mare parte a suporterilor din Bănie, seriozitatea proiectului şi idealurile anunţate determinându-i să vină în cele din urmă şi la stadion şi să-i susţină pe elevii lui Jerry Gane în disputele din Liga I. Din păcate, până acum nu au cunoscut decât dezamăgiri, iar asta îi va determina în curând, dacă echipa nu se schimbă în bine, să „uite“ drumul spre stadion.
Dacă la egalul cu Pandurii şi-au zis că-i primul meci şi au dat vina pe trac, iar la înfrângerea cu Steaua că alb-albaştrii nu-s copţi, la remiza cu Viitorul au scrâşnit tare din dinţi. Au apărut primele semne de întrebare asupra valorii echipei şi staff-ului tehnic imediat după insuccesul cu Gaz Metan Mediaş, iar acum, după 0-2 cu Petrolul Ploieşti, s-a instalat îngrijorarea şi reproşurile curg la adresa lui Jerry Gane şi compania. Publicul, numeros şi de data aceasta, a venit entuziast la stadion, gândind că alb-albaştrii se vor mobiliza exemplar şi că, în ciuda valorii adversarului, se vor autodepăşi şi vor culege primele trei puncte, consemnându-se totodată revirimentul. Fals! Echipa din Bănie a jucat în nota în care i-a obişnuit pe fani, a avut o evoluţie bunicică doar în prima repriză, când a dat impresia că ştie ce vrea şi că poate obţine cel puţin un punct.
Imediat după ce a revenit de la cabine CSU nu a mai jucat nimic, construcţia a suferit, atacul a fost aproape inexistent, iar apărarea a cedat uşor, uşor, „ajutată“ şi de portarul Bojan Brac. Sârbul, metronom în Liga a II-a, a tot comis greşeli flagrante în noul an competiţional. Prima a avut loc în Cupa Ligii, cu Rapid, acum cu Petrolul, demonstrând că traversează o pasă extrem de proastă, motiv pentru care ar trebui titularizat Cătălin Straton sau Ionuţ Irimia, până îşi va reveni.

Alb-albaştrii,
cu bune şi rele

Făcând o „radiografie“ la „rece“ a alb-albaştrilor care au jucat împotriva Petrolului putem spune următoarele:
– Brac şi-a „îngropat“ echipa odată cu henţul comis în minutul 67;
– Achim şi-a făcut treaba în faza defensivă, dar nu a excelat şi nu a participat la construcţie;
– Frăsinescu şi Kay s-au descurcat bine în multe momente grele, demonstrând că s-au sudat relaţiile de joc între ei;
– Vătăjelu nu a avut o evoluţie rea, a urcat în atac şi şi-a încercat şi şutul, deci se vede un progres în jocul său faţă de celelalte partide din campionat;
– Madson în multe momente a „dispărut“ din joc, dar a avut şi câteva intercepţii foarte bune;
– Brandan, dacă ar fi pus la punct cu pregătirea fizică şi ar „duce“ toate cele 90 de minute, ar fi un mare câştig la echipă. A construit mult, a pasat precis şi a pus suflet. Înlocuitorul său, Viorel Ferfelea, ar fi trebuit introdus ceva mai devreme în joc;
– Băluţă a fost nervos, mai ales în repriza a doua şi nu a avut reuşite prea multe în faza ofensivă, el având şi câteva oportunităţi bune de a marca;
– Nuno Rocha nu a „mişcat“ nimic în acest joc, fiind blocat de fiecare dată de adversari;
– Bancu a participat la combinaţii, s-a implicat mult în faza de atac, dar fără reuşite şi a fost înlocuit, aproape ca la fiecare joc, de Andrei Ivan, care nu a avut destul timp la dispoziţie ca să arate ce poate;
– Curelea s-a zbătut mult, ca de fiecare dată, dar nu a reuşit să scape de prea multe ori din marcajul fundaşilor ploieşteni şi a lăsat din nou impresia că nu i se potriveşte sistemul de joc, că ar avea nevoie de cineva lângă el în atac.

Jerry Gane nu-şi explică eşecul

Imediat după joc, antrenorul CS Universitatea Craiova, Jerry Gane, s-a arătat dezamăgit de eficienţa elevilor săi în faza de finalizare, explicând mutările făcute în acest joc. „A fost un meci dificil, ştiam ce echipă întâlnim. Am fost la înălţime în multe momente, chiar am dominat în prima repriză jocul. Ne-am creat situaţii şi ocazii, din păcate, nu am fost pragmatici. Nu ştiu dacă după aspectul jocului a câştigat echipa cea mai bună. Petrolul este o echipă bună, dar acum a câştigat echipa cu experienţă. Pentru că ei, cum am greşit, cum au marcat, Albin executând imparabil. Apoi, ne-au taxat pe contraatac. În schimb, noi în prima repriză am avut două-trei situaţii clare, prin Bancu, Băluţă, Curelea cu capul. Şi în repriza a doua, am avut un început foarte bun, cu ocaziile lui Bancu, Băluţă, Nuno Rocha. Nu poţi cu Petrolul să ai şapte-opt ocazii şi să nu înscrii. Ca şi organizare a fost un joc echilibrat, ne costă în continuare greşelile individuale şi ne lipseşte un dram de noroc“, a spus tehnicianul craiovean. „Brac a făcut în Liga a II-a un sezon foarte bun. A avut încrederea mea, dar a fost un început ezitant pentru el în Liga I. Acel gol din Giuleşti şi greşeala asta, într-un moment în care meciul era echilibrat… Şi Straton a avut şansa lui la Mediaş. Mai am un portar, Irimia, probabil că am să joc cu el următorul meci, de ce nu? E momentul să-i dau şi lui şansă aşa cum le-am dat tuturor celor pe care îi am în lot. Dar nu numai încrederea mea este necesară, trebuie să profite de ea“.
Gane a explicat de ce nu a început partida cu Ferfelea, care a adus un plus în jocul echipei pe final: „Ferfelea nu a fost titular pentru că am jucat cu Brandan astăzi. Am mizat pe experienţa lui şi mă bucur că a făcut un meci bun. L-am schimbat în final, pentru că aveam nevoie de Ferfelea să-mi aducă un plus în ceea ce înseamnă ultimul pas, şi a şi dat o pasă decisivă lui Băluţă“.

Varga, soluţie
de avarie

Întrebat dacă mijlocaşul Dacian Varga ar putea contribui la revenirea echipei, Jerry Gane a spus că da şi că încearcă să discute cu finanţatorii CSU despre revenirea acestuia la prima echipă.
„Săptămâna asta voi discuta cu conducerea şi este posibilă o revenire a lui Varga, pentru că e un jucător cu experienţă. E nevoie de el. Am pierdut multe puncte din acest campionat pe greşeli individuale, unele copilăreşti, care, din păcate, ne-au costat. E posibil să mai aducem doi-trei jucători cu experienţă, suntem în discuţii, dar nu s-a finalizat nimic. Dar şi jucătorii pe care îi am acum sunt convins că atunci când va veni prima victorie se vor debloca şi luciditatea în faţa porţii va fi alta“, a încheiat Jerry Gane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS