10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMedalii aduse din vârful muntelui

Medalii aduse din vârful muntelui

Atletele de la CSM Craiova au obținut două medalii de bronz de la Campionatul Național de alergare Montană, desfășurat sâmbătă, la Vatra Dornei, gazda tradițională a acestei competiții. Alina Nițuleasa a urcat pe treapta a treia a podiumului atât la individual, dar și cu echipa CSM, din care au mai făcut parte Mihaela Popescu și Alina Voiculescu. Traseul, unul foarte dificil, cu plecare din Vatra Dornei, la o diferență de nivel de 800 de metri, și finiș la telescaun, la 1.345 de metri, a pus probleme concurenților.
„Nu a fost deloc un concurs uşor. Traseul a fost extenuant, în anumite momente simţeai că vrei să te opreşti. Dar aşa este la alergare montană, organismul îţi este solicitat aproape de limită, din cauza schimbărilor de altitudine şi a suprafeţei variate pe care alergi. Sunt mulțumită că am urcat pe podium, atât la individual, cât și la echipe“, a povestit Alina Nițuleasa. Sportiva de 31 de ani are șanse să participe la Campionatul Mondial.
„Pe lângă câștigătoare, sportivele de pe locurile 2, 3 și 4 au trecut linia de sosire la o distanță destul de scurtă, iar Federația a zis că în aceste condiții le ia pe toate în lot“, a spus Iustinian Chirilă, antrenorul fetelor premiate la Vatra Dornei. Acesta a catalogat proba de alergare montană ca fiind una dintre cele mai grele din atletism: „Este un traseu numai în vârful muntelui, trebuie se urci foarte mult. Este extraordinar de greu“. Celelalte reprezentante ale CSM Craiova, Neli Arvatu, Alina Bățilă și Corina Pârvu, au alcătuit echipa a doua, care a încheiat competiția pe locul patru.
La masculin, concursul a fost câștigat de Ionuț Zincă, de la CS Universitatea Craiova, acesta trecându-și în palmares un nou titlu de campion.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS